Askerlik ne zaman kısalacak?

  • GİRİŞ06.03.2012 08:14
  • GÜNCELLEME06.03.2012 08:14

Sayin Orhan Bey;

Askerligin kısalmasi her yerde konusuluyor ama ne zaman kısalacagi hala mechul lutfen bu konuyu bir daha gündeme getirebilir miyiz?

Andac

Sevgili Andac;

Tabi ki bir kez ve çok kez gündeme getirebiliriz. Bilirsiniz, hak verilmez alınır. Sizler köşemizde paylaşılabilecek her konuyu gündeme getirip çözüm arama hakkına sahipsiniz. Askerliğin kısalması aslında gerçekten gündemde kalması gereken bir konu. Gelişmiş ülkelerde olduğu gibi profesyonel askerliğe geçme vakti geldi de geçiyor.

Aklımdayken de yazayım, üzüm üzüme baka baka kararırmış. Paylaşımcılarım da benim gibi az laf çok iş moduna geçiyor gibi. Yine de siz uzun yazın ben kısaltayım.

Sevgilerimle.

Orhan Çınar'la Paylaşım-Haber7
orhancinar01@gmail.com

 

Yorumlar26

  • faran 12 yıl önce Şikayet Et
    translator... aynı şeyi yapıyorsun? seçkin cevrene seckin eser sahibesini ekleyememene üzüldüm de ne demek? pusuda bekleyen avımı tam yakalayacakken engel olmuşsun gibi? hıı? afferin sana... ya boşver,çek kuyruğundan.hitam!
    Cevapla
  • faran 12 yıl önce Şikayet Et
    translator.. bak kardeş,ben niyetten değil usulden üsluptan dem vurdum,kasttan değil!hani ordan baktığında hikayesi steril bir ortamda geçen,ağaç kovuğundan başka sığınak bilmeyen birine mi benziyorum?senin öylesi şahit olup anlattıklarının biz nicelerine üzülerek şahit olduk!iki mühendislik fakültesi okudum,hanım kardeşler ilgilendikleri bayan tanıdıklarını/arkadaşlarını tıkandıkları yerde ben ve benim gibi güven duydukları,iltifat ettikleri zevata yönlendirmek isterdi de 'erkekten bayana hoca olmaz' der çözüm olarak kendilerini hızla yetiştirmesini salık verirdim!bu, genc ve yakışıklı,hormonların dans ettiği,ağzı canavar gibi laf yaptığım, dönemlerde idi! not düşmüştük;yusuf değilim kaldı ki yusuf bile ''eğer senin yönlendirmen olmasaydı ben meyledecektim'' ayetini dile getirmişti,bunu da aktardım! bu son meilindeki dili işin bidayetinde kullansa idin buraya varmayacaktı!bu ifade tavrın ve duruşun zıddıma değil,buna uzak hiç değilim...bilmem anlatabildim mi?
    Cevapla
  • faran 12 yıl önce Şikayet Et
    translator... müslüman;günah çıkarttığım yok,özür makamında da değilim,sadece izahat...evet işin şirazesi çıktı,biz memuruz,işimiz yok,seni oyalamayayım.ama öyle neyi ömer,neyi kim üzerinden dolaşıma sokup sokmamam gerektiği de bana kalsın,tamam ilminizle yarışmaya cüret etmiyorum ama o kadar da değil yani,çizme de kalmakta fayda var! eleğin üzerinde bişey kaldığını zannetmiyorsan -ki senin zannın hakikate gayet isabet eder- sizi kırmam,tasdik ediyorum.. hem efendiliğiniz içinde saklı efeliğinizi göremediğim için akılsızca teşebbüs ettiğim kör cesaretimden dolayı çok pişmanım,iyi ki sabırlısınız! bir de;çamurlu yollarda yaşıyoruz,çamura yatmadığımız sürece üzerimize sıçrayan olursa kendimizi lekelenmiş hissetmeyiz,öyle biline..cümle hayr cem ola,akıbetiniz hayr ola.Allah selamet vere..
    Cevapla
  • faran 12 yıl önce Şikayet Et
    emsile hanım. kardeş,hayli işgüzarlık yapmışsın üzerine haddinden fazla alınarak, izahımız 'beyan' şeffaflığındaydı oysa..direkt olarak sadece sayın azuremavi'nin ''..bak şimdi siz tanışınca...ortalıktan,gözden kaybolmayın'' ha yollu,-her ne kadar itham içereceğine ihtimal vermesem de- serzenişine mim koymuştum..aleni olarak ise ELİF mi ne karın ağrısıysa,ona..siz ve bazı sairin bazı şahsi tercihlerini ifade eden yorumlarını ise ayarsız ve kısmen düşüncesizce buldum,o kadar..ama aslında en fazla da şu;face de,msn de,twit.. dev olabilecek sohbetin çok daha fazla samimiyet içerenini burda yapanların 'kendi tercihlerini' aktarırken biraz 'ahlaklı/ahlakçı 'takılması..gene de müsterih olun..feyezan hanım ile tanıştık ama hal bu olunca Allah'a ısmarlaştık..ona diyeceğiniz varsa artık yazarsınız,okursa!. ha bu arada,verdiğim adrese sitede yorumcu olan ama bir o kadar da sadece okuyucu olan pekçok nitelikli üstad teveccüh eylemişti,takip ediliyormuşuz demekki,ama haliyle oldu berhava!selam ile
    Cevapla
  • faran 12 yıl önce Şikayet Et
    translator... muhterem,son yorumun canımı siktı,bilesin..sen ya da bir başkasına bana zina atfetti/isnat etti sertliğinde bişey demedim,o kelimeyi hiç kullanmadım,benimki daha çok dilin kemiği yok,ayarsız,kontrolsuz kırıcı olmayın yollu bişeydi..hem tamam ben seni tanımıyorum ama emin ol sen de beni tanımıyorsun,belki ordan bakınca klavyenin arkasında,lanettayin biri gibi duruyorum!hayatı işin mutfağında talim ettik üstad;üzerine alınma,sözüm sana değil,diğer kardeşlere de değil,ortaya; inan, bana zina isnat edecek hercaiyi bu kutucuktan bikaç zılgıt yorumla bırakmam,arar bulurum-emin ol bulurum- anasından emdiğini ruhundan getimezsem insan değilim;az müslümanlığımız biraz karadenizliliğimiz var,yer yer de ömer liğimiz!İnnemel mû’minûne ihvetun,bilir,iman ederiz,hüsnü zandayız ki cevabımız sadece iki dokundurmalı yorumla!tamam,umrunda değil belki ama yara alan aldı,ama hukukun tamamı darumar olmaya..akıbetiniz hayr olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat