Başörtüsü candır...

  • GİRİŞ10.10.2013 09:48
  • GÜNCELLEME10.10.2013 10:00

Efendim; merhabalar… Nasılsınız? İyisiniz inşallah… 

Benim başım açık… Ne düşünüyorsunuz benim hakkımda? Başımın kapalı ya da açık olması ilk görüşteki intibanız için ne kadar önemli? Allahh Allah hele bir de ekmek yediğim sektör işin içine girince… Bunu o bana yapıyor, ben başkasına yapıyorum… Seni beni yok bu işin, hepimizin yaptığı birşey bu.  

Samimi olalım… Allah aşkına samimi olalım. Önyargının önden gitmediği zamanlar çok ender zamanlardır. Temel taşların yerinde olduğu her durum için önyargının infazı şart bence… 

Bir kere bu eksikliğe vakıf olalım. Sonrasında da mevzu bahis konu hakkında unutkanlık yapmamamız ve önyargılı olmamamız gerekli olduğunu hatırlayalım. Çünkü ben hatırlattım diye birkaç gündür ağır eleştirilere maruz kalıyorum. 

An itibarı ile anladım ki, daha yüzbin fırın ekmek gerekecek. 

Aman ALLAH'IM … Yaptığım tek şey şu başlığı atmam oldu… Sosyal paylaşım ortamlarından aktif kullandığım tek hesabımda, beğeni yapanların sıkça ziyaret ettiği sayfamızda içimden geleni paylaştım. Olanlar oldu. 

Başörtülü kardeşlerim baştacısınız… Okullarımız, kurumlarımız geç te  olsa artık sizlerle şereflenebilecek… 

Tüm yazdığım buydu. Tabii ilk başta!. 

Gözlerime inanamadım. 35 bin katılımı olan sayfada br anda enteresan hareketlenmeler oldu. 

Ve işte olan biten… 

Öncelikle 'Daha önce şeref yok muydu'  diyenler oldu. Sonra ise canımı acıtmak isteyenlerin haince lafları sıralandı. Ne çok hazırda bekleyen varmış meğer…

 

Benim annemin başı kapalı , yasak falan yoktu. Abartıyorlar. (Cevap: Annen evdeydi güzel kardeşim.)

(Ha bir de üşenmedim gelen yorumları tek tek yanıtladım. Tamamen deli işi ama yaptım.) 

Madem bu kadar başörtü taraftarısın sen de örtbaşını! ( Bunun taraftarlıkla bir ilgisi yok, o çok peşinden gittiğiniz  'Eşitlik' ve 'Özgürlük' kavramları ile  yakından alakası var.) 

İktidar Partisine yaranmak için yazıyorsun. Yalaka !!! ( Buna verdiğim cevap biraz ağır oldu ama bu kızımız gerçekten haddini bilmez biri çıktı.) (Cevap: Bu başa gelen her partinin acilen alması gereken bir karardı. Yaşam ve İnsan hakları adına atılması gereken yıllardır geç kalınmış bir adımdı.20 yıldır savunduğum ve bu sebepten çok kez dışlandığım bir meseleydi. ) 

Sanat için soyunana laf yok. Allah için giyinince laf çok. (Güzel anlatım. Helal.) 

Siz medyada çalışan birisiniz. İşinizi yapınız. Sanat yapınız ! Siyaset değil. ( BAŞÖRTÜSÜNÜN SİYASETLE ASIL ARTIK BİR ALAKASI KALMADI. Bu zamana kadar siz evde oturun, okumayın, çalışmayın gibilerinden yürürlükte olan kararlar yüzünden ÖRTÜ kavramı siyasetle anılıyordu. Ki kaldı ki ben bir fert olarak fikrimi söylemekte özgürüm. Sanat meselesine gelince, nasıl alıştırmışlarsa malesef medya içinde olanlar sadece 'Pembe hayatları hakkında söylemler verebilir' gibilerinden bir edinim oluşmuş. Rızık Allah'tan… Ben 'Beni halkım bu günlere getirdi' denilmesinden ziyade iyi kötü yaşanılan hangi günler ise Beni Hak'kım bu günlere getirdi cümlesini daha uygun buluyorum. Gereklerini yerine getirirsin ya da getirmessin ama 'İNKAR' dan kaçınacaksın azizim. İmtihan dünyası… ) 

Ne yasağıymış? Yasak masak yoktu. (İkna odaları neden vardı peki?) 

Siz gidin Hindistan'da öküz olun. (Buna hem güldüm hem de çok şaşırdım. Dünya görüşümün yakıştırması böyle olmuştu.) 

Başını örtüp altına tayt giyerlerse olmaz…( Bize ne kardeşim, evden çıkarken diz altı etek giyip okulda kıvırıp dizüstü yapanlara ne kadar çözüm bulunuyorsa örneğinizin de çözümü o kadardır.)  

Yaz yaz bitmez, anlat anlat yetmez… 

Kimse cart curt etmesin. OLMASI GEREKEN OLDU. Olmaması gerekenle yıllarca yaşayınca normalmiş gibi geliyordu bazılarına ama yok, bu sorun milletin en büyük sorunlardan biriydi..  

Ben ilkokula başladığımda öğretmenim elindeki başı örtülü hanımefendinin resmi için şöyle demişti. 

Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi!. 

Aklı zehir gibi çalışan kimbilir kaç kızımız okul hayatlarına istemeyerek veda etmişti… Neden peki? Başında örtüsü var diye… Kim demiş başını ört diye peki?? İşte bu noktada akan sular duruyor… 

Herkesin günahı kendi boynuna, kapanır ya da kapanmassın… Ama ALLAH'IN emrini ne 'ZORLA' uygulatabilirsin, ne de 'ZORLA' uygulatmamazlık edemessin!. 

ZORLAŞTIRMAYINIZ, KOLAYLAŞTIRINIZ… 

Başka TÜRKİYE yok. Türkiyeli olmak kadar da güzel birşey yok. Kardeş kardeş geçinip gidelim ya hu…

BAYRAĞIMIZ İNMESİN, EZAN SESİMİZ DİNMESİN.

 

Serdem Coşkun Haber7 

serdemcoskun@gmail.com

Yorumlar1

  • Majestelerim 10 yıl önce Şikayet Et
    AMİN ! serdem hanım gerçekten BAYRAĞIMIZ İNMESİN EZAN SESİMİZ DİNMESİN.... bu paketi bekleyen ne kadar da çok insan varmış kamu kuruluşlarımızda meğerse ÇOĞU HANIM ÖZGÜR DEĞİLMİŞ. paketin açıklandığı gün hastanedeki randevum için dr isimlerini sorduğum memurlarımız ertesi gün gittiğimde eşarplarını takmışlardı, bu kadar hazır nazır bekliyorlarmış ki ...sizlerin bu pakete destek vermesi çok önemli kimlerin ne dediği değil de eli kalem tutan objektif insanların fikirleri önemli sn BAŞBAKANIMIZA BİNLERCE TEŞEKKÜRLER. tabi ki destekleriyle ülke birliğine katkıda bulunanlara yani sizlere de teşekkürler serdem hanım
    Cevapla Toplam 5 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat