Polonyalı hakemi gözlerinden öpüyorum

  • GİRİŞ12.09.2012 11:40
  • GÜNCELLEME12.09.2012 11:58

Dün geceye dönersek karşılaşmanın sekizinci dakikasına kadar milli takım tek toplarla çıkarak rakip sahada baskı kurmaya çalışan bir görüntü verdi. Kaleci Tolga'nın hatasından sonra bu takım bize gol atabilir duygusu ile panikleyen milli takıma gözlerinden öptüğüm Polonyalı hakem cansuyu oldu.

Estonyalı Lindpere'yi cezasahası içinde düşürdüğümüz pozisyonda hem kırmızı kart çıkmalı hem de penaltı verilmeliydi. Bu olmadığı gibi Burak'ın huyunu suyunu bilmeyen Polonyalı hakem Marcin Borski rakip takımı gereksiz bir şekilde on kişi bıraktı. Aynı şeyler bizim başımıza gelseydi, hakemden kötüsü olamazdı. O yüzden Polonyalı hakemi gözlerinden öpüyorum.

Emre Faktörü Etkili Oldu

Dün gece kilidi açan yılların uluslar arası tecrübesi Emre Belezoğlu oldu. Emre kilidi açınca hem rahatladık hem de oyunda bariz üstünlük kurduk ve üç farklı galibiyet geldi. Bu tarz maçlarda uluslar arası tecrübesi yüksek olan oyuncuların oynatılması taraftarıyım. Örneğin dün gece Hamit oyuna dahil olsaydı katkısı çok fazla olabilirdi. Selçuk İnan meselesine girmek istemiyorum. Attığı gol ile Abdullah Avcı'ya cevap vermiş oldu zaten. Klas bir oyuncu, yeteneği ve futbol zekası ortada. Abdullah Avcı'nın bu milli takımında yedek kalacak bir oyuncu kesinlikle değil. Avcı'nın rakibe göre kadro çıkartması gerekiyor, bu oyuncu idmanda fazla koştu formayı hak etti, bilgisayarımdaki notlar bunu gösteriyor düşüncesi son derece yanlış.

Abdullah Avcı Tecrübe Kazanırken

Hollanda ve Estonya maçlarında şunu gördük, Abdullah Avcı tecrübe kazanıyor. Kazanırken de yanlışları olmuyor değil, takıntılı olmadıkça, sahada oynanan oyunu objektif değerlendirip çıkarımlarda bulunursa Abdullah Avcı uzun vadeli milli takımın başında durur. Ama dün akşamki galibiyeti büyük özveriler sonrası gelen bir galibiyetmiş gibi algılamaya devam eder, bu düşüncelerle yol haritasına devam ederse milli macerası bu elemelerde son bulur.

Avcı'nın bu iki maç sonrası bir çok analizde bulunması gerekiyor. Elinde büyük bir fırsat var. Nerelerde yanlış yaptım, nerelerde doğru kararlar verdim, süreci nasıl götürdüm diye uzun uzun düşünmeli. Bu galibiyet onun için bir soluk. Dilerim bu soluklanmayı iyi değerlendirir.

Seçkin Çakır - Haber 7

seckincakir52@hotmail.com

twitter.com/scknckr

Yorumlar1

  • Aslantepeli 11 yıl önce Şikayet Et
    yorumlarim konusunda rahat olun beyler. 'matchfixing' olayina girecegim diye stres olmayin. onun icin yorumlarimin yayinlanmasini talep ediyorum. ben milli takim ile galatasarayin maclarina bakarim. kalkip burda buffon'un yedigi gol'u dert edinecek degilim. boyle maclar beni baglamaz (futbolcu=bunene, aslantepeli=bana ne). o islere bochum savcisi bakar, hani su bizim cemaat'ten olan =)
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat