VW Polo Trendline beklentileri karşılıyor mu?

  • GİRİŞ18.03.2012 09:59
  • GÜNCELLEME18.03.2012 09:59

Geçtiğimiz günlerde Trendline yani en düşük donanım seviyesindeki modelini kullandım. Tabiatıyla fiyat olarak karşılaşacağınız en uygun Polo modeli bu. 29.900 TL. B alt olarak tanımlayabileceğimiz birçok model de bu fiyatlardan müşteri buluyor. (Fiesta, i20, 206 vs.)

Aracın, 1,2 litre ve sadece 70 PS gücünde olmasına karşın hiç de basite alınmayacak bir performansa sahip olduğunu peşinen söylemek lazım. Çekiş ve özellikle yokuşlardaki ikinci vites performansı gayet iyi.

Küçük sınıf otomobiller sundukları birçok özellikle bugün artık sadece münferit değil de ailece kullanılmaya da müsait duruma geldi. Diz mesafesi, oturma rahatlığı, bagaj alanı gibi Polo’da da yeterli sayılabilecek özellikler bunun en güçlü kanıtı.

VW Polo içerisinde rahat ve güvenli bir sürüş pozisyonu bulabileceğiniz bir otomobil. Koltukları rahat. Sert malzemeye rağmen içeride bir kaliteden söz etmek mümkün. Elinizi attığınız her yerde bir saklama alanı bir göz bir bardaklık bulma şansınız var. Klima oldukça çabuk ve dengeli ısıtıyor.

Gövde rengi kapı kolu meselesi

Trendline ya da Basic donanımlarda temel olarak karşılaştığımız bazı olmazsa olmaz özellikler var; Manüel klima, “gövde renginde olmayan kapı kolları” gibi. Manüel klimaya bir itirazım yok fakat bu kapı kolları, otomobilin görüntüsünü nasıl bozuyor anlatamam. Yani üç kuruşluk iş için değmez. Gelin gövde rengi kapı kollarını baz versiyonlarda da standart yapalım derim.

Polo’nun basit görüntüsünün altında oldukça kullanışlı ve atak bir otomobil yatıyor. Aracın keskin ön far grubu da buna vurgu yapıyor zaten. Üstelik tüm maharetini ortaya koylarken bir şeyi ihmal etmiyor; Tüketim…

Bu üç silindirli benzinli motorun ortalama tüketimi 100 km’de 5,5 litre iken, şehir içinde yükselerek 7,3 litreye kadar çıkıyor.

Bu güzelin kusuru da motorun kendisinden beklenmeyecek kadar gürültülü ve homurtulu çalışıyor olması. Otomobilde herhangi bir Usb, iPod ya da Aux girişi de mevcut değil. Emniyet kemerleri için bir sesli uyarı sistemi de bulunmuyor. Fakat standart olarak sunulan soğutmalı torpido gözü bir artı olarak kaydedilebilir.

Polo’nun güvenlik açısından en çok öne çıkan özelliğiyse etkili frenleri.

Bu seviyede ESP bulunmamasına rağmen çok sert ve kontrolsüz girmediğiniz taktirde tüm keskin virajların hakkından gelmeniz de mümkün.

Baz donanım için beklentileri yeterli düzeyde karşılayan, şehirde ve uzun yolda çeşitli avantajlar sunan Polo, hiçbir koşulda sürüş keyfinizi kaçırmıyor. Çizgisel anamdaysa, kadın, erkek tüm genç sürücülerin ilgi odağı olabilecek bir karakter ortaya koyuyor.

Salih ÖZDERYA / Haber7
sozderya@yahoo.com
http://www.twitter.com/sozderya

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat