Şok iddia: Sayı 33 değil, 47 miydi?

  • GİRİŞ07.03.2010 08:46
  • GÜNCELLEME07.03.2010 08:46

Uzun süre tartışıldı...
Ölüm emrini Öcalan mı vermişti, yoksa Şemdin Sakık mı?
***
17 yıl önce gerçekleşen katliam Ergenekon iddianamesine de girdi. Savcı dosyayı istedi.
***
Siyasi çözümü planlayan Cumhurbaşkanı Özal'ın ani -kimilerine göre şüpheli- ölümünün ardından gerçekleşen katliam, karanlık güçlerin işi miydi? Bu sorunun yanıtı hala bulunamadı.
***
AKŞAM, katliamın sorumlularından terörist Hamza Piran'ın günlüğünü ele geçirdi.
***
Günlük, olayda 33 değil daha fazla askerin hatta sivillerin de öldürüldüğü iddiasını gündeme taşıyor.
***
Piran'ın anlattıklarına göre taranarak öldürülen asker ve sivil sayısı 38... İçlerinde öğretmenler de var.
***
Terörist, rehin aldıkları 25 askerin akıbeti hakkında ayrıntı vermiyorama elimizdeki sayfaların devamının birilerinde olduğuna eminiz.
***
Olaydan yaralı kurtulan askerler, operasyon sırasında PKK'lıların kendilerini siper olarak kullandığını ve 9 askerin de bu şekilde hayatını kaybettiğini anlatmışlardı.
***
Terörist Hamza Piran'ın infaz ettik dediği 38 kişiye 9 kişiyi daha eklersek bu sayı 47 oluyor. Yani katliamda 33 değil, 47 kişi mi öldürüldü?
***
PKK'lı Piran katliamı büyük bir soğukkanlılıkla anlatıyor. Türkiye, bu günlük sayesinde katliamı ilk kez bir teröristin ağzından bu kadar ayrıntılı dinleyecek...

KATLİAM GÜNLÜĞÜ 'EMRİ VEREN ŞEMDİN SAKIK'

Hamza Piran,12 Nisan 1997'de Hozat Jandarma Komando Taburu'nca Pilav Dağı'nda öldürülen 11 teröristten biriydi. Üzerinden Bingöl katliamını da anlatan günlüğü çıktı.
Terörist, katliamı PKK'nın eski Bölge Koordinatörü Şemdin Sakık'ın talimatıyla Sakık'ın emrindeki Şehit (Ş.) Ayhan ve Ş.Hebun taburları ile bunlara bağlı olan Ş.Çeko, Ş.Dijwar, Ş.Civan bölüklerinin ve kendisinin başında bulunduğu takımın yaptığını anlatıyor. Katliamı 17 Mayıs 1993'te Diyarbakır Kulp'ta öldürülen 13 PKK'lının intikamını almak için gerçekleştirdiklerini söylüyor.
Yol kesme eyleminin mayıs ayının 23'ünde yapılması kararlaştırılıyor ama eylem keşif yüzünden bir gün aksıyor.

KATLİAM GÜNÜ: 24 MAYIS 1993

Yazının devamına bu linkten ulaşabilirsiniz

Özlem ÇELİK / Akşam

Yorumlar5

  • mehmet tokat 14 yıl önce Şikayet Et
    ÖZLEM HANIMIN YAZISINDA HERKES TÜRKİYENİN KARANLIK GÜNLERİ BÖLÜMÜNÜ OKUMALI. unutmayalım bunları. kimse unutmasın. türk halkı unutan olmasın. ama tamamıyle eksik bir liste. ne eşref bitlis, ne uğur mumcu, ne üzeyir garih, gaffar okan, dink, zirve yayınevi, rahip santoro, bahriye üçok, çetin emeç, abdi ipekçi, turan dursun, hablemitoğlu, çorum ve maraş katliamları, bahçelievler katliamı... ERGENEKON BİTİRİLMELİDİR. DERHAL BİTİRİLMELİDİR.
    Cevapla
  • mehmet tokat 14 yıl önce Şikayet Et
    EVET BAKIN ADNAN KAHVECİ VE ÖZAL DA ŞEHİT EDİLDİ. adnan kahveciyi hep unutuyorduk. bu yazı çok iyi oldu. sürekli olarak bunlar hatırlatılmalı. NESİNDEN RAHATSIZ OLUYORUZ, ERGENEKON FİKRİ HAKİMİYETİ BİRÇOK KATLİAMI, ŞEHADETİ PEŞİNDEN GETİRDİ. elbette bunları duymaktan rahatsız olmayacağız. türkiye artık karanlıklardan aydınlıklara çıkmalıdır. AYDIN MENDERESİN TRAFİK KAZASI DA ERGENEKON İŞİDİR.
    Cevapla
  • M. H. Aksam 14 yıl önce Şikayet Et
    Türk tarihinin her yeri yalan. Tarihimizin %90ı yalan, dolan ve uydurma. Bazı gerçekleri öğrenince halkımızın şoke olması doğal tabii. Ama biraz gerçeklerle yüzleşmeye başlasak iyi olacak. Artık salaklık halini almaya başladı cahilliğimiz.
    Cevapla
  • yavuz kayan 14 yıl önce Şikayet Et
    tevatür haberleri buraya koymayın. ben bu siteye ciddi oldugu icin bakıyorum ama son zamanlarda asılsız dedikodu haberlerle site dolduruluyor bu haberin neresinden tutsanız elinizde kalıyor bir erat birliklerine katılmıyor terhis oluyordu iki arac tek bir otobüstü üc o zaman kullanılan mercedes 303 ler zaten kırk kişilikti haber7 yönetimine sesleniyorum lütfen uydurma seylerle burayı doldurmayın
    Cevapla
  • hakan aslan 14 yıl önce Şikayet Et
    ben de duydum.. Bir defasında itirafçı olmuş bi PKKlı bana Özel timlerle dolu bir trene pusu kurup 30ya yakın özel tim öldürdüklerini anlatmıştı. Ama o tarihte medyada öyle bişey hiç yer almadı. Acaba diyor insan?!
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat