Zekeriya Öz: Bizim gemimiz büyük

  • GİRİŞ25.04.2010 08:26
  • GÜNCELLEME25.04.2010 08:26

“İrticayla Mücadele Eylem Planı” adlı belgede imzası bulunduğu iddiasıyla Ergenekon Savcıları’nca sorgulanan Albay Çiçek, 1 Temmuz 2009’da tutuklanmış, 17 saat sonra serbest bırakılmıştı.

11 Kasım 2009’da ikinci kez tutuklanan Albay Çiçek, bu kez de 43 saat sonra serbest kalmıştı.

Gelelim Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz ile Albay Dursun Çiçek’in sorgu sırasındaki ilginç diyaloğuna...

Zekeriya Öz: Bizim sorgumuz Askeri Savcılık’ın sorgusuna benzemez. Kısa sürmez. Sorumuz çok. Gemimiz büyük.

Dursun Çiçek: Dikkat edin Sayın Savcı, geminiz Titanik’e benzemesin.

Zekeriya Öz, “Benzemez, benzemez. Bizim gemimiz devletin gemisidir...”

Diyaloğun ayrıntılarını ve daha fazlasını öğrenmek istiyorsanız, Gazeteci-Yazar Zübeyir Kındıra’nın kaleme aldığı ve yarın raflarda olacak “ISLAK İMZA” adlı kitabı okumanız gerekiyor.

 Şehit yakınları Bakan Yıldız’ı ziyaret etti 

Enerji Bakanı Taner Yıldız’la konuştuk, kendisine geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Bakan’ın morali yüksekti çünkü Şehit Yakınları Derneği ziyaretine gitmişti. Bakan’ın uğradığı yumruklu saldırıya tepkilerini dile getiren şehit yakınları, Yıldız’dan özür dilediler. 

Dursun Çiçek’e anjiyo yapıldı 

Ergenekon Savcıları’nın hazırladığı 1.100 sayfalık İrticayla Mücadele Eylem Planı İddianamesi, 14 Nisan günü mahkemeye gönderildi. İddianamenin açıklanmasından bir gün sonra Albay Dursun Çiçek’in, kalp ritim bozukluğu ve yüksek tansiyon şikâyetiyle GATA’ya gittiğini öğrendik. Anjiyo yapılan Çiçek’i doktorlar taburcu ederek evine gönderdiler. 

Yakında Başsavcı da konuşacak

Yazının devamına bu linkten ulaşabilirsiniz
Özlem ÇELİK / Akşam

Yorumlar1

  • Kamil 14 yıl önce Şikayet Et
    neden korunuyor. bu şahısı genelkurmay başkanı neden hala koruyor anlamak mümkün değil doğrusu demiyeceğim çünkü biliyorum bir albay çıkıyor gn.kurmayda darbe planları yapıyor ve bunlardan gn.başkanının haberi olmuyor (yanlış anlaşılmasın var demiyorum) her iki neticede de istifa etmesi gerekiyor,personelinden habersiz gn.kur.baş. veya diğer şıkkı yazamayacağım çünkü hiçbir delil yada belirti yok belki nedenini anlamayanlar vardır diye yazdım
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat