AK Partililer Türk Telekom Arena’ya iner mi?

  • GİRİŞ19.04.2012 10:05
  • GÜNCELLEME19.04.2012 10:05

AK Partililer 52 bin kapasiteli Türk Telekom Arena Stadı’na inecek mi?

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı, AK Parti İstanbul İl Kongresi’ni Mayıs ayının sonuna doğru yapacak. Hedef 100 binleri bu kongrede buluşturmak. Hedef yüksek olunca haliyle bu kadar kişiyi alacak yer neresi soruları da akıllara gelmiyor değil.

AK Parti İl Kongresi Arena’da Olursa Ne Olur?

AK Parti, İstanbul İl Kongresi’ni Galatasaray’ın 52 bin seyirci kapasiteli Türk Telekom Arena Stadı’nda yapmaya hazırlanıyor. Stadyumun çim alanı da dikkate alındığında 100 bine yakın kişinin katılımı hedeflenen bu kongre büyük bir gövde gösterisine dönüştürülecek. Diyarbakır ve Kahramanmaraş’ta daha önceleri statlarda AK Parti kongre yapmıştı.  52 bin kişilik stadın çim alanı da düşünüldüğünde Türk Telekom Arena’nın 100 bin kapasiteye alabilmesi muhtemel görünüyor. Şu an için AK Partili yöneticilerin kongre için en ideal gördükleri yer burası.

Hangi Tartışmaların İçine Gireriz

Peki yer burası olursa bizler hangi tartışmaların içerisine gireriz. Bunun cevabını bulmak için önce TT Arena’nın 2011’deki açılışına gitmemiz gerekiyor.  Şu an Çevre ve Şehircilik Bakanı, dönemin ise  TOKİ Başkanı, olan Erdoğan Bayraktar’ın stat açılışında yaptığı konuşma Galatasaraylılar’ın tepkisini çekmiş, Bayraktar  Galatasaray taraftarlarınca yuhalanınca Başbakan Erdoğan Erdoğan Stadı terk etmişti. Başbakan Erdoğan daha sonra bu konuya ilişkin yaptığı konuşmasında , “Bu stadın A’dan Z’ye yapımında Galatasaray kulübünün bir Allah kuruşu yoktur. Tamamıyla bu tesis TOKİ tarafından yapılmıştır. Böyle bir yatırımın karşılığı bu olmamalıydı” diyerek sitemini dile getirmişti.

100 Bin AK Partili Stada İnerse Ne olur?

2011 yılının aksine bu sefer 100 binlerden Erdoğan sesler nidalanır. Ortalık miting alanına dönüşür. Gazeteler ertesi gün "2011 yılının rövanşını aldı" başlıklarını atar. AK Partili ve Fenerbahçeli olan bazı taraftarlar statta koltuklara veya başka şeylere zarar verirse bu defa" AK Partililer 2011 yılının hıncını çıkarttı" diye başlıklar atılır. Bu nedenlerden dolayı her ne olursa olsun kongrenin karşısına 2011 yılı muhakkak çıkartılacaktır. Bu da kongrenin temasına zarar verecektir. AK Parti İstanbul İl Yönetiminin bu konuyu defalarca düşünmesi taraftarıyım. Daha şimdiden koltukları kırmak için bilenen isimler bile biliyorum.

2011 yılında bazı Galatasaraylı taraftarların saygısızlık yaptığı kanaatindeyim ama İstanbul İl Kongresinin yerinin Türk Telekom Arena Stadı olmadığı görüşündeyim.  Bu kongre Türk Telekom Arena’da yapılırsa öyle ya da böyle  2011 yılında bu statta gelişen olaylar muhakkak bu kongreye getirilecektir. O günleri tekrar tekrar tartışmak da kimseye fayda getirmeyecektir.

Seçkin Çakır / Haber 7
seckincakir52@hotmail.com

Yorumlar2

  • DADAŞ 12 yıl önce Şikayet Et
    millet geçim derdinde yazarın derdine bak. inse ne olur inmese ne olur...işin bu ise işin zor..vesselam
    Cevapla
  • hakanasil 12 yıl önce Şikayet Et
    dost muhabbetinde. sanmam kimse koltuk felan kırmaz. Akpartililer olayı FB GS olayına çevirmezler.Geçiniz bunları efenim.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat