Darbe hasreti ve serseri kurşun!

...

  • GİRİŞ07.05.2020 11:30
  • GÜNCELLEME07.05.2020 13:11


Darbe, ihtilal, muhtıra… gibi demokrasiye zıt, millî iradeye düşman kelimeleri, açıktan veya imâ ile, yazılı veya sözlü biçimde hiç kimsenin, ağzına almaya hakkı yoktur. CHP’lilerin hiç yoktur. İki sebeple hakları olamaz. Birincisi, demokrasidir. Sandık, herkes için bağlayıcıdır. İkinci sebep, CHP, 27 Mayıs Cinayeti başta olmak üzere, 28 Şubat ve 15 Temmuz’la alâkası olduğuna dair iddiaları çürütememiştir.
O sicil orada dururken bugün bu partinin bazı mensupları, sandığın tek başına yetmediğini HDP gibi silahlı güce de sahip olmak gerektiğini söyleyebildiler. Akıl ve hafsala dışıdır ki ana muhalefet partisinin değişik kademelerindeki bazı isimler, PKK’ya imrenmekte, özenmektedir. Bu münasebetsizlik, bu partinin bazı politikacılarına çok görülmeyebilir. Fakat Ekrem İmamoğlu da bu taifede yer aldı. Konuşmaları ve evlere gönderdiği kitapçıklar ortalığa saçılıp döküldü. Böylece “Parti Muhafız Gücü” gibi bir militan kadro kurma iştihası bir yana bu ülkede ateşle oynamak demek olan bir başka sapma daha tesbit edildi. Ağırlıklı olarak bir kültür geleneği olan Alevilik, akla ziyan bir tavırla “din” olarak gösteriliyor. Böyle bir iddia herkesten evvel Alevilere hakarettir. Aleviler, bu ülkenin Müslüman unsurlarından biridir. Bu itibarla böyle bir iddia, tehlikelidir ve aynı zamanda bölücülüktür. Daha ilkokulda bile millet olmanın şartları öğretilirken onlardan biri olarak “din birliği” sayılır. Milyonları bu birlikten çıkarmaya kalkışmak bölücü örgütün ırk üzerinden parçalama teşebbüsünün bir başka tezahürü olur.
Bunların tafsilatı günlerdir medyada, ekranlarda konuşulmakta. İsimler, sesleriyle görüntüleriyle verilmekte.
-O hâlde CHP’ye düşen nedir? Ana muhalefet partisi, adının bir kere daha darbe iddialarıyla anılmasını sineye mi çekecek, yöneltilen ağır tenkitleri görmezden mi gelecek, yoksa bunları söyleyen il başkanı da olsa, belediye başkanı da olsa parti sözcüsü de olsa, her kim olursa olsun onların hakkında soruşturma mı yapacak?
Tercih kendisinindir.
Eğer genel merkez, tavizsiz bir tahkikat yapıp, lâzım geleni yerine getirirse o zaman “ana muhalefet partisi” ibaresinin içini doldurmuş olur. Ekrem İmamoğlu’nu “seçildiğinden beri İstanbul’a hiçbir hizmet vermediğini, artık kendi arkadaşlarımız da ekranlardan bağırıyorlar. Sen ise giderek artan bu şikâyetlere çare bulacağına, partiyi zora sokacak din uydurma peşindesin!” diye hesaba çekerse Kılıçdaroğlu, belediye başkanına hâkim olmuş olur, yoksa CHP dümeni kırık tekne gibi bir gün kayalara bindirir.
Şu gerçek açıkça ortada ki Covid-19 sürecinde iktidar, Cumhur İttifakı, Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli, ılımlı halk partililer dâhil vatandaştan tam not almış, buna mukabil Millet İttifakı silinmiştir. Kopanı, yeni kurulanı ile muhalefet partileri âdeta yok olmuştur. CHP’ninse manzarası resmettiğimiz gibi. Deyimlerimiz ne hoştur. Der ki:
-Kaval çalmasını bilmeyen çoban, sürüye kurt getirir!
CHP’ye kurt getirmek için Canan Kaftancıoğlu yeterken şimdi O’na bir yılda tükenen İmamoğlu da eklendi. Sanki skandal çıkarmakta yarışıyorlar!..
Bir kaval acemisi de AK Parti tarafında arz-ı endam etti. Akli dengesi yerinde mi değil mi? Bilmiyoruz. Aklı başında biri onun yaptığını yapmaz. Sarıklı, kirli sakallı bu kişi, durumdan vazife çıkararak CHP’lilerin darbe tehditlerine tehditle cevap vermek için sosyal medyada kavanoz dolusu kurşun göstermiş. Hani güzel bir söz daha vardır. “İnsanın akılsız dostu olacağına akıllı düşmanı olması evlâdır!” Ortada bir tehdit varsa ortada bir de devlet var. O devlette iyi-kötü hukuk var, mahkeme var. Sana mı kaldı başına buyruk böylesi kanunsuz işlere kalkışmak? CHP’deki münasebetsizlikler kabul edilemeyeceği gibi AK Parti üyesi olsun veya olmasın bu kimsenin yaptığı da kabul edilemez.
Fark şurada ki, AK Parti’nin bu lüzumsuzluğu yapanı kapı dışarı edeceği, mahkemede de yaptığının hesabını vereceği bellidir… CHP’yi darbeciler topluluğu gibi gösteren politikacılarsa bu parti tarafından ödüle layık kahramanlar olarak gösterilirse, olanlar bir kere daha pişkinliğe vurulursa şaşmamalı.

TÜRKİYE GAZETESİ
 

 

 

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat