Kendime söylediklerim...

  • GİRİŞ25.04.2018 09:22
  • GÜNCELLEME25.04.2018 09:22

İnanç hedeftir. Hedefsiz inanç hayaldir. Zeka hedefin peşinde koşar.

Hedefsiz zeka boşlukta gezer. İddia ve ciddiyet insana güç kaynağıdır.

Her zorluğu yenebilecek gücün adı ciddiyettir. Ciddiyetle eğilirsen dikkatin açılır.

Her şey an içinde olur. An içinde fırsat belirir. Dikkat etmezsen kaçar.

***

Mesele kendine gelebilmektir. Başkalarıyla meşgulsen kendinde olamazsın.

Kendinde değilsen var sayılmazsın. Gerçek ile değil zanlarla hareket etme.

“Zannediyorum ki şu şöyledir “ deme. Zannetme, dikkat et. Gerçeği tecrübe et.

***

Laflarınla değil yaptıklarınla görün. Sana şahit sensin. Sen iyi olmadıkça herkes kötü olsa ne olur? Kendini iyi göstermek için başkasını kötüleme. Rekabet mi istiyorsun?

Tüm insanlığa faydalı olma adına yarış. İddialı olmayı mı seviyorsun? İnancının izzeti için iddialı ol. İnancını saygıyla kabul ettirme davasını tut. Davanı iddiayla sahiplenip gereğini yap. Yap çünkü bilmek yapmaktır. Yapamıyorsan yapabilene destek ol.

***

Susuz kal, ekmeksiz kal, güvensiz kalma. İnsanı ayakta tutan madde değil güvendir.

İnsanlar arasındaki güveni yıkmak toplu katliamdır. Güveni bitiren şikayettir. Şikayeti alışkanlık haline getirme. Sonunda sevecek bir şey bulamazsın. Şikayeti besleyen beğenmemektir. Beğenmemekten kaç. Şeytandan kaçar gibi kaç. Babanı beğen, anneni beğen, eşini, çocuklarını beğen. İnancını, vatanını, milletini, bayrağını beğen.

Seni en güzel surette Yaradan’ın eşsiz sanatını beğen. Kendini beğenme.

***

Zor zamanda kaçma. Fitneye, fesada kapı açma. Meydan yerine çıkıp devleti, milleti, vatanı, ezanı, bayrağı için ölümü göze alanlardan ayrılma. Arkadan iş çevirenlerin sözlerine inanma. Yapandan yana ol. Yıkanın karşısında dur. Birlik zamanı böleni tanı. Gerekirse can ver devletine ve milletine kast edenlere fırsat verme.

***

Zaman kısa, yük ağır. Dostlar çekingen, düşman pervasız. Nankörlükler, kahpelikler seni yıldırmasın. Zorluklar sana güç versin. Başardıkça daha büyük bir hedef tut. Zira, insan hedefi kadardır. “Ben ne yapabilirim ki” deme. Allah’ın sendeki kudret sıfatını inkar etme. “Yaparım” dersen yaparsın.

***

Dünyaya yüz yıllarca adalet ve merhamet yaymış bir milletiz. Kimseye özenecek değiliz. Kendilerinden başkalarını insan olarak bile görmeyen, sömürdükçe semirmiş kan emici küresel egemenler FETÖ, PKK gibi terör örgütleriyle, içimize gizlenmiş ajanlarıyla, menfaat şebekeleriyle dört koldan saldırıyorlar. Gezi ayaklanmasından bu yana kurdukları tüm tezgahlar başlarına yıkıldı. Şimdi 15 Temmuz’un rövanşını almak için sahaya çıktılar. Garip senaryolarla gücümüzü kırmak isteyenler bu işi final olarak görüyorlarsa milletimiz de kınından sıyrılmış kılıç olur, gereğini yapar. Kimsenin şüphesi olmasın.

Akşam

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat