Orhan bey, bu nasıl bir ifadedir?

  • GİRİŞ08.03.2012 07:55
  • GÜNCELLEME08.03.2012 07:55

Orhan bey merhabalar,
 
O yazınıza kadar sizin yanlı yazılar yazdığınızı düşünmüyordum ama artık emin oldum.
 
"Dediğiniz gibi (haklı bir mazeret değil ama) erkekler umursamadan basitlik yapıyor olabilir ama kızlarımızın daha dikkatli olması gerekir. Toplumda iki kız modeli var ettiler. Evlenilecek ve eğlenilecek, peki bu modellerde yetkili kızlar mı erkekler mi , tabi ki kızlar çünkü olaya müsade edilmese hiç bir erkek istese de böyle davranamaz."
 
Bu nasıl bir ifadedir. Ahlaklı olmaktan tek sorumlu olan kızlar mı? Sadece kızlarımızın değil kız, erkek herkesin dikkatli olması gerekir. Ahirette "aynı şeyi yaptınız ama sen erkektin hadi sana daha az ceza" diye de bir şey yok..
 
Toplumda eğer ahlak tartışılmalıysa bu sadece kızların ahlakı değil herkesin ahlakı olmalı!

Ayşegül

Sevgili Ayşegül;

Bu hafta kadınların haftası olması sebebiyle siz bayanlara köşemizde iltimas geçerek çok hak vereceğim. Eğer dediğiniz gibi taraflı biri isem niye sizlere bu kadar hak vereyim? Taraf tutmuyorum, sadece objektif olmaya çalışıyorum.

Mantıken düşünürsek biz erkekler, siz annelerin, eşlerin güdümünde değil miyiz? Erkekler eşlerini yine hemcinsiniz olan bayanlarla aldatmıyor mu ya da ikinci eşler veya metresler yine hemcinsiniz değil mi?

Siz bayanlar kendi aranızda bir dayanışmaya gidebildiğiniz an zaten bu sorunları tartışmaya gerek kalmayacak. Biz eli öpülesi anneler ve bayanların karşında her zaman hürmetle eğilmeye hazırız. Tekrar ifade edeyim benim tenkit ettiğim bayanlar, sizler değil bayanlık vasfını kaybetmişler için.
 
Kadınlar gününüz kutlu olsun.
 Sevgilerimle.

Orhan Çınar'la Paylaşım-Haber7
orhancinar01@gmail.com
www.orhancinar.net

Yorumlar3

  • faran 12 yıl önce Şikayet Et
    tanım sıkıntısı... ilkin hanım ile dişi arasındaki farkı ortaya koymak gerek..mesela bendeniz bir hanımın ağzından '' bayan nedir' in izahatını dinlemek isterim,hakikaten,nedir bayan?bayan ile dişi arasında ne fark var-insan cinsi için)
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • İbrahim Dursun 12 yıl önce Şikayet Et
    İFFET/GÜNAHTAN SAKINMA HERKESE LAZIM! VE AHLAK -OLMAZSA ,OLMAZ!--1. -Siz iffetli (namuslu)olunuz ki, hanımlarınız da iffetli olsunlar.Anne babanıza iyilik ediniz ki,çocuklarınız da size iyilik etsinler.-(Taberani) ...İşte Hz. Peygamber'in bir duası da: -Allahım! Senden hidayet,takva,iffet,ğına (gönül zenginliği) isterim.-(Müslim, Zikr 72.Tirmizi,Daavat 72.İbn Mace, Dua 2.)...İslâm dini,İtikad (İnanç sistemi),İbadet (Kulluk görevleri), Muamelat (Hukuk sistemi), Ukubat (Cezalar) ve Ahlâk esaslarıyla bir bütündür. Bunlardan bir tanesini dinin içerisinden çıkardığınızda ona İslâm demek mümkün olmaz. İslâm bilginleri, İslâm’ı büyük bir ağaca benzetmişler; ağacın köklerinin iman ve itikadı, gövdesinin ibadet ve muamelatı, onu budamanın ukubatı ve meyvelerinin ise güzel ahlâkı temsil ettiğini söyleyerek iman-ahlâk bütünlüğünü göstermişlerdir.-.Alıntıdır..VesSelam
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Nasuh BİLEN 12 yıl önce Şikayet Et
    -AHİRETTE-. Soralım bakalım-ahiret-öğrencilerden kaçı bilecek.Yılan küçükken ezilir.Dünya kadınlarına her gün sevinç dileklerimizle.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat