Yüz karası!..

  • GİRİŞ11.06.2024 09:46
  • GÜNCELLEME11.06.2024 09:46

2 milyar Müslüman, 2 milyon Gazzeliye sahip çıkamadı. Bundan daha büyük zavallılık, âcizlik ve utanç verici bir durum olabilir mi?

İsrail, bebek demeden, çocuk demeden, kadın demeden, ihtiyar demeden… câmi demeden, mektep demeden, hastane demeden, ambulans demeden, hekim demeden, hemşire demeden, mülteci kampı demeden… gündüz demeden, gece demeden, Cuma demeden, Kandil demeden… 8 aydan bu yana Gazze’yi biteviye hunharca bombalamakta. Batı Şeria’ya da “seni de enkaza çeviririm!” diyerek tehditler savurmakta…

Siyonist zalimler, bu benzersiz vahşeti, katliamı, soykırımı yaparken Batılı başkentlerin yönetimlerini ele geçirmiş vicdan, merhamet ve insanlık duygu ve hasletlerinden mahrum siyonist hizmetkârları ise yüzleri hiç kızarmadan Gazze Celladına ve onun vahşet kabinesine yardım etmekteler.

Siyonist zalimler, son olarak Nuseyrat Kampına saldırarak 274 mazlumun hayatına kastetti. Birçoğu ağır yaralı olmak üzere 700 de yaralı var.

8 Ekim 2023’ten, 8 Haziran 2024’e kadar İsrail adlı terör yapılanmasının Filistin’de, Gazze’de katlettiği insan sayısıyla yaralı sayısına dair verilen hiçbir rakam, tahminden öteye geçemez. Gerçek, ancak yıkıntılar kaldırıldıktan, toplu mezarlar açıldıktan sonra bulunacaktır.

O zaman yüz binli rakamlar konuşulur…

İsrail kudurganı, hedefe kilitlenmiş olarak öldürmeye, yakıp-yıkmaya devam ederken İslâm âlemi sadece kınama lafı ediyor.

Dünyadan da resmî yolla yükselen iki ses vardır:

Biri kınama, diğeri ölü ve yaralı sayısına dair çetele haberleri.

Gazze’de korkunç soykırım olurken İİT-İslâm İşbirliği Teşkilatı, Arap Birliği, D-8’ler, TDV-Türk Devletleri Teşkilatı yalnızca seyrediyor. Bunlardan bâzısı umursamıyor, bâzısı herhangi bir teşebbüse geçemiyor. 

Türkiye, Devlet, Hükûmet, diplomasi ve destek olarak ilk günden beri en samimi ve daimî şekilde Gazze’nin yanında ve siyonist katillerin karşısındadır. Ankara, isimlerini verdiğimiz ne kadar teşkilat varsa hepsini toplamakta, anlatmakta, dediklerini tekrar etmekte fakat maalesef arpa boyu yol alınamamaktadır.

Türkiye, Devlet olarak teşekküre lâyıktır. Ama yapacağı daha çok iş vardır. Tek başına kalsa da vardır.

Diğer teşekküre lâyık olan, Filistin Bayraklarıyla üniversitelerde, meydanlarda gösteri yaparak İsrail’i lanetleyip “Yaşasın hür Filistin!!!” diye haykıran dünya gençliği ve dünyanın vicdandan haberdâr milletleridir.

Keza; Filistin’i tanıyan her devlet de teşekkürü hak etmektedir. “Filistin, BM’nin eşit üyesi olmalıdır!” diyerek adım atan devletlerin, İsrail katliamının suç ortaklarından az baskı görmediklerini tahmin etmek için “müneccim” olmaya gerek yoktur.

Dünya halkları, hükûmetlerine rağmen cadde ve meydanlar almayacak denli büyük kitlelerle İsrail’i protesto ederken İslâm âlemi, ya kılını kıpırdatmıyor veya cılız sesler çıkıyor.

Türkiye’de ise şöyle bir tezat yaşanmakta:

Devlet-Hükûmet duyarlı, geniş kitle olması gereken yerde değil. Dünya üniversitelerinde İsrail, yürüyüşlerle lânetlenince onlara bakan birkaç üniversitemiz, şöyle bir kıpırdıyor fakat arkası gelmiyor.

Şu satırlar yazılırken de okunurken de Gazze Celladı, muhtemelen bebek, çocuk, kadın… demeden öldürmeye devam ediyordur. Yanılmayı çok isteriz ama gidişat iyi olmadığından kaygılanmamak mümkün değil:

-Siyonist İsrail, Kurban Bayramı’nda da Müslüman kanı akıtmaktan geri durmayabilir.
Siyonist katiller, mübarek bir günde bile soykırım yaparken dünya başkentlerinin resmî ağızları sadece kınayacaklardır.

Onlara belki fazla bir şey diyemeyiz.

Müslümanlara gelince; manzara çok düşündürücüdür. Gamsızlık, neme lazımcılık ürkütücü çapta:

Müslümanlar, bayram boyunca ya sahillerde denizin keyfini çıkarma peşinde koşacak veya yurt dışında tatil yapmanın bencilliğiyle övünecek veya hamd ve şükrederek 3. veya 5. haccını eda etmenin halis Müslümanlığıyla tatmin olacak yahut 4. umresine hazırlanacaktır.

İbadet; seyahat, ticaret ve tatile döndü…

Dünyanın yüzü hiç bu kadar kara olmamıştı.

Korkarız ki bu dünyanın başına bir gelecek var.

Zira Gazzeli mazlumların ahı arş-ı âlâyı buldu.

Herkes, titremeli.

Herkes, akıllanmalı.

Herkes, şuurlanmalı.

Herkes, kendine sormalı:

-Gazzeli mazlumdan üstünlüğüm ne?

Rahim Er / Türkiye Gazetesi

Yorumlar7

  • dadaş25 1 ay önce Şikayet Et
    Öncelikle verilen değerler insanlaradaır,bunun arabı,kürdü,filistini olmaz.saçma yorumlara bakıyorumda nerdeyiz diyorum kendikendime.Bencede ülke olarak sınıfta kaldık,ümmet olarak sınıfta kaldık.Müslümanlık sadece kınamadan ibaret olmamalı... artık şamarın israilin yüzüne değme noktası...
    Cevapla
  • NCT 1 ay önce Şikayet Et
    ...Üstünlük ancak takva iledir, o da bizde yok maalesef...
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • erdem değer 1 ay önce Şikayet Et
    emir timur yüz yıllar öncesinden bakın ne diyor: ben arap için ağlayan çok Türk gördüm ama Türk için ağlayan 1 tek arap görmedim. 2 milyar müslüman deyip müslüman ülkeleri arap ulusalcılığına kurban etmeyin sayın yazar. hangi ülkenin arapları olursa olsun hepsi bizim ezeli ve ebedi can düşmanımızdır! bize düşman olana ne diye acıyalım!? işte suriyeli gerçeği tam karşımızda durmuyor mu?
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • bir okur 1 ay önce Şikayet Et
    naber yahudi allah seni lanetlemiş bil istedim..
  • ömer 1 ay önce Şikayet Et
    NATO MERMER NATO KAFA, öldürülen arap değil öncelikle İNSANDIR, VE MÜSLÜMANDIR dünyanın neresinde olursa olsun insan ve canı azizdir ve katledilemez
    Toplam 1 beğeni
  • yusuf ACAR 1 ay önce Şikayet Et
    Çok Irkçı bir cevap
    Toplam 1 beğeni
  • Cihad 1 ay önce Şikayet Et
    Kaleminize sağlık, dediğiniz gibi özellikle biz gafil Müslümanlar imtihanı kaybediyoruz... insanlık vicdanı bizdeki Müslümanlığı geçti....
    Cevapla Toplam 3 beğeni
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat