Sarı Öküzün Hikayesi

  • GİRİŞ07.06.2013 11:58
  • GÜNCELLEME07.06.2013 11:58

Hoş protestonun ilk gününde  önceki yazımızda da  belirttiğimiz gibi  geniş halk yığınları birikmiş  çeşitli  sebeplerden  ötürü amacını  bilmeden ve neye  alet edildiklerini  çok ta anlamadan protestolara  destek vermişlerdi. Bugün ileri sürülen  şartlara baktığımızda, şartların  hiç te  o kadar masum olmadığı ve  altında  gizli gündemle  öne çıkartıldığını  anlamamak için  herhalde  aptal olmak lazım.

Zira ileri sürülen  şartların  yerine getirilmesi  hükümet açısından imkansızdır. İmkansızı  ileri sürerek  protestoların  asıl amacının  hükümeti  halkın gözünde  itibarsızlaştırmak ve  Başbakanı  görevden  el çektirmek  zorunda bırakmak  olduğunu anlamak için  çok zeki olmaya  gerek yok. Ama bu oyunu ve  tezgahı  daha  önce de görmüş ve  en büyük zararı çekmiş olan  sessiz Anadolu  çocukları  bu zokkayı  yutmayacak.

Sağduyu sahibi hemen herkes başta  Sayın Cumhurbaşkanı olmak üzere  haklı olarak  olayların  ülkemize ve milletimize   zarar vermesini  engellemek için her fırsatta  itidal çağrıları yapmaktadırlar. Buna  hak vermemek  elde değildir. Ama  bir de demokrasinin  ve hukuk devletinin  sağladığı özgürlük  ortamını kullanarak hukuk dışı oluşumlara  zemin hazırlamak isteyen  terörist unsurların ve işbirlikçilerinin  amaç ve niyetlerini de göz ardı etmemek lazım geldiğine inanıyorum.

İşte  bu noktada herkesin bildiği  Sarı  Öküzün  hikayesini  hatırlatmak istiyorum. Malum otlaklardan birinde  öküzler  hep birlikte yaşarlarmış. Bir saldırıya  maruz kaldıklarında ise  yine hep birlikte karşı koyarlar  ve  bu sayede de  düşmanlarını kolayca  püskürtürlermiş. Bunların  birlikteliklerinden  dolayı  küçük hayvanlara talim etmek zorunda kalan sırtlanlar/ aslanlar  oturup bir plan yapmışlar ve  güya  dost kılığında topal aslanı  birkaç aslanla birlikte  öküzlerin  reisi  Boz  Öküze  beyaz bayrakla  yollamışlar.

Topal aslan  gayet dostane bir şekilde   öküzler hakkında besledikleri  iyi  duyguları  ifade ettikten sonra  ağzındaki baklayı çıkarmış:" efendim  dediğim gibi bizim sizinle alıp veremediğimiz  hiçbir şey yok; ama  sizin şu sarı öküz var ya  işte onun rengi sizlerinkinden çok farklı ve parlak .Biz onu  görünce  kimyamız bozuluyor ve birden hasmane duygularımız  hortluyor ve istemeden size saldırıyoruz. Şu sarı öküzü bize verin   aramızdaki  sıkıntı sona ersin." Boz  öküz  teklifi  kurmay kadrosu ile değerlendirir . Olayı anlayamadıkları için  benekli öküzün  itirazına rağmen  sarı öküzü  onlara teslim ederler.  Bununla  beraber  aslanlar  surda  delik açmayı başarırlar ve her geçen gün başka  bahanelerle  diğer  öküzleri  yine aynı metodla ister ve  alırlar. Sonunda  oldukça  zayıflayan  öküz sürüsü  biz nerede hata yaptık sorusunu   sormaya başlar ve Boz  öküz benekli öküzün  itirazını hatırlar. " Biz   sarı öküzü vermekle ilk ve dönülmez hatamızı  yaptık." der.

Hükümetin  izleyeceği  yol konusunda  sanıyorum bu kıssa  oldukça  anlamlıdır.

Şahin Nursaçan / Ekotrent

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat