Pazarcılar hâlâ bas bas bağırıyor

  • GİRİŞ24.02.2012 09:20
  • GÜNCELLEME24.02.2012 09:20

Orhan Bey;

Semt pazarlarında pazarcıların bağırmamaları için yasa çıkmasına rağmen hala pazarcılar bas bas bağırmaya devam ediyorlar. Pazarcılar bağırmasa sanki biz hangi malın ne olduğunu anlayamayacak mıyız? Evimin yakınındaki pazar kurulduğu gün bebeğime uyku haram oluyor. Tamam ticaret yapmak onların da hakkı. Sessiz bir ortam da bizim hakkımız degil mi ?

Siz medyacılar bu işin üstüne giderseniz daha kolay hallolur diye düşünüyorum. Eğer pazarcıları susturursanız ben ve bebeğim size duacı oluruz.

Allah'a emanet olun.

Anne

Sevgili Anne;

Ülkemizde her konuda bol miktarda yasa çıkar çıkmasına da, uygulama olmadıktan sonra neye yarar? Bireyleri eğitmedikten sonra her şey yasa olsa ne yazar? Taciz yasak, sürat yasak, kapalı alanda sigara içmek yasak. Daha böyle binlerce, yasak olup da yapılan şey var. Eskilerin deyimiyle bunlardan birkaçını sallandıracaksın ama medeni ülkemizde öldürmek serbest, caniyi öldürmek yasak.

Otagarlarda, pazarlarda, işpotacılarda bağırmak sanki olmazsa olmaz diye düşünülüyor. Eskiden otagara girmeye korkardık. Bir kolumuzdan biri, ötekinden biri çeker, ne yapacağımızı bilmeden kendimizi bilet almış bulurduk. İşin kötüsü istemediğiniz yerlere bile gidildiği olurdu.

Herkesin saygı ve sevgiyi anladığı bir dünya temennisiyle.

Sevgilerimle.

Orhan Çınar'la Paylaşım-Haber7
orhancinar01@gmail.com

Yorumlar6

  • noter tasdikli yorumcu 12 yıl önce Şikayet Et
    haber7 editörlerinin duru görüleri gelişmiş. olabilir. dedim ya her hareketimize müdahele. biraz önce tam buraya yorum yazayım diyorum oradan hemen anlıyorlar sanki pat bir haber koyuyorlar. tamam peki ben de yazmadım işte kabul.
    Cevapla
  • Ebu Turab 12 yıl önce Şikayet Et
    pazarcılar. Şeytanın en sevdiği yerlerden biri de pazarlardır. O zaman pazarcıların da vay haline :)
    Cevapla
  • noter tasdikli yorumcu 12 yıl önce Şikayet Et
    pazarcıların bağırmaları. şehrin neşesi şarkısı gibi geliyor. ölü sessizliğine bürünmüş çok düzgün binalar aynı tonda sıralanmış her şey çok düzgün çok kurallı çok sıkıcı. geçenlerde tlvzy.da bir göz orhan pamuğu gördüm asılmış çamaşırlar vardı arka planda -çukurcuma olabilir- öyle bir sokakta röportaj veriyordu.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • YUKSEL CALISKAN 12 yıl önce Şikayet Et
    Üsküdar felaket. Cuma günleri Üsküdar da sebze satan pazarcıların bağırmalarından halk illallah dedi ama belediye seyrediyor nasıl oluyorda bağırmak yasak iken üstelik te zabıtalar pazarların içinde yürürken bağırabiliyorlar hani ceza vardı hani kontrol vardı hani yasak vardı hepsi hikaye pazarcılar ne yasak nede kural tanımıyorlar zabıtalarda seyrediyor ilgililerin dikkatine
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • turgut1 12 yıl önce Şikayet Et
    Pazarcılar ve Dünya evine girenler. Aslında pimapen çok müthiş icat oldu;çift camlı ısı yalıtımlı ses yalıtımlı ne güzel.Pazarcılar Mesut Serinin dediği gibi evine ekmek götürecek yoksa evinde kızılkıyamet çıkacak,damat bulmuş buluşturmuş düğün yapıyor davul zurna çalıyor orkestra tutmuş gece yarılarına kadar keyiften dört köşe..ama azizim gel onu senden evvel dünya evine girene sor aynen senin yaptığın gibi yaptı onlarda davul çaldı orkestra tuttu havaya bir kaç el ateş etti ama şimdi sırası mı evde bebek uyuyor.süüütçüüüü...eskicieee..geeel vatandaş gel iyisi burda geeaal..aslında biz uyurken birileri yaşıyor biz uyurken birileri soğuk sıcak demeden yollarda..birileri uyurken birileri birileri..ne güzel bir ses cümbüşü ama makamsız olmamalı duyanlar kulaklarını kapamamalı uyuyan bebeğe ninni olurcasına nida olmalı..mahalle arası orkestra bağırmamalı ritimsel ve düşük desibelle çalmalı illaki çalacaksa..ve gecenin akışına göre makama girmeli,dinleyene oyun;yatana ninni olsun..hepimiz sabırlı hakkaniyetli ölçülü olalım.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat