Accent Blue'ya dizel iyi gelmiş

  • GİRİŞ11.12.2011 09:47
  • GÜNCELLEME11.12.2011 09:47

Hyundainin binek modellerinin, ergonomik kullanım ve esnek sürüş karakterleri bakımından yoğun şehir akışı içerisinde sundukları işlevsellikle hayatımıza pozitif katkı sunduklarını daha önce birçok kez belirtmiştim.

Accent Blue’nun dizel seçeneği, tüm bu işlevselliğin yanına şimdi daha iyi hızlanma performansı, daha ekonomik bir motor ve daha iyi yol tutuş değerlerini koymakta.

Öncekinde olduğu gibi yine 6 ileri düz ve 4 ileri otomatik şanzıman olarak sunulan araç, 0-100 km hızlanmasını da benzinli modele göre birkaç saniye daha erken tamamlıyor. (10,1 sn)

Yükseltilen motor hacmi ve 109’dan 128 PS’ye çıkartılan motor gücüne rağmen benzinli modele göre yakıt tüketimi 100 km’de ortalama 1,5 litre daha az. Şehir dışı tüketim 3,9 litre, şehir içiyse 5,4 litre olarak kayda geçirilmiş. Fakat söylemeliyim ki, test sonucu elde ettiğim şehir içi tüketim değeri fabrika verisinin ortalama 1 litre kadar üzerindeydi.

Daha tutumlu bir sürüş için hızlanma performansından ödün vermenizi ve otomobilin sürüş özellikleri arasında yer alan “Drive Eco” özelliğini kullanmanızı tavsiye ederim.

Daha yüksek güç vaat eden motor şimdi yüksek tork değeriyle de desteklenmiş. 1,4 litre benzinli motorlarda 5000 devirde 13,9 Nm tork üretilirken dizel motorda bu değer 1900-2750 devir aralığında 26 Nm olarak gerçekleşiyor. Daha alt seviyelerde elde edilen yüksek tork değeri aracın çekişine önemli oranda katkı sunmakta.

Aracın ağırlaştırılmış gövdesine de dikkat çekmek gerekiyor. Lastiklerin üzerine 120 kg daha ağırlık binmiş ve sanırım bu, aracın yol tutuş kabiliyetine de olumlu olarak yansımış. Otomobilin boş ağırlığı 1200 Kg civarında.

Hiç kuşkusuz dizel bir otomobile bindiğimizde artık ilk olarak iç mekana yansıyan motor gürültüsüne dikkat ediyoruz. Bu noktada dizel motorlu Accent Blue’da başarılı bir ses yalıtımı da sağlanmış. Zira otobana çıkıp bir miktar hızınızı artırdığınızda içeriye yansıyan yol gürültüsünün de fazla rahatsız etmediğini görmekteyiz.

İç mekan estetiği ve işlevselliği, akıcı dış hatları ve son olarak güçlü dizel motor seçeneğiyle gelişimini tamamlayan Accent Blue, her iki motor seçeneğinde de manüel ve otomatik şanzıman sunarak bu gelişime önemli bir katkı sağlıyor.

Otomobil yine Mode ve Prime olarak iki farklı donanım seviyesiyle satılıyor.

Salih ÖZDERYA / Haber7
sozderya@yahoo.com
http://www.twitter.com/sozderya

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat