Başbakan'ın Ergenekon'u 2003'te öğrendiğinin belgesi

  • GİRİŞ21.03.2010 08:57
  • GÜNCELLEME21.03.2010 08:57

İlk kez yayımlanan bu belgeye göre Başbakan'ı bilgilendiren MİT olmuş. Savcı Zekeriya Öz'ün Başbakanlık Müsteşarlığı'na 'GİZLİ ve ÇOK ACELE' ibareleriyle yazdığı 20 Haziran 2008 tarihli belge aynen şöyle:

Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülmekte olan Ergenekon terör örgütü ile alakalı olarak yürütülen soruşturmada MİT Müsteşarlığı'na Cumhuriyet Başsavcılığımızca yazılan yazıya verilen 09.05.2008 tarihli cevabi yazıda; Ergenekon yapılanması ile alakalı olarak yapılan çalışmaların 19.11.2003 tarihinde Sn. BAŞBAKAN'A sunulduğu belirtilmiş olup, konu ile alakalı olarak yüksek makamınıza sunulan rapor ve belgelerin soruşturmamızın aydınlatılması açısından uygun görüldüğü takdirde dosyamıza konulmak üzere gönderilmesi, Arz olunur.       

***

İlk akla gelen sorular şunlar...

MİT'in, Ergenekon’dan ne zaman haberi oldu?

Daha önce, bilgilerin Genelkurmay'a da iletildiği söylenmişti ama Genelkurmay arşivlerinde bu bilgilerin olmaması nasıl açıklanabilir?

Bugün Ergenekon kapsamında soruşturulan döneme ve tarihlere bir bakın. 5-7 Mart 2003'te Selimiye Kışlası'nda yapılan Balyoz Harekat Planı...

Erdoğan 15 Mart 2003'te Başbakanlık koltuğuna oturdu ve MİT 8 ay sonra Başbakan'a Ergenekon'un belgelerini gönderdi.

Yani o tarihte Başbakan olanlardan haberdardı. Peki neden o gün hareketegeçilmedi?
Ergenekon soruşturmasını başlatan olay, 12 Haziran 2007'de Ümraniye'de ele geçirilen el bombalarıydı. Yani Türkiye Ergenekon'u Başbakan'dan dört yıl sonra öğrendi.

Birileri Savcı Zekeriya Öz imzalı belgedeki bazı ayrıntılara takılabilir.
Örneğin iki yerde, büyük harflerle 'Sn. BAŞBAKAN'A' yazılması ve bir Cumhuriyet savcısının Başbakanlık'tan Ergenekon belgelerini isterken 'uygun görüldüğü takdirde' ifadesini kullanması gibi...

BAŞBAKAN ERGENEKON'U SİNAGOG SALDIRILARIYLA MI ÖĞRENDİ?

Yazının devamına bu linkten ulaşabilirsiniz

Özlem ÇELİK / Akşam

Yorumlar2

  • çelik arslan 14 yıl önce Şikayet Et
    70 li yıllarda. bu işlerden bahseden yazarlarımız olmuş. bazılarını rastgele gördüğümde çok şaşırmıştım. o yıllardaki köşe yazılarında bazı yazarlar, bu tür olaylardan bahsediyor.
    Cevapla
  • mehmet tokat 14 yıl önce Şikayet Et
    MAFYA VE ÇETELER DEVLETÇİLİK OYUNU OYNAMAYA BAŞLARSA. o devletin yıkıldığı an işte o andır. dünyada tüm devletleri üç, beş, on başlı yapan ve sistemi kitleyen, ülkeye kan bulaştıran, ülkeleri batıran, ekonomik kriz yaptıran, ülkede huzuru bitiren, ülkeyi yok eden işte bu mantıktır.. BİZ DEVLETİZ YALANI VE 100 BİN FAİLİ MEÇHUL...... işte bunların biz devletiz yalanı, biz devlet için kurşun sıkıyoruz yalanı ile ülke parsel parsel çetelere paylaştırıldı ve ülke çökertildi manen, madden.. işte alın size devletçilik oynayan mafya..
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat