Kılıçdaroğlu Türkmenlerle dalga geçti
- GİRİŞ17.02.2016 10:19
- GÜNCELLEME18.02.2016 08:42
Dün sıradan bir Salı’ydı. Her zamanki gibi sırasıyla Bahçeli, Davutoğlu ve Kılıçdaroğlu grup toplantısında partililere ve millete seslendiler.
Kılıçdaroğlu bir gün öncesinden yediği Baykal zokasını hala çıkartamamıştı anlaşılan. Kendisi kürsüde çok agresif ve bir o kadar da gergindi.
Sahi Baykal ne demişti de Kılıçdaroğlu'nun tüm dengesini bozmuştu?
- Halep'i şiilestirmeye çalışıyorlar
- Türkiye YPG'yi vurmakta haklıdır
- Kılıçdaroğlu görevi bırakmalı
YPG'yi terör örgütü görmeyen genel başkan yardımcılarının olduğu partinin Esed yanlısı genel başkanının bu sözlere kızması ve köpürmesi normal.
Yediği bu kadar golü çıkarmak için uğrasan Kılıçdaroğlu bu kez siyasi tarihimizin utanç tablolarının başında yer alacak sözleri sarf etti. " Bırakın bu işleri hala Türkmendağı, Bayırbucak diyorsunuz. Ortada ne bayır kaldı ne bucak"
Bu içinde her turlu ifrazatı barındıran sözlerin ardından CHP grubuna takılıyor gözlerim; gülenler bir tarafta, alkışlayanlar bir tarafta hem gülüp hem alkışlayanlar çoğunlukta.
Bu rezil tabloya daha fazla dayanamayıp kapatıyorum televizyonu. Bu nasıl bir ahlaktır?
Ana muhalefet partisinin genel başkanı, kuduz şebbihalarla, Mihraç Ural denen boynu tasmalı, ağzı salyalı teröristle aynı cümleleri kuruyor?
Kılıçdaroğlu denen zat, hac yolunun bekçisi Türkmen kardeşlerimizle dalga geçiyor, orada yaşanan vahşete sessiz kalarak bir şekilde dolaylı yoldan zulme destek veriyor. Zaten en büyük projesi de Esed'le anlaşıp Suriyelileri Türkiye’den göndermek değil miydi?
Daha iki gün önce Rus füzeleri hastaneleri, okulları bombaladı. 100'den fazla kadın ve çocuk yaralandı ve Türkiye’ye getirildi. Sivil katliamı yapılıyor, Rusya, Suriye ve İran savaş suçu işliyor ama nasıl oluyor da Kılıçdaroğlu bu vahşetin içinde Türkmen kardeşlerimizin acısıyla, mücadelesiyle dalga geçiyor.
Kılıçdaroğlu'nu tanımayan bir yabancı, konuşmasına baksa yüzde yüz kendisini Esed'in dışişleri bakanı zanneder.
Bir de şu milli ve milliyetçi olma durumu var. Dün dengesini kaybeden Kılıçdaroğlu 'Bizim milliyetçiliğimizi kimse sorgulayamaz' Kendisi çok hâkli. Çünkü olmayan bir şeyi sorgulamak dünyanın nizamına aykırı.
Ecevit üzerinden prim yapmaya çalışıyor "Biz milliyetçiliğimizi Kıbrıs’ın beşparmak dağlarına yazdık" diyor. Ecevit'in sözleriyle neyi anlatmaya çalışıyor onu da anlamış değilim.
Karaoğlan'ın o dönem ki, CHP'sinde teröristlere 'Cici çocuk' muamelesi yapan ve Türkiye’nin düşmanlarını destekleyen genel başkan yardımcıları yoktu.
serkan.ustuner@haber7.com
twitter: sustuner
Yorumlar1