Transfer hataları ve 'Kibir Abidesi'nin takıntıları

.

  • GİRİŞ26.11.2021 15:34
  • GÜNCELLEME28.11.2021 09:46

Zorlu bir deplasman derbisinden bir başka zor deplasmana gidiyorsunuz. 'Topu ayağına aldı mı iyi oynayan' takım zihniyeti ile derbide oyun üstünlüğünü almışsınız. Burada da o 'top yapabilen klas ayaklar'dan 3'ü sahadaydı Mesut yoktu. Ama işte o olmayınca yapılan tercih Rossi olunca bu kez istenilen 'top bizde kalsın' oyunu tam olamıyor. Rossi, önüme top isteyen oyuncu. Berisha da asla ve kat'a bir santrfor olmayınca önde top tutamıyorsunuz. Böyle olunca, yani önde top tutamayıp rakip alanda sürekli top kaybedince orta alandaki isimler de yoruluyor. Oysa Ferdi tercih edilebilirdi ön alanda. Top tutmaya yardımcı olurdu. Tabi 90 dakika boyunca ön alanda hiç ama olumlu hiç bir hareket yapmayan Berisha ile 10 kişi oynandığını da belirtelim. İşin aslı 31 Ağustos'a kadar bekleyip son gün "Fırsat" diye Berisha ve Meyer'i getiren zihniyette sorun.

Bir de Pelkas var. F.Bahçe bu oyuncu ile ilgili karar vermek zorunda. Bence hala teklif varsa satılmalı. Bu sezon hiç yok. Dahası oyuna girdiğinde sürekli rakipten oynuyor. Özetle kadro yetersiz. Enner'den başka santraforunuz, Gustavo'dan başka orijinal kesiciniz yok. Elbette hücumda hiçbir şey yapamasa da savunmayı beceren takımı "Bozmayı başaran" takıntılı bir hoca da bu sonuçlardan ayrı tutulamaz. Durup dururken 3'lüye dönmenin ne manası vardır? Bir Allah'ın kulu da şu Vitor Hoca'ya "Hocam, sen 3'lü diyorsun da bu bildiğin 5'li oluyor. O zaman merkez daha da zayıflıyor. Ne alaka şimdi Novak'ın çıkışı? Attila giriyorsa Novak da sol iç oynar orta merkezi tutarsın. Ne demeye 5'liye dönüp orta merkezi iyiden iyiye boşaltıyorsun" diye sormuyor. Sormayınca da kibir abidesi, kafasının dikine 'koalisyonu bozuyor.'

F.Bahçe Konferans Ligi'ne devam edecek. Orada da biraz ilerlemek istiyorsa mutlak santrfor ve orta merkeze takviye yapacak. Ha "Bu kur ile nasıl yapacak" derseniz onu da "Son güne kadar bekleyeceğiz. Son günlerde ne fırsatlar çıkacak göreceksiniz" diyenler düşünecek. Tabi dünyanın en iyi 2 transferini de alsanız, 'kibir abidesi' takıntılının 5'li hastalığına çözüm getirmezseniz boş. Devre arasına kadar, ligde Serdar Dursun ve Enner Valencia'dan başka santraforun da oynamaması lazım.

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat