Binde 1 Hıristiyan'a düşman: Hangi 'dindarlık..

  • GİRİŞ11.04.2012 08:59
  • GÜNCELLEME11.04.2012 08:59

Dindar kesimde ve milliyetçi-ulusalcı kesimde ciddi bir 'Hıristiyan fobisi'nin varlığını sürdürdüğü bir gerçek.

Edirne Valisi Gökhan Sözer, bir çevre etkinliğinde Bulgar Ortodoks Kiliseleri temsilcisi Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı rahip Aleksandr Çıkırık’ı protokolün dışına çıkardı. Gerekçesinin demokratik ve küresel iddiaları olan bir ülkeye yakışıp yakışmadığına siz karar verin: “Bulgaristan’da bizim müftüyü, hocayı sağına soluna alıyorlar mı?”

Vali, Bulgaristan’da var olduğu iddia edilen ayıba, kendi yurttaşlarını dışlayarak cevap veriyor, inanç farklılığını bir kez daha bir ‘ötekileştirme’ unsuru olarak kullanıyor... Aynı anlayış, Malatya’daki Ermeni mezarlığının son dua yerini yıkabiliyor, Hıristiyan yurttaşların vakıflarının mülklerine el koyabiliyor... 

Kilise basıp rahip dövmek

İstanbul’da Bakırköy-Bahçelievler’de bir grup kiliseyi bastı ve rahibi yaraladı. Kiliseyi basanlar rahibi dövdükten sonra tehdit ettiler: “Müslüman mahallesinde kilisenin ne işi var? Son din İslamdır. Kelime-i Şahadet getir.”

Köşe yazısının tamamını okumak için bu linki kullanabilirsiniz

Oral Çalışlar - Radikal

Yorumlar2

  • cicekabbas 12 yıl önce Şikayet Et
    fobi mi.haddi canım sende..hobi..hobi.. vali köküne kadar haklıdır.bindebirlik bir azınlığın temsilcilerinin sunguralp gündüzalp ayarında sağlı sollu tutulmasının anlamı ne ola ki.fakat bu ermenici rumcu ekip kendi yalanlarına kendileride inanmaya başlamış.daha da ilginçi kendi ideolojik dayatmalarını bu azınlıklar üzerinden kurgulamak gibi bir hinliktende hiç vazgeçemiyorlar.olmayan şeye düşman olunur mu.atalarımız yüzyıl kadar önce seninde pek sevdiğin kumandanların sayü gayretiyle yeniden vatana biz vatan dedik dedirtmişler.despinaları sofileri dişinize göreyse damak tadınıza uygunsa kaçırmayınız.alınız.kara yüzlü kara sakallıları düşman başına.nedir bu sap sevgisi bir anlayabilsek.
    Cevapla
  • hanif koray 12 yıl önce Şikayet Et
    küresel iddiaları olan türkiye mi!!!. türkiyenin küresel iddiaları olduğu kof bir iddia. dünyada tek bir küresel iddia var o da muharref tevrat ve incilden kaynaklanan roma iktidarıdır. tevratı ve incili tahrif eden de roma ve öncesindeki helenik dönemdir. ehli kitabın arasındaki birlik, siyonist neokonlar örneğinde olduğu gibi, islam karşısındaki tam bir birliktir. kendileri gibi oluncaya kadar asla müslümanlardan razı olmazlar bakara 120. roma, medeniyetler ittifakı diyerek kendi sivil demokrasisine karşı durana her türlü nefret söylemini en şiddetlisi ile uyguluyor. tek alternatif denen islama karşı açtığı savaş ise son yarım asırdır gittikçe artmakta. bu ortamda binde bir hıristiyanın hakkı savunulurken, kötü niyet aramaya hakkımız var. çünkü milyarlarca müslümanı kendi sivil köleleri yapmak için her türlü cinayeti işleyenlerin bunu da kullanmak istediğini biliyoruz. türkiyenin müslüman ülke olmadığını, icabında binde birin hakkının öteki çoğunlukla aynı olması gerek diyrlar. 4 yehovaşahidi 70 milyon ile eşitmiş
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat