Toplum siyaset mühendisliği değil, ahlak mühendisliği istiyor…

.

  • GİRİŞ23.08.2022 08:44
  • GÜNCELLEME23.08.2022 08:44

Malum seçim vakti yaklaşıyor ve her geçen gün siyasi partiler alan kazanma adına yeni hamleler yapmakta. Kamuda personel kadrosu, emeklilik yaşına takılanlarının (EYT) haklarının iadesi, 3600 ek göstergede bazı hakların iyileştirilmesi, bölgesel siyasetin yeniden şekillendirilmesi ve daha birçok konu, yani iktidarın işi zor.

Ak Parti hükümeti tarafından, yeni başkanlık sistemi ile oligarşik bürokrasi tasfiye edilirken beraberinde birçok sorun çözüm bekliyor. Çok hızlı tükenen bu zaman diliminde ne yazık ki sorunların çözümü kısmı üzerinden saha siyaseti memnun değil. 

Dile getireceğim hususlar birilerinin hoşuna gitmese de bizler uyarıcı noktada gerekli izahatı yapmak zorundayız. Kibir siyasetinden arınması için gerekli uyarıcı tavsiyeleri iletmek zorundayız. 

Çünkü AK Parti milletin umudu ve mazlumun sesi olduğunu görmekteyiz. 

Gelelim siyaset mühendisliğine; AK Parti’nin 20 yıllık iktidarında devrim niteliğinde hizmetleri olduğunu bütün dünya âlem biliyor. Bu hizmetleri inkâr edenin vicdanı kurusun. Ne var ki AK Parti kendi hizmet devrimlerini satmaktan aciz. İç politikada bocalayan, mahalle arası siyasette çözüm üretmekten çok dar kalıp şablonu kullanan bir partiye dönüştü. Yerel siyaset korkak ve savunmada bekleyen sindirilmiş gövdesi ile zaman diliminin dolmasını beklercesine bir kaçış manifestosu hazırlıyor.

Bu davanın samimiyet ve sevdaya ihtiyacı olduğu, sanırım unutuldu. Bunu iyi analiz eden altılı ganyan siyaseti durumdan vazife çıkardı. Her gün bir başlıkta gündem belirlemekte epey yol aldılar. Toplumun sinir uçları üzerinden alan kazandıklarını not edin. Yani bulanık sularda oy devşirmenin ucuz yolunu bulmuşlar.

Mevcut ekonomik şartlar ortada iken, vatandaşın günlük yaşam kalitesi gün gittikçe düşüyor, dünyanın genelinde var olan ekonomik krizin elbette Türkiye’ye de yansıması olacak ancak bazı vekillerin pimi çekilmiş canlı bomba gibi açıklamalar yapması veya her şeyi tozpembe olarak görmesi, vatandaş tarafından tepki ile karşılanıyor. Vekillerin kendi alım gücü üzerinden her şeyi ucuz görmesi, günlük yaşamlarında ihtiyaçları üzerinden paylaşım yapmaları, tepkileri de beraberinde getiriyor. 

Yerelden merkeze siyasetin farkı kalmadı. İki konser, birkaç salon toplantısı, birkaç piknik, sonrasında körler sağırlar birbirini ağırlar siyaseti devam edip gidiyor.

Buradan sesleniyorum; yerelde kibir siyasetini terk edin! Millet karşısında mütevazı olun, toplum karşısında hizmetkâr olun. 

Sevilen siyaset karakteri olarak aranan kişi olun. Geleceğin liderlerini yetiştirip, ahlaklı yaşam örneği olun. 

Şu sözü sizle paylaşmak isterim; “Yoklukta isyan etmeyen, varlıkta şımarmayan insanlar kıymetlidir.” 

Bu sözlerin anlamını bilmeyenlere hatırlatmak isterim. AK Parti siyasetinde bulunan her birey gelecek adına umudun bekçisidir. Kibir siyaseti üzerinden alan kazanmaya çalışanlarının sonunu gördük…

Zamane makam sarhoşları sizlere sesleniyorum; bırakın burjuvazi karakterini, çıkma balkonlu olmaya çalışmayın. Birilerine benzemek için şekilci giyim peşinde koşmayın, ensesi ve cüzdanı kalın olana göre siyaseti kurban etmeyin. 

Dilinizi ve kültürünüzü onlara tercih etmeyin. Unutmayın, dün size mezar hazırlayanlar dost olmadığı gibi yarın sizlerin arkasından bir Fatiha bile okuyamayacaklar. 

Siyaset mühendisliğine soyunan yerel yöneticiler; koltuğunuzu sağlama almak için ülkenin geleceğini tehlikeye atmayın. Yerelde kirlenmişlik had safhada. Her partinin genel merkezi kör olduğu gibi sizler de mi kör sağır oldunuz? 

Kim bugün bulunduğu makamı hizmet ocağı olarak görmüyorsa onlara bir sözüm var; Geldikleri yeri unutanlar gidecekleri yere şaşırmasın! 

Biraz ağır olacak size, bizden söylemesi. İster alın, ister almayın. Görünen köye rehber gerekmez azizim. 

Türkiye’de toplum mühendisliği tarihi eskilere dayanmaktadır. Hani bir deterjan reklamı vardı, kirlenmek güzeldir demişti. Çamur kirini aileler temizler ancak siyaset kirini nesiller bile temizleyemez.

Vesselam. 

YENİ AKİT

Yorumlar3

  • ylç 1 yıl önce Şikayet Et
    Kıymetli bir yazı teşekkürler.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Kaan 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Selim 1 yıl önce Şikayet Et
    Yerinde, güzel ve dostane bir ikaz... Allah razı olsun
    Cevapla Toplam 3 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat