Süreci kim sabote ediyor?

  • GİRİŞ21.09.2010 08:37
  • GÜNCELLEME21.09.2010 08:37

Ağustos ayı ortasında, “Bu ateşkesin arkası gelebilir” diye yazmıştım. Bu tezimi, PKK’nın, kendi deyimiyle “eylemsizlik” kararını, tam da referandum kampanyasının hız kazanmaya başladığı bir dönemde almış olmasına dayandırmıştım. Nitekim PKK’nın eylemlerini askıya aldığı bir ortamda gerçekleşen referandumda, özellikle MHP’nin “hayır” çağrısını terörle ilintilendirme stratejisinin büyük ölçüde başarısızlığa uğradığını gördük.

Aksini düşünelim: PKK saldırılarını artırarak sürdürseydi, İç ve Doğu Anadolu ile Karadeniz’deki Türk milliyetçiliğine duyarlı seçmenler büyük oranda “evet” oyu kullanmayabilirlerdi.

Köşe yazısının tamamını okumak için bu linki kullanabilirsiniz

Yorumlar3

  • Badılı 15 yıl önce Şikayet Et
    kimmi. tabiki sen ve senin gibi at gözlügüyle bakanlar
    Cevapla
  • ahmet ilker 15 yıl önce Şikayet Et
    İçimizdeki Ergenekonları Biz Bitireceğiz Kürtler de Kendi PKKsını Bitirecek. Söylemesi kolay da bu işten nemalananların, ekmek yiyenlerin varlık nedeni ortadan kalkacak. Kürtleri kullanan PKK, PKK yı kullanan asker, yargı ve muhalefet nereden beslenecek peki? Muhalefet dediysem malum muhalefet, CHP MHP ve BDP siyle, onlar kendilerini biliyor zaten! Bu iş çözülür diye boş yere beklemeyin. Hiç kimse ekmeğinden olmak istemez!
    Cevapla
  • ahmet ilker 15 yıl önce Şikayet Et
    Süreci Baltalayanlar Belli: İçimizdeki Ergenekonlar Ve Kürtlerin PKK sı. Ve buna gözlerini yuman, çözülmemesi için adeta rahmet okutan CHP, MHP ve BDP! Hiçbir ülkede bu kadar aşağılık bir muhalefet anlayışı, bu kadar iğrenç bir siyaset polemiği yoktur, olması da mümkün değildir! Bir kere CHP, aynen askerin, yargının, HSYK nın, Danıştayın ve benzeri meclis üstü kuvvetlerin düşündüğü gibi PKK yı irtica kadar önemli bir tehdit unsuru olarak görmüyor. MHP ve BDP nin ise bu olayı sadece oy deposu olarak gördüğünü bilmeyen yok!
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat