Wikileaks, Ergenekon, MI6

  • GİRİŞ05.12.2010 18:58
  • GÜNCELLEME05.12.2010 18:58

CIA'in, Pentagon'un çeşitli operasyonlarla Türkiye'ye yön verdiğine; iktidarları kurup devirdiğine inananların oranı hiç de az değildir.

Amerikalıların bütün bu olaylarda hiçbir rollerinin olmadığını söylemek elbette mümkün değil ancak komplo teorisyenlerinin de, gerçeği arayanların da gözden kaçırdıkları veya görmemezlikten geldikleri bir başka ihtimalden bahsedeceğim. 

Biraz geriye dönüp bakalım... 19. ve 20. yüzyıllarda Ortadoğu'nun hakimi, bölgedeki devletleri yıkan ve yenilerini kuran en büyük güç kimdi?

Efsaneleşmiş operasyonlarıyla bütün Araplara yön veren istihbarat örgütü hangi ülkenindi? Bölge halkını çeşitli vesilelerle birbirine kırdıran, düşmanlıkları körükleyen, kullandığı zalimleri birer diktatör haline getirip halka kan kusturan devlet hangisiydi? 

Kılcal damarlarımıza kadar nüfuz eden İngilizler'in sesi neden şimdi çıkmıyor peki? 

Sanıyor musunuz ki; hiçbir etkileri kalmadı, ellerini eteklerini çektiler, ele geçirdikleri devletleri kendi halklarına bıraktılar? 

Hayır hiçbiri olmadı. 

Sadece sessiz ve derinden gidiyorlar... 

Bir de oyunun adı değişti. 

Eskiden bunlar sömürgeydi ve sömürge valileriyle yönetiliyordu şimdi ise kuklalarla yönetiliyor. 

Bir de bizde olanlara bakalım... 

Osmanlı'nın son dönemi ve Cumhuriyet'in kurulması sırasında İngilizlerin rolü ansiklopedilere sığmaz. Ama o kadar uzağa gitmeye bile gerek yok. Türkiye'de yaşanan askeri darbeleri iyi incelerseniz başrolü kimseye kaptırmadıklarını kolaylıkla anlarsınız. 

Bu gelişmelerin çoğunda İngilizlerin yanı sıra ABD'nin ve diğer ülkelerin de ciddi etkileri olmuştur elbette. 

Ancak oyun kurucu, karar verici çoğunlukla İngiltere’dir.

Amerika ise günah keçisi... 

Türkiye, istihbarat servislerinin ve onların kullandığı terör örgütlerinin savaş meydanıdır. Filler burada dalaşır ezilen de hep biz oluruz. Soğuk savaş döneminde bizim kaybımız sanırım Amerika ile Rusya'nın toplam kaybından fazladır... 

Ergenekon sürecinde Türkiye'de yaşananlarla Wikileaks arasındaki benzerlik de sizin dikkatinizi çekmedi mi? 

Türkiye'de toplum, devlet, siyaset, asker, medya yeniden dizayn edildi ve edilmeye de devam ediyor.

Şimdi de aynı yöntemle Türkiye'nin de içinde yer aldığı küresel bir düzenlemeye gidiliyor. 

Wikileaks'in bir istihbarat operasyonu ol-ma-dığına inanmak en büyük ahmaklıktır.  

Peki bu operasyonun arkasında kim ve kimler var? 

Nereye varmak istiyorlar? 

Bazıları sanki operasyonun senaryosunu kendileri yazmış gibi suçu kısa yoldan Amerika'ya atıyorlar...

Bir kısmı da İsrail'e...

Ama üçüncü ve daha güçlü bir ihtimal daha var.

İngiltere... 

Bana sorarsanız operasyonu İngilizlerin yapma ihtimali yüzde 40, İsrail'inki yüzde 35, Amerika'nın yapma ihtimali ise yüzde 25...

Tabi bir koordinasyon içinde bunlardan ikisinin veya üçünün birlikte yapma ihtimalleri hepsinden de güçlü... 

Olayları iyi analiz edip büyük resmi göremediğimiz ve ona göre bir yön çizemediğimiz sürece birilerinin oyuncağı olmaya mahkumuz.

Yapmamız gereken en basit şey ise birbirimizle kavga etmeyi bırakıp çok çalışmak...


Osman BEKAR / Haber 7
osmanbekar@gmail.com

Yorumlar6

  • Skywolf 13 yıl önce Şikayet Et
    2. Yabancı kaynakları takip edenler bilir, şimdiden İngiltere aleyhine onlarca belge var, İsrail aleyhine belgeler gelmeye başladı.Daha yeni başlıyoruz, bu iki ülkenin başkentlerinden gelecek belge sayısı 7000 civarında..Madem bu sıralar sırf yazmak için komplo teorileri üretmek revaçta, hadi biz de üretelim: Nikaragua, Bostwana ve Gambiya aleyhine tek bir belge bile yok, bu ülkeler bence kendilerini yıllarca yöneten sömürgecileri birbirine düşürmek istediler.Tabi ortak bir operasyon da olabilir...
    Cevapla
  • Skywolf 13 yıl önce Şikayet Et
    Süper mantık!. Acaba İngiltereyi işaret etmenizin temel dayanağı nedir Sn.Yazar, bu ülkenin geçmişte ne kadar etkin olduğu ve hala planlar yapabileceği midir?Belgeler en büyük zararı Amerikaya vermişken yazar skor tahmini yapar gibi %25 ihtimalle Amerika yapmıştır diyor,yazar gibi komplo teorilerine inanmayanlar ise ahmak olarak nitelendiriliyor.Ha harekat noktanızın temel dayanağı bu ülkeler hakkında aleyhe belge olmaması ise fena halde yanılıyorsunuz.Zira medyamızda genel olarak Türkiyeyi ilgilendiren ölümler yayınlanıo
    Cevapla
  • miraç 13 yıl önce Şikayet Et
    haklısınız. artık birbirimizle dalaşmayı bırakıp mesafe kat etmenin zamanı.... çok güzel izah ettiniz durumu...
    Cevapla
  • marashi 13 yıl önce Şikayet Et
    bu ingilizler. Yerlestirdiklerini cikarmak herhalde 50 yıl sürer ama 50 yıl bekleyecek halimiz yok sayın yazar. Kervan yolda toplanır. Bu arada tesadüden rastladım yazınıza hayırlı olsun.
    Cevapla
  • Witness 13 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle Katılıyorum.... Keşke herkes sizler gibi olaylara objektif bakabilse ve neyin doğru neyin yanlış olduğunu anlayabilse... Emeğinize sağlık... Teşekkürler...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat