Hem geç hem de güç!

  • GİRİŞ03.10.2020 11:03
  • GÜNCELLEME04.10.2020 10:17

Beşiktaş’ın transfer sezonunun kapanmasına bir hafta kala; Mirin ve Douglas’ın ardından Lens ile Umut Nayir’ı kadro dışı bırakması geç alınmış bir karar ama bu kararın beraberinde bazı güçlükler de hazır bekliyor. Öncelikle Beşiktaş’ın mali sıkıntı içinde olduğunu bilmeyen kalmadı sanırım. Fakat görünen o ki, Siyah-Beyazlı takımın sorunu sadece mali kriz değil; aynı zamanda ciddi bir de vizyon sorunu varmış gibi görünüyor. Yoksa Ruiz’i, Roco’yu gönderip Welinton’u, N’Sakala’yı almanın sadece maddi bir gerekçesi olamaz.

 

 

Lens niye kaldı ki?

Bu kadro dışı kararları için hayli geç kalındı. Geçen sezon bitimiyle birlikte Lens’e seni istemiyoruz denilseydi büyük ihtimal bir formül üretilebilirdi. Sen oyuncuyu aldın, Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi, lig hepsinde banko oynattıktan sonra, bir hezimetin ardından kadro dışı bıraktım dersen iş inada biner. Lens’in bu takıma hiç bir şey vermediği 2 yıldır bilinen, istatistiklerle sabit bir durum. Doğru soru, ‘Lens, PAOK maçında neden sağ bek oynadı?’ değildi, ‘Lens niye Beşiktaş’ta kaldı?’ olmalıydı. Ama bu soruyu Sergen Yalçın sormakta çok geç kaldı. Burak Yılmaz pahalı, Gökhan Gönül 300 bin Euro fazla istiyor, Caner 400 fazla istiyor diye gönderilirken yılda 2 milyon Euro’nun üzerinde kazanç sağlayan Lens’i tutmanın akılla izah edilecek bir tarafı olamaz.

 

 

Tüm vasatlar gitmeden...

Formsuzluk ayrı, yetersizlik ve vasatlık ayrı kavramlardır. Ljajic, Oğuzhan formsuz olabilirler zamanla düzelir dersin. Ama Beşiktaş’ın kadrosunda umutsuz vaka sayısı o kadar fazla ki, Larin’den Welinton’a, Boyd’dan N’Sakala’ya hepsini kadro dışı bıraksan kimse niye bırakıyorsun demez. Beşiktaş Yönetimi’nin kendine acilen şu soruyu sorması lazım; ‘Bir kaç sene içerisinde Mario Gomez’lerden Talisca’lardan Larin’lere Welinton’lara nasıl gelindi?’ Yoksa Beşiktaş her geçen sezon biraz daha vasatlaşacak ve sıradan bir takıma dönüşecek. Bu haliyle şampiyonluk yarışı vermesi kolay olmaz.

FANATİK GAZETESİ

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat