Kompleks

.

  • GİRİŞ06.07.2021 08:26
  • GÜNCELLEME06.07.2021 12:32

Türkiye’nin en büyük problemlerinden biri, sözde entelektüel bir kesimin kompleksli duruşudur.

Bu duruş Batı dünyası karşısında yerlerde sürünerek iflah olmaz bir aşağılık kompleksine dönerken, ülkedeki milliyetçi ve muhafazakâr kesimlere karşı göklerin en yüksek yerlerinden bakan korkunç bir kibre dönüşmekte.

Bir yanda aşağılık kompleksi, diğer yanda yücelik kompleksi.

Bir yanda Batılılara kendini beğendirmek için dinini, inancını, geleneklerini, göreneklerini, hâsılı kendi toplumuna ait ne varsa hepsini inkâr etmek, diğer yanda içinden çıktığı, ama kendini asla mensubu olarak görmediği halkı dizayn etme, yola getirme ve adam etme hakkını kendi tekelinde görmek.

Güya halka rağmen halk için.

Bir yanda kendisi gibi düşünen ve yaşayan siyasetçilerin hizmete açtığı bir çeşmeyi, bir heykeli veya bir büfeyi bile ayakta alkışlamak, diğer yanda kıtaları birbirine bağlayan köprülere, havalimanlarına, otoyollara, hızlı tren hatlarına burun kıvırıp kulp takmak.

Bir yanda Viyana’da konçertonun, Milano’da operanın, Paris’te konserin hayalini kurup, memleketteki tüm salonları yetersiz bulup eleştirmek, diğer yanda Atatürk Kültür Merkezi’ni ismi ile müsemma hale getirmeye, Ankara’ya Avrupa’nın en iyi konser salonlarına birini kazandırmaya yönelik vizyoner projeleri engellemek için her türlü melâneti sergilemek.

Bir yanda pandemi sürecinde iflas eden İtalyan sağlık sistemine methiyeler dizmek, diğer yanda şehir hastanelerini ve dünyanın örnek aldığı Türk sağlık sistemini bağnazca eleştirmek.

Bir yanda en pahalı Alman arabaları ile hava atıp Devrim otomobili türküsü tutturmak, diğer yanda yıllardır devam eden yerli ve millî otomobil çalışmalarını itibarsızlaştırmak için etik dışı ne varsa yapmak.

Bir yanda Amerikan parası ile her haber bülteninden sonra “bir başkadır benim memleketim” şarkısına tempo tutmak, diğer yanda memleketin bekası için canını feda eden aziz şehitlerimizden nefret etmek.

Bir yanda S-400 tedarikini alabildiğine eleştirip F-35 krizini sevinç çığlıklarıyla kutlamak, diğer yanda tüm dünyanın gıpta baktığı İHA, SİHA, TİHA programını en cahil tavırlarla eleştirmek.

Bir yanda “onurlu dış politika” teranesini on yıllardır diline dolayıp, “tam bağımsız Türkiye” sloganı atmak, diğer yanda ABD’sinden NATO’suna, Avrupa Birliği’nden Birleşmiş Milletler’ine kadar her platformda dış politikanın en onurlusunu kararlılıkla sergileyen duruşa karşı düşmanca tavır sergilemek.

Bir yanda demokrasiden bahsedip adaletten dem vurmak, diğer yanda farklı her türlü görüşe kin ve nefretle saldırmak.

Bir yanda adaletten, haktan, hukuktan söz etmek, diğer yanda yargı sistemini ve baroları reforme edecek her türlü girişimi engellemek için elinden ne geliyorsa ardına koymamak.

Bir yanda ABD’nin, Çin’in, Avrupa Birliği’nin projelerini ballandıra ballandıra anlatmak, diğer yanda İstanbul’a sınıf atlatacak Kanal İstanbul’a karşı yalanın ve iftiranın en ahlâksızca olanlarına sarılmak.

Ülkemize değer katan sağduyulu sol entelektüellere elbette söyleyecek bir sözümüz yok.

Kompleks batağında tepinen bu azgın azınlığın Türkiye’ye verdiği zararların haddi hesabı yok.

Kendi egoist ve hedonist hayat tarzlarını fütursuzca sürdürmek için Türkiye düşmanı her türlü şer odağı ile pervasızca düşüp kalkarlar.

Çünkü onlara her yol mubahtır.

Kalın sağlıcakla.

Yorumlar5

  • Nadir 2 yıl önce Şikayet Et
    Harika özet
    Cevapla
  • ali sengun 2 yıl önce Şikayet Et
    agzina saglik kardesim.
    Cevapla
  • Tuğlu... 2 yıl önce Şikayet Et
    eyvallah altına imzamı atıyorum...
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • gültekin gedikli 2 yıl önce Şikayet Et
    Cok güzel dedin, agzina saglik
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • ali sengun 2 yıl önce Şikayet Et
    agzina saglik kardesim ne demek lazim yanlis yapanlara.
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat