'CERN' Allah ve ışınsal varlıklar

  • GİRİŞ12.09.2008 12:55
  • GÜNCELLEME12.09.2008 12:55
Amaç ışık hızından daha hızlı parçacık akımını test edebilmek… Başarılı olmasını dilemek herkesin görevi olmalı. Çünkü teknoloji bizatihi tarafsızdır, iyi insanların elinde iyi, kötü insanların elinde kötüye yarar.
 
Uzaydaki soğuk düzeyinde ışık hızından daha hızlı bir hıza ulaşmış atom altı parçacıklarının varlığı, hareketi ve  büyük enerji taşıdığı Bing Bang teorisinin temel bilgisidir.
 
En küçük atom olan Helyumun Karbon olabilmesi, büyük enerji yüklenmesi ile olabilmişti. Bir dış güç bu enerji yüklenmesini yaptı ise nasıl yapmıştı? Deney enerjiyi açığa çıkararak bunu bulmaya çalışıyor.
 
Eğer deney başarılı olabilirse Alp dağlarında bütün Avrupaya yetecek enerji santralı oluşturulabilecek. Elektronlarla protonları çarpıştırarak nükleer enerjiyi bulan insan aklı protonları daha küçün parçacıklarla çarpıştırarak yeni enerji kaynağını da keşfedebilir.
 
Bu keşif deneyüstü bir gerçekliğin var olduğunu mu gösterecek? Diğer sorulan soru da budur. Bu deney evrende bizim görme elektromanyetik aktivasyonumuz dışında bilinç sahibi ışınsal varlıkları gösterebilir mi? Işık hızından daha büyük hız yoktur diyenler bu deneyle düşüncelerini değiştirmiş olacaklardır.
 
Psikon kimyasal ve elektrofizyolojik çalışan beynimizin üstünde tabir caizse sürücü koltuğunda oturan yönetici paralel beyine kuantum fizikçilerin verdiği isimdir. Madde olmayan bir zihindir.
 
Madde olmayan zihinsel birimler holografik olarak da tanımlanır. Üç boyutlu frekans kodlarından oluşur. Bilindiği gibi lazerde fotonlar eşduyumlu davranır, aynı ritme uyar, bireysellik kaybolur, fakat güç artar.
 
Hologram görüntü kaydetme yöntemi olarak etiketlemede kullanılıyor. Aslında kaydedilen görüntü değil amblemin frekans kodlarıdır. Yakın zamanda insanın üç boyutlu görüntüsü ekran yerine ortamda bizimle konuşabilecek.
 
Bilinçli bellek uzay-zaman bileşeninde yer alır. Bilinç belki de madde cinsinden olmayan, beyinde yer almayan ama egonun altında yürütücü, zaman ve mekanı olamayan, hologram gibi elektromanyetik aktivasyondur.
 
Beyin, holografik evren hipotezine göre, vitrin ve dış görünümdür. Madde cinsinden olamayan psikon,kuantum sıçramaları ile sinirleri uyarır. Niyet ve düşünce psikonu ateşler, psikon dendronlar yani sinir ağları yoluyla seçilen sinir hücrelerini ateşler. Kol kaldırmaya niyet ettiğimiz zaman veya zihinde canlandırma yaptığımız zaman algılar kaynaşır; algıların birliği oluşur, sinir hücrelerindeki voltaja bağımlı iyon kanalları çalışmaya başlar.
 
Klasik fizik bütünü, parçaların toplamından fazla olması nedeniyle açıklayamıyor. Kuantum fiziği ile madde altı parçacıklar tanındı.
 
Madde altı veya antimadde kuantum mekaniksel özelliğini oluşturur. Kuantum bakışı ile önsezileri daha iyi anlamaya başladık. Kuantum rönesansı zihni anlamaya çalışıyor. Kuantum elektrodinamiği insanlarında içinde olduğu bir sistemde söz ediyor. İnsan beyni alternatif seçimlerin tümünü bir arada bulundurur.
 
Kuantum düşüncesi ilhamın uzun ve başarısız araştırmaları arasında gelmesini nasıl açıklıyor? Kuantum benzeri  evrende genel düşünce ve bilgi kaynağı olmalı. Bu zekaya ‘kozmik zeka’da denilebilir. İşte dinlerin açıkladığı tapınmaya layık varlık yani Allah’ın varlığına bir kanıt ta böyle ortaya çıkacak gibi gözüküyor.
 
Zihin ve madde arasında keskin ayırım olmadığı için yoğun düşünce, duygusal odaklaşma zihinsel yoğunlaşma esnasında dalga fonksiyonu yoğunlaşır. Işıktan hızlı giden bir evrensel akışla temas kurulur ve bilgi arşivlerine ulaşılır. İşte ışınsal varlıkların olabileceğine bir kanıtta böyle ortaya çıkıyor.
 
Bütüncül evren, bütüncül elektromanyetik fonksiyonu, bütüncül elektromanyetik fonksiyon bütüncül uzay madde varlığını gösteriyor.
 
Bütüncül uzay madde de bilgi kaynağı bilgi dosyalarını bilinçli belleklere yükleyebilir. İnsan madde cinsinden bir bilinçli bellek ise ışık hızında veya ışık hızından daha hızlı bilinçli bellekler neden olmasın?
 
Bilinçli evren yani ALLAH’ın  her an insan veya ruhani varlıklar biçiminde ki bilinçli belleklerle alışveriş içinde olması çok akla yakındır. Kur’an-ı Kerim’deki tevhid akidesine çok uygun bir bilimsel yol CERN ile daha iyi anlaşılacak diyebiliriz.
 
İlahi irade bütüncül sinirsel aktivitenin parçası olan beyinle  alıveriş içindedir. Beyin alternatif seçimlerin tümünü bir arada bulundurur. Uygun uyarılardan birini seçer. Böylece insanın cüz-i iradesi anlaşılmış olur.
 
Evrenin rüya gibi bir farklı gerçeklik olduğunu söyleyen kuantum fizikçileri, ruh ve madde arasında belkide bir köprü kurmak üzereler.
NEVZAT TARHAN - HABER 7

Yorumlar49

  • mehmet yılmaz 15 yıl önce Şikayet Et
    sadece şu emir:. ... en yegule lehu kun fe yekun.. bu deney bu ayetin tefsirini simule etmeye çalışıyor.. umarım insanların yaradanına yakınlaşmalarına vesile olur.. mevzuyu farklı zeminlere taşımak isteyen basiret yoksunlarına diyecek bir şey yok.. her kes herşeyi anlayacak diye bir şey yok zaten.. sen görevini bil layıkıyle yerine getirmeye çalış yater
    Cevapla
  • ceyhun 15 yıl önce Şikayet Et
    nasıl desem? 3. tabi burda son olarak bir şey eklemek istiyorum. nevzat hocamın bilimin Allah'a inancı arttıracağı ümidi ço hoş ama malesef gerçek şu ki insanlar gittikçe kötüleşecek iyileşmeyecek onun adının bile anılmayacağı bir zamana doğru gideceğimizi biliyoruz bu yüzden fazla ümitli olmamak lazım. insanlar... gözlerinin önündeki hakikati görmeyen insanlar!
    Cevapla
  • ceyhun 15 yıl önce Şikayet Et
    nasıl desem? 2. İnsanın yaratıcısını anlamaya çalışması ona ulaşmaya çalışması neden günah olsun ki? Ulaşamayacağını bile bile sırf sevgisinden yada merakından uğraşmak? Bu yoldada farklı alanlarda insanlığa hizmet etmek günah mı? Din alimimisiniz de eleştiriyorsunuz bu deneyi yapanları? Serdar Turgutun çok güzel bir yazısı vardı bu konuda fizikçiler hakkında. O adamlar araştırıp sonuçlara hayran kalıp varlığına iman ediyor belkide onların imanı bizim hepimizden yüksek seviyede nerden biliyorsunuz?
    Cevapla
  • ceyhun 15 yıl önce Şikayet Et
    nasıl desem?. nevzat hoca elbette bir fizikçi değil sadece deneyin kendi alanındaki etkilerinden bahsetmiş. bazı yorumcuların küçük dünyaları bu tarz araştırmalara alışık değil. onlar aslında kızgınlıktan çok korkuyla bu olayları inceliyorlar. korkunun tek sebebi bilgi eksikliğidir imanın tam olmayışıdır. kendi dinimizi yeterince bilirsek bu tarz deneylerden korkmamıza gerek kalmaz. bazı şeylere dikkat edelim örneğin orda çalışan bilim adamlarına direkt kafir diyen arkadaşlar bu sözlerini kanıtlayamazlarsa kafirkimolcak
    Cevapla
  • Hain Evlat 15 yıl önce Şikayet Et
    MİSYONERLİK YAPANLAR. ne zaman yüce Allah geçen bir haber okusak altında 10-15 misyoner yorumcu bize allahın varlığını ispat etmeye çalışıyor, ama bu ispatlar ilkokul düzeyinde!!! tamam anlıyoruz sevap kazanmaya çalışıyorsunuz ama bence buraya giren herkes bu örnekleri biliyor!! gerek yok, kasmayın kendinizi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat