Masum değil hiçbiri!

  • GİRİŞ17.07.2011 10:36
  • GÜNCELLEME17.07.2011 10:36

Başını iki elinin arasına alıp ölümleri neden durduramıyoruz diye özeleştiri yapacağına hamasi nutuklara sarılıyor. Sadece iktidar da değil hepsi, hepsi sorumlu yaşananlardan!

Sorumlular şu sorulara yanıt vermeli:

- Bölgede bir eşiğin çoktan aşıldığını bilen iktidar, neden çözümü erteliyor, neden yeni anayasa sürecinde BDP'yi Meclis dışında tutmaya çalışıyor?

- Devlet Öcalan'la görüşürken ve Öcalan 'uzlaştık' açıklamaları yaparken devletin kurumları kanlı çatışmaların istihbaratını almadı mı?

- Görüşmeleri yürütenler bütün bunları öngördüğü için mi Başbakan seçim sürecinde, 'Kürt sorunu yoktur' dedi, duruşunu değiştirdi?

- Israrla Kandil ile Öcalan'ı ve BDP'yi ayırmaya çalışan 'İyi Kürt-Kötü Kürt' ikilemini dayatanlar yaşananlardan kendilerine pay biçiyor mu?

- BDP, PKK'ya teslim mi oldu?

- Kürt halkını demokrasiden uzak tutmaya, şiddete mahkum etmeye çalışan PKK, halkın siyasi temsilcilerini neden/nasıl yok sayıyor?

- Bugüne kadar PKK'yı eleştirmekten kaçınmayan, şiddete karşı duran ve gelinen noktada çözüme katkı sunmak için BDP saflarına katılan isimler kendilerini kandırılmış hissediyor mu?

***

Şiddet kirli bir araçtır; amaç olamaz! Varlık sebebi savaş olanların en büyük korkusu tasfiye edilmek. Ve ne zaman oyun dışı kalacaklarını hissetseler aynı yola başvuruyorlar. Canları hiçe sayan bu ölümcül oyunun devamı da var: yükselen milliyetçilik. Orta Anadolu illerinde başını kaldırmak için fırsat kollayan Kürt düşmanlığı ne kadar ürkütücüyse aynı oranda Yüksekova'da yaşayan Türklerin can güvenliğinden endişe etmesi de o kadar korkunçtur.

Yazının devamını okumak için bu lnki kullanabilirsiniz

Özlem Çelik - Akşam

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat