Bayramınız Kutlu Olsun

  • GİRİŞ31.08.2011 10:15
  • GÜNCELLEME31.08.2011 10:15
Bilirsiniz;  Bektaşi  "madem orucu bu kadar seviyorsunuz, gitti diye ardından sevinip  bayram yapmak ne oluyor?"  diye sormuş. Şaka bir yana yememek bir zevk, yemek bir zevk. İnanmanın güzelliği de zaten  burada değil mi ?
Yokluğu ve açlığa gülerek bakabilen bir insana her şey vız gelir. Gelir gelmesine de bu bayram biraz buruk.
Bir yandan şehitlerimiz (mekanları cennetö,  geride kalanları esen olsun), bir  yandan  Somali de aç insanlar. Bunları düşününce bayram az da olsa insana zor geliyor.
Ramazan bayramın da beni en çok üzen şeylerden biri de, bayramın adının şeker bayramı olarak anılması. Çocukların demesi bir şey değil de kocaman insanlar böyle dediği zaman bir garip oluyor.
Bu bayramda yine yollarda geçecek ama tabiî ki tatil için değil. Buradan tatile gidenlere taş attığımız düşünülmesin o da bir seçim. Yollar yorucu olmasına yorucu ama gidilen her yerde gülerek karşılayan dostlar, hayır duaları, daha ne ister insan.
Hele o doğunun bitmez tükenmez ikramları.  Adana, Antep ve yol üstü uğrayacağım diğer iller. Yalnız özellikle Adana'da İlhan İşlek, Antep'de Ahmet ve Fulsen Karataş  dostlara duyurulur, ikramda abartı olursa gelmiyorum; hoş yurdum insanına ne desem boş, onlar yine bildiğini yapacak.
Özellikle  yollardaki  insanlarımıza  sesleniyorum. Kur’ an-ı Kerim'de sabır kelime o kadar çok zikredilmekte ki. Süratli ve dikkatsiz giderek hem kendimizin, hem de diğer insanların bayramlarını zehir etmeyelim.
Lütfen yanlış anlaşılma olmasın ama  kimsesizlerin, yaşlıların, garibanların bayrama bizden daha çok anlam yüklediklerini hatırlayıp, mümkünse gereğini yapalım.
Aslında yazılacak daha çok şey var ama bu gün bayram uzun uzun yazıp sizleri sıkmak istemiyorum.
Bu bayramın İslam Alemine, yurdumuza, insanlarımıza ve siz değerli okuyucularıma, mutluluk, huzur, sağlık ve başarı getirmesi dileğiyle.
İnşallah  hep birlikte nice nice bayramlara.
Orhan ÇINAR / Haber 7
orhancinar01@gmail.com

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat