Hayvan bile kıskanırken, gençlere ne oluyor?

  • GİRİŞ02.03.2012 08:50
  • GÜNCELLEME02.03.2012 08:50

Orhan Bey Evladım;

Toplu taşıma araçlarında kendini bilmez gençlerin ahlaksızca ve kimseyi umursamadan yaptıkları basit hareketleri görüyor musunuz ?

Bizlerin evimizde bile yapmaya çekineceği davranışları, otobüsteki onca kişiye aldırmadan, sarılmalar, öpüşmeler, sulu sulu konuşmalar. Yetkililer bu tür davranışlara bir dur demeli artık.

Hayvanlar bile dişisini kıskanırken bu gençlere ne oluyor? Hiç mi Allah, kul korkusu yok? Hadi erkekler yapıyor ya siz kızlar hiç mi hayanız yok sizin? Orhan Bey evladım bu konuyu ilğililere duyurun

Hayırla kalın.

Bir Teyzemiz

Sevgili Teyzemiz;

Gerçekten çok hassas bir konuya değinmişsiniz. Gençlerin ulu orta ve kimse yokmuşcasına yaptıkları bu ahlaksızlıklar hiç hoş değil. Geçen bir kafede kapalı bir bayan ortalık yerde bir gençle öyle şeyler yapıyordu ki tiksinmemek mümkün değildi. Açık kapalı polemiğine girmek istemiyorum ama insanlar ifade şekilleriyle ve davranımlarıyla aynı olmalı ki inandırıcı olsun.

Dediğiniz gibi ( haklı bir mazeret değil ama) erkekler umursamadan basitlik yapıyor olabilir ama kızlarımızın daha dikkatli olması gerekir. Toplumda iki kız modeli var ettiler. Evlenilecek ve eğlenilecek, peki bu modellerde yetkili kızlar mı erkekler mi , tabi ki kızlar çünkü olaya müsade edilmese hiç bir erkek istese de böyle davranamaz.

O yüzden annelere ablalara ve genç kızlarımıza bu konuda çok iş düşmekte.

Sevgilerimle.

Orhan çınar'la Paylaşım - Haber7
orhancinar01@gmail.com

 

Yorumlar6

  • hasan karafil 12 yıl önce Şikayet Et
    üzlüyorum,ama sizin dediğiniz doğru,. kızlar müsaade etmese erkekler yaklaşamaz bile.bir gün erkekli kızlı bir grub,o kadar galiz o kadar çirkin konuşmalar ve şakalar yapıyorlardı ki bu gün erkek erkeğe en köprü altı delikanlıları bile böyle birbirlerine hitap etmiyorlardı.dayanamadım,erkeklere oğlum vaktinde biz de sizin gibi gençtik,lise,üniversitede arkadaşlarımız oldu,kimine sevdalandık ama hiçbirine kötü hitabımız olmadı ,onlara yere düşmemiş kar tanesi muamelesi yaptık,ya kızlar siz nasıl kızsınızki size yapılan bu muameleye katlanıyorsunuz.sevinilecek tarafı utanmalarıydı,birbirlerini suçlayıp oradan uzaklaştılar.bu şekil manzara gördüğünüz de ikaz edin ama sonucuna da katlanın her kes bir olmaz.genede güzellikle ikaz edilmeleri şart,temelli meydanı boş bırakmamak lazım.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Ebu Turab 12 yıl önce Şikayet Et
    HATAYI SORGULAMA. Sanırım teyze hatları karıştırdı. Yapılan gayri meşru muamelatın kendisini sorgulamaktansa yapıldığı yeri sorgulaması pek bi manidar olmuş. Hicab ve haya perdesi yırtılmış olan eşhasta kıskanmak gibi ulvi olan bir haletin (ifrat ve tefrit olmadığı sürece ) olması zaten pek de beklenemez. Eşini kızını kıskanmayanlara Allah Rasulu'nun tabiri çok ağırdır. Hali hazırdaki şerait altında verilen eğitim ve hususan yenilen gıdalar aslında işin menşeini oluşturmakta. Bir toplum kendilerindeki özellikleri değiştirinceye kadar Allah, onlarda bulunanı değiştirmez ayeti de buraya pek bir yakışır.
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • YaŞaM_ 12 yıl önce Şikayet Et
    ... tesettür sıradanlaştı artık.hanımlığı iffeti saygınlığı azaldı malesef. tam anlamıyla toplumca çöküntü yaşıyoruz.ama islam var inşallah düzelişte olacak diye umut ve dua ediyoruz..
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • Ahmet Yılmaz 12 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Çınar. ÇOK ÇOK önemli bir konuya parmak bastı nız.İyide kardeşim müdahil olunduğunda neler olabileceğini unutmamak gerek mektedir.Buna tevessül eden zat bir ke re insanlıktan uzak hayvanvari yaşayıp geldiğinden,müdahil olan kişiye ne ya pacağı belli değildir.Topluca indirmek gereği vardır.Bunun için anti gençlik lazımdır.Bak o zaman nasıl oluyor....
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • faran 12 yıl önce Şikayet Et
    domuzlaşmak üzerine!. Allah cc domuz etini haram etmiştir,dikkatinizi çekerim domuzu değil etini haram etmiştir1 hikmeti nedir,Allah daha iyi bilir..domuz eşini kıskanmaz,aile bağları yoktur,sürü şeklinde yaşarlar,kim kime dumdudma! ne bulursa yerler,hemen her şeyi,her pisliği yerler,müthiş çöpçüdürler..! domuz haram değil,domuzlaşmak haram; yani sınırsızlık haramdır demek ister Mevla zannımca! gözünüze,kulağınıza,elinize,ayağınıza,dinizie,belinize...sınır koyun der! domuz üzerinden çok net gelir mesaj; sınırsız olmayın,sınırsızlık domuzluktur!
    Cevapla Toplam 5 beğeni
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat