"Micra'nın gençlik sırrı"

  • GİRİŞ28.08.2011 09:11
  • GÜNCELLEME28.08.2011 09:11

Hatta kadınların eşyalarını içine koyabilecekleri için şık bir çanta ve kendilerini özel hissetmelerini sağlayacak bir çift topuklu ayakkabı neyse bu da o diyebilirim.

Neredeyse bir yıldır yollarda artık dördüncü nesliyle görmeye alıştığımız Nissan Micra, tamamen değişen iç ve dış hatlarıyla her iki kesimin de genç bireylerini hedefleyen bir karakterle çıkıyor karşımıza.

Artık o sevimli, uğurböceği, bir anlamda da tosbik görüntüsünden uzaklaşmış, sıra dışılık yerine daha sade bir görünüme kavuşmuş. Renault – Nissan işbirliği bu yeni imajı ortaya çıkarmış.

Eski görüntüsünden uzaklaşması tartışma konusu olmakla birlikte Micrayı kullanırken otomobilden aldığınız keyif bu tartışmayı noktalıyor.

1,2 litre benzinli ve 80 PS gücündeki motorlarla sunulan aracın iki donanım seviyesi mevcut. Her ikisinde de düz ve otomatik şanzıman seçeneği sunuluyor ve bu da aracı, satın alınma noktasında daha cazip hale getiriyor.

Kullandığım modeldeki CVT şanzıman sarsıntısız geçişler sağlarken, vitesler arasındaki devir aralığının biraz yüksek olduğu gerçeğini de göz ardı etmemeli. “2 ile 2 bin 500” yüz devir aralığında sık vites değiştirmeyi doğru bulduğum için, 3 bin devri aşan geçişlerin yüksek olduğunu söylemeliyim.

Otomobilde kullanılan süspansiyon yani yay sisteminin konfora dönük olmadığını, aksine sert ve kasislerde sarsıntı yaptığını da ekleyelim. Buysa, yol hâkimiyeti ve istikrarlı sürüş noktasında bir avantaja dönüşüyor.

Gelelim Micra’nın yaşam alanına;

Dışarıdan göründüğü gibi değil. Kesinlikle geniş ve rahat… Hem önde hem de arkada seyahat edenler için oldukça iyi ölçüler sunuyor. Diziniz, sırtınız rahat ediyor.

Ön koltukların sırt ve yükseklik ayarları oldukça pratik kontrol ediliyor. İstediğiniz kadar alçaltıp yükseltebiliyorsunuz. Kollar bu görevi kusursuz yerine getiriyor.

Cepler, bardaklıklar yeterli. Yalnız uzun vites kolunun önündeki bardaklıklara ulaşmak biraz zor.

Torpido gözüne hatta gözlerine demekte fayda var, zira altlı üstlü iki adet ve ikisi arasında bulunan derin göz neredeyse tüm ıvır zıvır eşyanızı içine alabilir.

Ön yolcu koltuğu minderi altında da gazete ve dergi gibi eşyalarınızı saklayabileceğiniz bir alan mevcut. Bu gizli ve özel saklama fikrini Micra büyük kardeşlerinden alıyor.

Aslında Micra daha üst sınıflardaki birçok konfor özelliğini bu küçük bünyesinde gayet iyi barındıran bir araç. Üstelik bunların birçoğu standart olarak sunulmakta.

Nissan Micra’da Cruize Control, (Hız Sabitleyici) ABS, EBD ve Brake Assist yani fren destek sistemlerinin yanı sıra ön, yan ve perde hava yastıklarını standart olarak sunulmuş. Yine yol bilgisayarından ses ve hız sabitleme ayarlarına kadar birçok özelliği direksiyon üzerinden kontrol edebiliyorsunuz.

Sizi “Merhaba” diye karşılayıp, “Hoşçakal” diye uğurlayan bir yol bilgisayarı ekranına sahip Micra, hafızasına kaydettiğiniz özel günlerinizi de size bu ekran vasıtasıyla hatırlatıyor. Doğum günü, yıldönümü vs.

He şey iyi güzel de keyif kaçıran önemli bir ayrıntı gözden kaçmış olmalı.

Yeni Nissan Micra’nın ciddi bir yalıtım sorunu var. Bunun verdiği rahatsızlığı şöyle izah edeyim;

Saatte ortalama 100 km hızla seyrederken arkada oturan kişi sizinle konuşmaya çalıştığında, ondan sesini biraz yükseltmesini rica etmeniz gerekebilir. Bunu böylece özetlemiş olalım. Motor gürültüsünü de buna eklediğimizde varın gerisini sizi düşünün.

Kadın bilekliğine benzeyen şık kapı içi açma kolları, kapıyı her açışımda kendimi kötü hissetmeme neden olsa da Micra bu ve benzeri incelikleriyle genç sürücüleri kalbinden vurmaya devam ediyor.

Salih ÖZDERYA / Haber7
sozderya@yahoo.com
http://www.twitter.com/sozderya

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat