Futbol ve tecavüz!

  • GİRİŞ29.04.2013 09:03
  • GÜNCELLEME29.04.2013 09:03

Hatta onu reklam dünyası da keşfetmiş, bu özelliklerini pazarlama unsurlarına da yansıtmışlardır. Yılların teknik adamı bu sene küme düştü denen Senica Boru Elazığspor'u ligde tutundurabilmiştir. Bu başarılı yönü ile kendisini tebrik etmek gerekir. 
 
Ama ne var ki, futbolumuzun bu renkli ve eğlenceli siması farklı bir şekilde kaybettikleri Kayserispor deplasmanı ve kendi evlerinde tek farkla kazandıkları Kardemir Karabükspor maçları sonrasında ettiği sözler ile gençlerimize çok kötü örnek olmuştur.

Yılmaz Vural'ın bu sözlerine medyamız geniş yer verdi ama hoca bir dakika, sen ne diyorsun, bu sözler sana hiç yakışıyor mu denilmedi. Denilmedi ki, Kayseri deplasmanı sonrası, aradan iki hafta geçer geçmez aynı sözü yine tekrarladı.
 
Bu sözlere şahsım adına duyarsız kalmak istemedim. Zira duyarsız kalsaydım spor camiasına ve gençlerimize karşı büyük bir ihanetin içinde olacaktım. Tecavüz kelimesi bu kadar basite indirgenip, yaygınlaştırılmamalı. Özellikle, Gazi Mustafa Kemal'in 'ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklı olanını severim' öğüdünde belirttiği gibi ahlaklı olunulması gereken bir camianın içinde bu sözün hiç mi ama hiç mi yeri yok. Deneyimli Hoca Yılmaz Vural'ın bu sözlerinin gençlerin arasında dillerde pelesenk olacağını düşünmesi gerekir. Bu sözler ile de gençlere örnek olunmaz. Bu nedenle Yılmaz Hoca biran önce yaptığı hatanın farkına varmalı ve spor camiasından 'tecavüze uğradık, tecavüz ettik' gibi sözleri sarfetmesi dolayısıyla özür dileme erdemini göstermelidir.

Biz ülke olarak statlardan küfrü, bıçağı, kavgayı çıkartamamışken, bir de tecavüz gibi aşağılık anlamlar içeren cümleleri camiamızda barındıramayız.

Özellikle Yılmaz Vural gibi deneyimli ve yılların tecrübesi isimlerin sporda şiddeti engelleyecek açıklamalar yapması beklenirken, bu tarz cümleler ile camiamızı daha da zor hallere düşürmemeleri gerekmektedir.Bu vesile ile sporu seven, bu tekkeden ekmeğini kazanan herkesi ama herkesi daha duyarlı olmaya davet ediyorum.

Süper lige hoş geldiniz
 
Haftasonu oynadıkları mücadeleler sonrasında liglerinin bitimine iki hafta kala süper lige çıkmayı garantileyen Çaykur Rizespor ve Kayseri Erciyespor camiasını tebrik ediyor, süper lige hoş geldiniz diliyorum. 
 
Seçkin Çakır - Haber 7
seckincakir52@hotmail.com
Twitter: @scknckr

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat