Deniz Baykal MHP'nin adayı olabilir mi?

  • GİRİŞ23.05.2014 09:53
  • GÜNCELLEME23.05.2014 09:53

Deniz Baykal, cumhurbaşkanı adayı mı? Haber şöyle: "Torunu Mehmet'in New York'taki mezuniyet törenine katılan Antalya Milletvekili Deniz Baykal, CHP'nin cumhurbaşkanlığı adaylığı seçimi ile ilgili yorum yapmaktan çekinerek 'Türkiye gündemine geçmeyelim, üzerimde çok baskı var' dedi."

Bu haberin çıktığı gün Reha Muhtar da MHP lideri Devlet Bahçeli'nin cumhurbaşkanı adayının Deniz Baykal olduğu iddiasında bulundu. Muhtar, CHP'nin Mansur Yavaş'ı aday gösterip MHP'lilerden oy alması gibi, MHP'nin de bir CHP'liyi aday gösterip CHP'lilerin oyunu alabileceği yorumunu yaptı.

Olur mu olur

Cumhurbaşkanlığı seçimine üç aydan az bir zaman kaldı ve hâlâ partilerin adaylarının kim olduğunu bilmiyoruz. AK Parti'ninki iki isimden biri olacak gibi görünüyor. Büyük ihtimal Tayyip Erdoğan, ikinci ihtimal Abdullah Gül.

CHP, MHP ve BDP'nin adaylarını ise hâlâ bilmiyoruz. Anlaşılan o ki, cumhurbaşkanı adayları da aynı büyükşehir belediye başkanı adayları gibi son dakikaya kalacak.

Yüzde kaç oy alır?

Bu arada Deniz Baykal ismi bir ihtimal olarak, muhalefeti birleştirecek bir isim olarak dillendirilmeye başladı. Deniz Baykal, gerçekten aday olursa nasıl bir sonuç ortaya çıkabilir.

Birinci ihtimal ve büyük ihtimal, CHP yönetimi ve Kılıçdaroğlu, kendisine rağmen Baykal aday gösterilirse desteklemez. Zaten CHP'nin desteği olmazsa Deniz Baykal da büyük bir olasılıkla adaylığı kabul etmez.

Yazının tamamı için tıklayınız

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat