'Pırıl pırıl' vicdanıyla Nur Serter

  • GİRİŞ17.03.2012 08:17
  • GÜNCELLEME17.03.2012 08:17

Nur Serter, Deniz Baykal döneminde CHP’ye milletvekili yapıldı. Başörtüsü krizinin tetikleyicisi Kemal Alemdaroğlu’nun bu işlerdeki en etkili yardımcısıydı.
Başörtüsü krizi, Türkiye’deki kamplaşmayı tırmandıran ve laik kesimi tecrit ederek laiklik kavramının içini boşaltan bir kriz olarak tarihimizdeki yerini aldı. AK Parti’nin kalıcı başarılarının arkasındaki temel etkenlerden birisinin başörtülülere yapılanlar olduğunu artık net bir şekilde görebiliyoruz.
Nur Serter, elitist, ulusalcı otoriterliğin en seçkin sembollerinden biri. Halkı küçümseyen azınlık despotizminin tipik temsilcilerinden Nur Serter’i, Kemal Alemdaroğlu’nun ülkemiz entelijensiyasına kazandırdığı eşsiz bir değer olarak da tanımlayabiliriz. Aynı ‘seçkin değerler sistemi’ni, ondan öncesinde Canan Arıtman benzer bir kusursuz zarafetle temsil ediyordu. Cumhurbaşkanı’nda Ermeni kanı arayan bu anlayış aşırı milliyetçilik tabanından yükseliyordu.
Deniz Baykal tarafından Meclisimize kazandırılan Nur Serter’e Kemal Kılıçdaroğlu da sahip çıktı ve onu ikinci kez Meclis’e taşıdı. Nur Serter, birçok olayda olduğu gibi Dersim katliamı tartışmaları çıktığında da ‘ikna odaları’ çalışmalarının tesadüf olmadığını gösteren bir tavır sergiledi.

Köşe yazısının tamamını okumak için bu linki kullanabilirsiniz

Oral Çalışlar / Radikal



Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat