Rüya bitti

  • GİRİŞ30.11.2022 12:54
  • GÜNCELLEME07.12.2022 15:15

Senegal’in grubun final maçında Ekvador’u yenerek Son 16 Turu'na kalması tam bir peri masalı senaryosu. Afrika temsilcisinin grubun ilk maçındaHollanda’ya karşı ortaya koyduğu futbol, son derece tatmin edici olmasına rağmen son dakikalarda yediği iki golle maçı kaybetmesi şaşırtıcıydı.Ne var ki, Sadio Mane'siz Senegal sonrasında hem Katar’ı hem de son maçta Ekvador’u yenerek grubun aslında neden en renkli takımı olduğunu herkese gösterdi.

İlk yarı çok kötüydüler

Ekvador’a karşı maça iyi başlayan Senegal, o kadar kolay rakip kaleye gitti ki bir ara dakika başına şut denediğini düşünmeye başlayacaktık. Enner Valencia ve arkadaşları çok kötü bir ilk yarı performansı sergilerken, devre bitimine doğru İsmaila Sarr penaltıyı gole çevirince, Senegal öne geçti. İkinci yarıya başlarken risklerini artıran Ekvador hocası iki oyuncu değişikliğiyle topun ve oyunun hakimiyetini ele almak istedi, başarılı da oldu.

Hata yapan taraftı

Ekvador, 67’de Caicedo ile kolay bir duran top golü attı. Zira Senegal savunması direk dibine bir oyuncu yerleştirerek artık demode denecek bir duran top savunması yapmaya çalışınca golü ağlarında gördü. Bu golle baskısını artırmayı deneyen Ekvador, bir başka duran topta bu kez hata yapan taraftı veChelsea’nin stoperiCoulibaly’nin golüyle Senegal turu cebine koydu.

FANATİK GAZETESİ

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat