Zaferin sebebi

.

  • GİRİŞ25.08.2020 08:31
  • GÜNCELLEME25.08.2020 08:31

Ağustos ayı, bizi sever!.. Tarihteki birçok zaferimiz, ağustos ayında gerçekleşmiştir. İlk misali, 26 Ağustos 1071 ve son misali 30 Ağustos 1922’dir. Yine öyle oldu; ağustos, bize olan muhabbetini bir kere daha gösterdi. 21 Ağustos 2020 günü, asrın haberiyle, asrın muştusuyla sevindik. Yerimizden doğrulduk, elimizi alnımıza siper yaparak çepeçevre ufukları taradık ve kendimize güven duygumuzla dolduk. Sadece biz Türkler değil, bizi seven dost ve kardeş ülkeler de sevindiler. "Fatih" ismindeki sondaj gemimiz, bugün artık "Sakarya Sondaj Bölgesi" adını verdiğimiz Mavi Vatan’ımızın Karadeniz’deki bölgesinde 320 milyar metreküp doğalgaz bulmuştu. Müjdeyi, bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verdi. Haber dünyada büyük yankı yaptı.
Şimdi bu gazın 2023’te evlerde tüketilir hâle gelmesi için çalışmalara başlanmıştır. Kazanılan bu mânevî güçle inanıyoruz ki Karadeniz’de yeni kaynaklar bulunacağı gibi Akdeniz’de de bulunacaktır. Tabiî gaz bulduğumuz gibi petrol de bulacağız. Tarih ve talih 12 Eylül 1683’te Viyana’da aleyhimize dönmüştü. O tarihten 20. Asrın ortalarına kadar hep yokuş aşağı gittik. Şimdi ise tarih ve talih lehimize dönmüş bulunuyor.
Bunun iki sebebi var:
Birincisi, 15 Temmuz imtihanıdır. Bu millet, 15 Temmuz darbe ve işgal teşebbüsüne şehidler ve gaziler vererek direndi ve mücadeleyi kazandı. O kahramanlık gününden sonra devlete sızmış ajanlar temizlenmeye başlandı, bu temizlik devam ediyor. Paralel sözde devlet, çökertilince milletin devleti kendini buldu.
İkinci sebebi ise Ayasofya’dır. Bunu, bir tek cümle ile şöylece ifade ediyoruz: "Biz, Ayasofya’ya hakkını verdik, Allah da milletimize hakkını verdi." O gaz, dün de oradaydı. Sondajlar, dünden beri de devam ediyordu. Fakat bugün bulundu. Bir kere daha tekrar etmeli ki bu keşfin, asrın bu müjdesinin iki temel sebebi vardır. Maddî sebep ve mânevî sebep. Maddî sebep, devletin kurtulması, mânevî sebep de Ayasofya-i Kebîr Camiî Şerîfi’nin esaretten kurtarılmasıdır. 86 yıl sonra ilk defa 24 Temmuz 2020 günü bu mübarek mâbedde cuma namazı kılındıktan bir aydan kısa bir zaman sonra 21 Ağustos 2020 günü Karadeniz’de doğalgaz yatakları bulduğumuz haberini aldık.
Petrol bulabilmemiz, gaz bulabilmemiz bu milletin asırlık rüyasıdır. I. Dünya Harbi’nde emperyalist masalarda çizilen haritalarla biz, bu servetlerden mahrum edilmiştik. Şimdi o mahrumiyeti arkada bırakan kapılar aralanmaya başlandı. İnşallah sonuna kadar açılacaktır. Bu bir iktisadi zaferdir. Yeni savaş şeklinde 21 Ağustos 2020 Zaferine imza attık. Öyle ise bir üçüncü sebep daha vardır. O da yerli ve millî silah sanayiimizdeki imrenilen hamlelerimizdir. Mesele, politika üstüdür. Bir asır sonra doğalgaz bulmamıza sevinmemek veya bu keşfe kem söz etmek düşmanın ülkemizi işgal etmesine sevinmek gibi olur. Onun için herkes ne yaptığını veya ne yapmadığını idrak etmelidir.
Cumhurbaşkanından, Bakanlardan, emek verenlere kadar bu zaferde hakkı olan herkese teşekkür ediyoruz. Talih ve tarih yüzümüze gülmeye başlamıştır, milletimizin gözü aydın olsun. Şunu da unutmamalı; bundan böyle düşmanlarımız, dünden daha azgın olacak, yanlarına yeni düşmanlar da eklenecektir. Onun için birlik ve beraberliğimiz değerlidir.
TÜRKİYE GAZETESİ
 

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat