Hadi Birbirimizi Yiyelim!

  • GİRİŞ31.08.2012 11:21
  • GÜNCELLEME31.08.2012 11:21

Fenerbahçe’nin Elenmesi

Şampiyonlar Ligi grup maçları öncesi eleme maçında Fenerbahçe, Spartak Moskova ile 1-1 berabere kalarak elendi. Maçı tüm Türkiye olarak seyrettik. Ama maçtan önce Aykut Kocaman ve Alex’i yazdık, konuştuk, taraf olduk. Oysa milli maç heyecanı kadar önemli bir karşılaşmaydı. Türkiye’nin Kıbrıs Rum Kesimi’nin gerisinde kalmaması açısından bu sene Avrupa Kupaları’nda takımlarımız alacağı puanlar ülke puanına yansıması açısından çok önemliydi. Bu öneme bakmadan Alex-Aykut meselesini büyüttükçe büyüttük. Asıl önemli olanı yine ikinci planda bıraktık.

Maç için aslında söylenecek fazla bir şey yok. İlk yarıda ayrı bir Fener ikinci yarıda ayrı bir Fener izledik. Yani Fener ilk yarıda sönük ikinci yarıda ışıl ışıldı. Alex’in bu senede bu takımda oynayabileceğini gördük. Cezasahası dışında öldürücü bir sol ayağın nasıl daralanda kısa ve isabetli paslar atabildiğini gördük. Fenerbahçe ikinci yarıda yapılması gereken her şeyi yaptı, yanında şans faktörü yoktu olmadı. Olacak bir şey var ise bu da Avrupa Kupası grup maçlarında olur. Bu kadro bunu fazlasıyla yapabilecek güçte. Dilerim Galatasaray’ımızın 2000 yılında göstermiş olduğu başarıya Fenerbahçe’miz gösterir ve kupaya uzanır. Ülke puanı olarak buna son derece muhtacız.

Ertuğrul Hoca Geç Kalınca Olanlar Oldu

Bursaspor silik bir oyunla başladığı karşılaşmada altın değerinde 45+5 de Pinto ile golü buldu, soyunma odasına avantajlı gitti. Ne var ki ikinci yarının başında oyunu soğutması gereken anlarda baskı kurmaya çalışınca rakip takımın hocası Bursaspor’u iyi analiz etmiş olacak ki, iki kanat oyuncusunu ağır santraforlarını oyundan çıkartarak sahaya sürdü ve oyunu iyice kanatlara yığarak peşpeşe iki golü buldu. Bu dakikada Ertuğrul Sağlam N’Diaye ve Musa’nın yanına Batalla’yı çıkartarak takviye yapsaydı daha dinamik bir orta saha ile mücadele etseydi Bursaspor için şu an farklı şeyler yazacaktık. Maalesef futbol bu, yerinde ve zamanında müdahale edilmeyince sonrasında toparlama çok zor oluyor. Dün gece Bursaspor taktiksel olarak maalesef rakibi karşısında ezildi.

Trabzonspor İçin Sözün Bittiği Yer

Aslında Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, maç öncesi yapmış olduğu açıklama ile Trabzonspor’da yaşananları özetlemişti. Rakipler ve Federasyon ile ilgili açıklamalar sürekli takıma zarar veriyor. Bunları bir kenara bırakıp asıl yapılması gerekenlere odaklanmak gerekiyor diyordu özetle. Haliyle bu odaklanmanın olmadığını dün geceyi yaşadık. Fazla bir şey yazmak istemiyorum zira Şenol Hoca her şeyin farkında. Dilerim Şenol Hoca’nın istekleri gerçekleşir ve Karadeniz Fırtınası kendisini toparlar. Yoksa bu gidişat sahada oyun zenginliği sıfırlanmış, kafası başka yerde olan futbolcuların kısır döngülerinin resmedildiği bir tablodan öteye gidemez.

Hadi Birbirimizi Yiyelim!

Özetle 80 milyonluk Türkiye’ye bu iki gün yakışmadı, yakışmıyor da. Kulüp idarecileri, medyası, basını ve taraftar bu gidişatın neden böyle olduğunu sorgulamalı. Ve artık ülke olarak bu işi yapacaksak kendimize çekidüzen vermeliyiz.  Saha dışı tartışmalarda adeta birbirimizi yiyoruz, bir sefer de olsa nasıl başarılı olabilirizi bulmak için birbirimizi yesek! olmaz mı? Ne dersiniz?

seckincakir52@hotmail.com

twitter.com/scknckr

Yorumlar1

  • Ömercik 11 yıl önce Şikayet Et
    eyvallah hocam,. çok haklısın...
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat