Ah bir de metroya binen sarhoş holiganlar olmasa

  • GİRİŞ06.12.2013 08:46
  • GÜNCELLEME06.12.2013 08:46

Güniçi sakin bir hareketlilik sözkonusuydu fakat akşam saatlerine doğru sanki ortam gerilmeye başladı. Agresif yüzler sportmen yüzlere nazaran çok daha fazlaydı. Neden bilmiyorum ama ben her neyin olursa olsun fanatikliğinden ürkerim. Milli duyguların kabarması çok insanidir lakin bu durum etraftaki çoluk çocuga rahatsızlık verecek boyutta ise ben o kişiye çok da vatansever diyemem. Nitekim de endişelerimde ve teşhisimde gayet haklı çıktığımı metroya binerken anladım.

İstasyon bir kalabalık, bir kalabalıktı ki sormayın gitsin. Hınca hınc, tıklım tıklım... İş çıkışı saatine, maç saati de rastlayınca düşünün artık nasıl bir ayak trafiği sözkonusuydu. Gişelerden geçmek için birilerinin omuzuna ya da çantasına çarpma olasılığınız çok yüksekti. Ki zaten genelde de öyle oldu.

Güvenlikler kimi izleyeceklerini şaşırmış bu sayedede karga tulumba gişelerden geçenler çok da kontrol edilmemişti.

Nasıl oldu ise yeğenimi bir sonraki durakta ineceğini söyleyen bir hanımın yerini ufaklığa vermesiyle sağlama alıp, oturtup, kimseye deymeden tutunacak bir yer buldum.

Formalarını öpe öpe  stada doğru gitmek için metroya binen gençliğin tam çaprazında ama Allah'tan üçbeş adım uzağındaydık. Maça mı gidiyorlardı yoksa savaşa mı anlayamadım. Korktum açıkcası...

Düpedüz sarhoştu bunlar!. Ellerindekini zıkkımlanmaya devam ediyorlar ve bir yandan da insan dışı sesler çıkarıp güya tezahürat yapıyorlardı. İçkilerle  buraya nasıl girmişlerdi ki acaba?

Kafaları yerinde olmadığı gibi ağızlarından çıkan küfürleri kulakları da duymuyordu elbette. Tezahüratlarına etraflarında işlerinden yorgun argın dönenleri de katmak istiyorlardı.

 "Nereye geldik, hastaneye mi?" "Ölmüş yahu bunlar, siz de bağırsanıza!" ... " Aloo, size diyorum! Laylay lay laaa ! Hadisenize ..."

Bunları söyleyen gençler aynı zamanda elindeki içki şişelerden yudumlar alıp, milleti dürtüyorlardı. Kalabalık ürkmüş, ben yeğenime doğru daha da yaklaşmış, koruma içgüdüsü ile aklımca çıkacak bir hadise için gardımı almıştım. İçten içe " Bıçak mıçak taşımıyorlardır inşallah" diyor bir yandan da etrafımdaki insanların davranışlarını takip ediyordum. Bir avuç sopalık yüzünden gergin dakikalar yaşıyorduk bu çok açıktı.

Küfürlü tezahüratlar havada uçuşuyor ama kimse cesaret edip te bu sarhoşlara uyarıda bulunamıyordu. Belli mi olurdu, insan akşam akşam durduk yere başını belaya sokabilirdi. Hızla giden metronun içinde güvenlik görevlisi olmadığı için en güzeli sessiz kalıp, defolup inmelerini beklemekti. Hem zaten güvenlikler o kadar etkili olsaydı, ellerindeki içkileri görür ve daha en başından gişelerden geçmelerine izin vermezlerdi. Çok kalabalık olduğundan farkedemediler belki de... Bilemiyorum. Ne tarafından tutsanız elinizde kalacak bir ihmalkarlık sözkonusuydu.

Kazasız belasız ama çok küfürlü, buram buram sarhoş kokulu o dakikalar onların inmesi ile son buldu çok şükür. Ama yeğenim asla duyamayacağı kadar çirkin küfürlerle o sıra çoktan tanışmıştı. Korkusu da cabası!

Adamın biri onlar iner inmez şöyle dedi.

 " Şimdi stadın önüne gelince ellerindeki şişeleri çöpe atarlar ve ayaklı bomba olarak hiç bişey olmamış gibi içeri girerler, kimse de engellemez, gel de bu itlerin yüzünden maça git  gidebilirsen! "

Korkumdan ağzımı açamadım o dakikalar. Sarhoşun biri tarafından bıçak darbesiyle yere yığıladabilirdim Niyazi misali... Ve daha birçok  ihtimal. Hele içlerinde biri vardı ki sanırsınız gerilla!

Şimdi arkalarından konuşmak gibi olacak ama olsun. Vebali bana yazılsın.

" Hey sen! Kendini bilmez pis sarhoş! Sen sevme Türkiye'yi... Vatan matan külliyen yalan senin için! Anan babanda seni bir halt sanıyordur Allah bilir! Yazık sana çok yazık ! 90 dakika için içindeki canavara teslim olup, maç öncesi sonrası milletin huzurunu kursağında bırakmaya utanmıyor musun! "

Açıkcası bunları yazınca rahatlamadım ama belki o sopalıklardan biri okur yazımı da ayık olduğu için imana gelir!

Metroda çalışan güvenlik görevlilerine gelince; onlar için lafım yok. Sayıları az, kalabalık fazla... Onlar ne yapsınlar garibanlar?Staddakilerin işi zaten çok zor. Yeni düzenlemeler gelecek diyorlar. Temiz futbol için önlemler alınacak diyorlar. Bilmiyorum, bilemiyorum...

Meselenin futbolla, milli duyguyla maçla falan alakası olduğunu düşünmüyorum. Bu sadece bahane... İçindeki canavarı sarhoş edip çıkartmaya akıllarınca haklı bir sebep ürettiklerini düşünüyorum.

Velhasılkelam durum bundan ibaret, vaziyet vahim ama çözümsüz değil.

Serdem Coşkun Haber7

Serdemcoskun@gmail.com

 

Yorumlar1

  • hazerfan 10 yıl önce Şikayet Et
    olur hanımefendi. söyleriz sarhoşlar binmez başka arzunuz varmı
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat