Kadına yapılan şiddeti kınamak istiyorum
- GİRİŞ06.01.2012 08:23
- GÜNCELLEME06.01.2012 08:23
Orhan Bey;
Ben kadına yapılan şiddeti kınamak istiyorum. Erkeklerin yaptığı bu kabul edilmez davranışa eğer siz de karşı iseniz, köşenizde bize destek verirseniz çok sevinirim. Her ne kadar kadın düşmanı deseler de, yazılarınızdan hakkaniyetli biri olduğunuz belli. İnşallah bilinçli bir toplum olabiliriz de, bu vahşet biter.
Saygılarımla.
Feminist
Sevgili Feminist;
Övgünden sonra sana hak vermemek haksızlık olur. Görüşlerin doğru ama eksik. İstersen, biz her türlü şiddete karşı olalım. Unutmayalım ki şiddeti doğuran en önemli etken zor şartlardır. Hele de günümüz şartlarında, gün yirmidört saat bela kol geziyor.
Kadınlar konuşmayı çok sevdikleri için aynı şeyi erkeklerden de bekliyorlar. Erkekler zor durumlarda konuşmak, paylaşmak yerine susmayı tercih eder. Hele ev kadınları bütün gün evde konuşulacak her şeyi biriktirir ki akşam kocasına paslasın.
Çocukların böyle yaptı, komşu şunu dedi, dizideki erkekler karılarını aldattı. Böylesine çok önemli konuları sanki koca bir anda çözüm üretecek gibi, kocasının kucağına atar. Zavallı adam, yolda, işte zaten yeteri kadar dolmuşken, birde evdeki sorunlar varın siz düşünün.
Kesinlikle erkekler haklı veya şiddeti savunuyor değilim. Şiddetin sıralamasında; önce kelimeler, sonra hakaretler, ardından şiddet gelir. Kelimeler işe yaramıyorsa, artık uzatmamak ve kaçmak gerekirken devam ettirirsek, sonuç belli.
En önemlisi de tüm erkekleri doğuran ve yetiştiren annelerde kadın değil mi?
Demek ki yine çözüm siz kadınlarda. Bizleri doğru yetiştirin, sorunlar bitsin. Haksız mıyım
Sevgilerimle.
Orhan Çınar’la Paylaşım - Haber7
Orhancinar01@gmail.com
Yorumlar13
-
burak gültekin
13 yıl önce
Şikayet Et
emsile hanım. ben feminist olamam herhalde :) feminizm ve siddete karsı olmakla ilgili bir baglantı kurmadım. tabi ki siddete karsı olmak kimsenin tekelinde degil. zaten belirttigim gibi, toplumumuzda siddet sadece kadınların sorunu degil. benim yanlıs gördügüm nokta; , orhan cınar`ın siddetin bazı durumlarda "kabul edilebilir" bir davranıs oldugu, en azından mazur görülmesi gerektigi yaklasımıdır.
Beğen
Cevapla
-
burak gültekin
13 yıl önce
Şikayet Et
efe; faşistçe bastırmak ne oluyor??. size göre toplumu hoş tutarsan şiddet azalır ama tamamen yanlıs dusunuyorsunuz. sunu anlayamıyorsunuz; bir insanın siddet uygulaması onun psikolojisi degil, anlayısıyla ilgilidir. dayak cennetten cıkmadır diye bir söz üreten toplumdan bahsediyoruz. buradaki yorumlardan da görülen; toplumun genelinin zor durumda kalındıgında siddet mazur ve hak olarak görülüyor. polis göstericiye, gösterici polise, ögretmen ögrenciye , ögrenci ögretmene, anne baba cocuga, trafikte suruculer birbirlerine... eger sorun tespiti diyorsanız; bu toplum siddete egilimlidir. bunu ortadan kaldırmak icin önce egitimde degisim gerekir ama bu arada da siddete sıfır tolerans göstermek ve mazeret göstermemek gerekir...
Beğen
Cevapla
-
efe
13 yıl önce
Şikayet Et
sorun dayak ve şiddet değil. dayak ve şiddet sonuçtur.hastalığın verdiği tepkidir.çözüm hastalığı faşistçe bastırmak değil,(mutlaka başarısız olunacaktır,veya hasta hemen ölecektir.)hastalığı doğru teşhis,ve uygun tedaviyi desteklemeyen herkes ortaya çıkan bütün acılardan pay sahibidir.
Beğen
Cevapla
Toplam 1 beğeni
-
burak gültekin
13 yıl önce
Şikayet Et
sonuna kadar haksızsınız.... kadın ne yaparsa yapsın bu erkege siddet uygulama hakkı dogurmaz. yazar kendince okuruyla dalga gecmis ama yaptıgı yorum sığ bir yorumdan öte degil. bu tur mazeretleri sokaktaki adam da yüretiyor... siddete kılıf uydurmanın sınırı yok... bu sekilde yorumlar sadece siddeti sıradan bir durum haline sokar. eger toplumda siddeti engellemek istiyorsanız, siddete sıfır tolerans göstermeniz gerekir. siddet uygulayan kim olursa olsun hic bir mazereti haklı görmemek gerekir.
Beğen
Cevapla
-
faran
13 yıl önce
Şikayet Et
cenk meydanı.... er meydanına döndü burası,azıcık tırsmakta fayda görüyorum,malum tedbir gibi akıl olmazmış..
Beğen
Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle