Derin Dünya Devletine kafa tutmak

  • GİRİŞ05.09.2011 09:01
  • GÜNCELLEME05.09.2011 09:01

Mavi Marmara gemisine İsrail’in Uluslararası hukuk sınırlarını hiçe sayarak yaptığı baskın ve 9 kişinin öldüğü olay dünya’da bazı gerçekleri görünür yapacak gibi gözüküyor.

Birleşmiş Milletler bilirkişi heyetinin adil olmayan bir rapor yazması bazı şeyleri sorgulamak için bir fırsat oldu.

İsrail açısından bu rapor diplomatik bir başarı olarak görülüyor. İsrail’le Türkiye arasında zaten kırılgan seyreden ilişkinin bozulması ihtimali bazı kıyaslarla akıl yürütme yapmamız gerektiğini gösteriyor.

Yakın tarihe bir gidelim; 27 Nisan 2007 muhtırası verildiğinde "Türkiye derin devleti ile ilişkiler bozulmasın diyenler" TBMM’ye girmediler haklının değil güçlünün yanında oldular. Hükümet “Hakkaniyet doktrinine uygun” davrandı toplum  ve  maşeri vicdan yardım etti, yargı sisteminin önü açıldı gizli gerçekler ortaya çıktı.

2011 BM RAPORU İLE 27 NİSAN MUHTIRASININ FARKI YOK!

Benzer durum şimdi de söz konusu diyebiliriz. Uluslararası sermaye ve dünya medyasını yöneten derin dünya devleti BM yönetimini ve komisyon üyelerini muhtemelen satın aldı veya etkiledi.2 Eylül 2011 BM raporu ile 27 Nisan 2007 muhtırasının bir farkı yok. İkisi de adil değil ve ikisi de haklıdan değil güçlüden yana. Korkutarak sonuç almak istiyen anlayış söz konusu. Eğer klasik Demirel hükümetleri olsaydı şu anda “Koca BM bizim gücümüz yetmez, yedi düveli karşımıza alamayız, sele karşı ne yapılır ki” cevabı ile konu kapatılacaktı.

Fakat Türk Hükümeti onurlu ve dik durarak “Hakkaniyet doktrini”ne uygun davrandı. Dünya kamu vicdanı harekete geçerilebilirse ve Lahey Adalet Divanı’nda hukuk işletilebilirse ‘Derin Dünya Devleti’nde de çözülmeyi görebileceğiz.

Çünkü ‘Derin Dünya Devleti’ küresel ekonomik kriz ve güven zayıflaması nedeniyle iyi durumda değil. Dünya halklarının demokratik tepkileri bir çok oyunu bozma kapasitesine sahiptir. Arap baharının  küreselleşmenin avantajı olarak yeni küresel düzen kurma kapasitesine sahiptir.

İsrail yüksek egolu politikalarca yönetiliyor. Egosu büyük ve yüksek olanların algıları küçük ve kör  olur. Necip Fazıl’ın yıllar önce söylediği “İdrak cücesi” kişilikler gibi.

YAPILACAK EN BÜYÜK ŞEY

Bu kişilikler ancak haklı olunulan konularda haklı, mantıklı, kesin ve kararlı duruşla engellenebilirler. Ayrıca değer verdiklerin şeyi kaybedebileceklerini ancak böyle anlarlar. İsrail’in yalnızlaşması en korktuğu şeydir ve hesabını Türkiye’nin alttan almasına göre yapmıştı. İstedikleri şeyin onların çıkarına olmadığını anlamaları için biraz zaman gerekecek.

Yapılacak en büyük şey Türk Dış İşleri’nin 24 saat mesai yapması, bütün dünya mazlumlarını yanına almayı hedeflemesidir. Stratejik hedef olarak da Birleşmiş Milletlerin adil olmayan yapısının nazara verilmesi olmalıdır. BM’nin Dünya Parlamentosu olmasına çalışmak artık uzun vadeli değil orta vadeli bir hedef olmuştur.

Ben insan psikolojisi ile uğraşan birisiyim siyasetçi değilim ancak bu görüşlerimin siyasetçiler tarafından bir seçenek olarak değerlendirilmesinde fayda olduğunu düşündüm.

Prof. Dr. Nevzat Tarhan - Haber 7
ntarhan@gmail.com

Yorumlar16

  • HEKIMOGLU 12 yıl önce Şikayet Et
    İYİ UYKULAR!!!!!!!!!!!!!!!!. Devrimden beri her halükârda savunduğum şu İran, sırf mezhepçilik fanatizmi histerisiyle Suriyededeki FESATın işlediği cinayetleri görmezden gelip şeytana destek verdiği sürece o füze Rampalarının Türkiyeye konuşlandırılmasını içtenlikle alkışlıyorum. Şia fanatizmi adına zulme omuz veren bir İran benim için bitmiştir artık! Neymiş, Suriye İsraile karşıymış! Sevsinler komik argümanlarınızı! Golan tepelerini Baş FESATn İsraile parayla sattığını bilmeyen mi var şu âlemde! Kimi kandırıyorsunuz?!
    Cevapla
  • Hakan 12 yıl önce Şikayet Et
    Savunma sistemi. Bu savunma sistemini türk komutana verecekleri palavrasına hiç inanmıyorum, kusura bakmayın.. bizimkilere verseler verseler oyuncak bir kumanda verirler, bizimkiler de bunu kırk yıl anlayamaz bu kafayla.
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • Ali osman 12 yıl önce Şikayet Et
    Cart efendi!!. Füze rampası kurulmayacak diyen adam yorum yazdığı sitenin bile haberlerini okumayacak kadart gündemden uzak.Ama cahil cesareti olsa gerekki başkasını bilmemekle suçlayacak kadarda pervasız.Haber 7 nin 'füze rampası için dört alternatif' başlığına bşle baksa belki bişeyler anlar....
    Cevapla
  • ahmet paksoy 12 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye radar kuruyor diyen kardeşim. Bu radarlar füze kalkanı projesinin bir parçası füze veya radar yerleştirmek aynı şey sonuçta bu sistemin bir parçasısın. Türkiye'ye bu projede radar sistemlerini yerleştirmek amerikanın asıl niyetini ortaya koymaktadır. Türkiye'nin İran'la sınırı vardır İran topraklarına yakın olan topraklara radar yerleştirmekle bu sistem daha etkin hale geliyor. Çünkü şurası bir gerçek ki radarlar hedefe ne kadar yakınsa tespit kabiliyeti daha çabuk oluyor.Türkiye'ye yerleştirilen bu radarların amacı amerika ve israilin olası İran saldırısında İran füzelerini tespit edip amerikanın akdenizdeki aegis füze sistemlerini taşıyan savaş gemilerinden ateşlenecek füzelerle etkisiz hale getirmektir. Dolayısıyla böyle bir savaş esnasında İran füzelerinin ilk hedefi amerikanın bölgedeki üsleri ve bu radarlardır. Takım tutar gibi parti tutmayalım doğruları onayladığımız gibi yanlışlara da karşı çıkalım. Hükümetlerin politikalarında halklar etkilidir o yüzden her şeye eyvallah demeyelim.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • ahmet okutan 12 yıl önce Şikayet Et
    YAHUDİ CESARET ÖDÜLÜ HALA ERDOĞANDA. İadesini bekliyoruz
    Cevapla Toplam 2 beğeni
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat