Büyük ikramiye ve taciz

  • GİRİŞ28.12.2011 11:57
  • GÜNCELLEME28.12.2011 11:57

Her yıl başında, yeni yıl lafını duyduğumda hep şaşırarak ve üzülerek bakmışımdır. Nedir bu yeni yıl? Yeni olan ne ? Taksim de tacizlerle, kavgalarla, olmadık, gayri insani davranışlarla yeni yıla girenlere soruyorum, yeni yılın eskisinden ne farkı var ? 

Ben yıllar var iki yeni yıllara giremeyen bir insanım. Eskisinden veya bu yıldan bir şey görmedim ki yenisinden ne isteyeyim. Beni yakından tanıyanlar bilir, çok önemli bir şey yoksa genelde onbirde yatmayı seven biriyim. Yani ben yeni yıla sabah girdiğim için farkı fark edemiyorum.

Yeni yıla girildiğinde, asgari ücret 10.000 lira mı olacak, işsizlik bitecek mi, boşanmalar azalacak mı, eğitim düzeyimiz yükselecek mi, trafik kazaları azalacak mı ? benim cevabım hayır, sizin cevabınız eğer evetse ne mutlu size. Buyrun yeni yıla, yeni bir yıla güle güle girin.

İnsanlar yeni yıllarını kutlayamaz mı buna hakları yok mu diyenler olacaktır, tabi ki var, başkalarına zarar vermeden, kendilerine zarar vermeden ne yaparlarsa yapsınlar ama meşru sınırlar içinde.

Her yıl özellikle İstanbul’da yaşanan nahoş olayları televizyonlarda izledikçe insanlığımdan utanıyorum. Hele o namus timsali kadıncıkların, uğradıkları tacizlere vah vah dememek elde değil.

Oraya eğlenmeye gelmiş hanfendileri taciz eden magandalar ayıp değil mi? O kadar yol tepip, alkol alarak, eğlenmeye gelen bağyanlara hiç öyle davranılır mı? E bizim delikanlılar da biraz haklı değil mi ama camide namaz kılınır, kırda piknik yapılır, yıl başında taksimdede taciz yapılır veya tacize uğranır.

Bağyanlar belki de yine bana kızacak ama elinizi vijdanınıza koyup ta söyleyin. Alkol, uyuşturucu, kozmopolit bir kalabalık ve ekşın. Dünyanın hangi ülkesinde böyle bir ortamda bunlar yaşanmaz.

Tacizlere takmış değilim ama yılbaşı dendiğinde; çekiliş, taksim ve taciz üçgeninden başka ne var. Daha da kötüsü yıl başı sabahından itibaren her gün, her kanalda taciz ve uzmanları, birde kadın hakları savunucuları. Aman Allah ‘ım diyorum ne sapık millet mişiz , hemen bütün erkekleri hadım edelim olsun bitsin.

Bir bilemedin dört kişi azcık zengin olacak ya geride umudu yok edilenler. Burdan oraya yol olur ,üst üste koysan eyfel kulesi olur, yan yana koysan duvar olur, daha neler neler. Ne paraymış bu alış verişin dışında her işe yarıyor mübarek.

Demek ki yurdumuzda yılbaşı deyince çekiliş ve tacizi bilmek yetiyor. Ha birde yeni yılda ilk doğan çocuklar var. Sanki doğar doğmaz, iş sahibi veya kıyak emekli oluyorlar. Utanmadan birde ağlıyor.

Geçelim bunları. Bizim yeni olamadığımız, olumsuzlukların geçen yılda kalamadığı, yeni bir yılı ne yapayım. Savaşlar bitecekse, krizler yok olacaksa, insanların insanca yaşadığı bir yıl olacaksa, buyursun gelsin yoksa ben alıştığım yıllarda kalacağım. Rakamının değişmesi benim için bir şey ifade etmiyor.

Beş, altı, yedi evlenenlerde rakamdan başka ne değişiyor hiç. Şahıs aynı olduktan sonra, ne değişebilir. Yıllarda da aynı. Şahıslar ve felsefe aynı sürece sadece rakamlara değişecek ama gerisi aynı.

Neyse bu kadar karamsarlık yeter diyeceğim ama gerçek bu. Yine de inanmamama rağmen 2012’nin hepimize güzellikler getirmesi dileğiyle.

Orhan Çınar - Haber7
orhancinar01@gmail.com

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat