Bırakın F.Bahçeliler istediği gibi eğlensin

  • GİRİŞ26.04.2012 11:19
  • GÜNCELLEME26.04.2012 11:19

Kimse gücenmesin, darılmasın. İster büyü yapıyorlar deyin, isteyin şansa, bala yeniyorlar deyin. Tarihin tozlu raflarında bu hep böyle olmuştur. Fenerbahçe en kötü sezonlarında bile Galatasaray’ı yenmeyi başarmıştır.

Çıkıp şunları demeyin, Galatasaray oynadı, Fenerbahçe kazandı, futbolun adaleti yok, pozisyonları sayamadık, 20 dakika top kaleme gelmedi, şans bizden yana değildi.

Bundan 15 sene önce de aynısını söylüyorduk, şimdi de aynısını söylüyoruz. Bana kalırsa Fenerbahçe çok sağlam bir yerden büyü yaptırıyor. İşin şakası tabi bu. Bu konudaki düşüncem Fatih Terim’in hırsı uğruna maçı kaybettiğidir. Bir biri yakaladıktan sonra önceliği beraberliği elinde tutmak olmalıydı Fatih Terim’in. Ama ne var ki, kazanma inancı bütün egosunu sardığı için kontra bir topla maçı verdi rakibine. Hırslar bazen aklın önüne geçince bu tarz sonuçlar kaçınılmaz oluyor. Futbol bu. Barcelona-Chelsea maçını nereye koyacağız. İstatistikler altüst, rakip 10 kişi, 2-0 öndesin ama galip dahi gelemiyorsun. Sürekli atak oynamak çözüm getirmiyor. İşte bu nedenlerden dolayı futbol seviliyor.

Tabi bu kadar sevilmesine rağmen bazen nefrette ettiriyor. Nefret edilen kısmı yakışıksız kısmı oluyor. Galip gelen taraf elbette sevinecek. Sevinecek ama mağlup olan tarafı tahrik ederek bu işi yapmayacak. Hiç kimse Fenerbahçelilerin eğlenmesine karşı çıkamaz. Ama Fenerbahçeliler de şunu iyi bilmeliler ki bu sevgi amacı dışına çıkmasın. Bu her takım taraftarı için böyle.

Mağduruz demagojisi yapılmasın

Şunu belirtmeden kesinlikle yapamayacağım. Fenerbahçe taraftarı kesinlikle mağduruz demagojisi yapmasın. Ligin en iyi kadrosu onlarda. Oynattıkları da yedek bıraktıkları da, sakatları da üst düzey futbolcular. Yedek takımı bile ligde rahat rahat kafaya oynar. Şampiyonlar liginden alındık zarar ettik diyorlarsa Musa Sow gibi bir oyuncuyu kadrolarına nasıl kattılar. Bu kadro onları çok rahatlıkla şampiyonluğa taşıyacak kadrodur. Sakın bu bağlamda hiç kimse mağdurluk edebiyatı yapmasın.

Lig TV karını ya da zararını açıklasın

TFF’yi tehdit ederek çekiliriz diyen Lig TV ye çağrım var. Zararınız ya da karınız ne kadar. Türkiye’nin bunu bilmesi gerekiyor. Kulüpler 34 maç üzerinden sizden ödeme alıyor. Maç sayısı 40'a çıkartıldı. Bu sene feryat figan olan bu kanal takımlarımızın Avrupa kupası maçlarını yayınlamadığına göre geçen yıldan farklı ne oldu da bu sene maç maç maç diye tutturdu. Hadi küme düşmeler olmadı lig normal seyrinde devam etti. Küme düşürülme olsaydı abone sayısında düşüş olurdu bu normal. Ama dört büyüklerin dördü de normal sezonda şampiyonluğu kovaladı. İşte ben bunun istatistiğini istiyorum. Normal sezon içinde Lig TV ne kadar aboneye kavuştu ya da ne kadar abone kaybetti. Bunun bilinmesi gerektiği inancındayım.

Seçkin Çakır - Haber 7

seckincakir52@hotmail.com

Yorumlar1

  • HasanKadi 12 yıl önce Şikayet Et
    mağdur edebiyatı yazar kişisi. Ligin en iyi kadrosu fenerbahçede imiş. Yazar kişilerden bunu duymaya başlamamızın sebebi enselerinde oluşumuz. Törpülene törpülene elimizde kalanlarla, satmak zorunda kaldığımız 2 süper forvet 1 as defans ve çok iyi standartlarda kanat oyuncumuza rağmen, durumumuz yazar kişilerin gözünde ''ligin en iyi kadrosu'' ise kimse ses çıkartmasın geçmiş senedeki şampiyonluğumuza. Mağdur değiliz. Galibiz.
    Cevapla Toplam 3 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat