28 Şubat’tan betermiş

  • GİRİŞ05.02.2019 08:43
  • GÜNCELLEME06.02.2019 08:44

Ahmet Taşgetiren bir televizyon kanalında arz-ı endam eylemiş. Şöyle buyuruyor kendileri “12 Mart, 12 Eylül, 28 Şubat döneminde yazdım, kendimi bu zamandaki kadar kısıtlı bir duygu içinde görmedim.”

Şöyle bir düşünüyorum da kastettiği dönem Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son birkaç yılından bahsediyor. Nasıl bir dönemmiş ki bu 12 Mart’tan, 12 Eylül’den, 28 Şubat’tan daha betermiş.

Şu an yazdığı gazetede herkes Erdoğan’a dair neler yazmadı ki? Hala da kendi ölçülerinde her gün eleştirilerini yazıyorlar. Seni kim tutuyor da neyin kısıtlanıyor? Sosyal medya var, köşen var. İstediğini yazmakta özgürsün. Her gün muhalif gazetelerde, kanallarda neler söylendiğine bir baksa bunun koca bir yalan olduğunu görecek ama işine gelmiyor.

Düşünün 12 Mart’tan beridir yazıyor ama en büyük sıkıntıyı Erdoğan döneminde yaşamış mış mış!

12 Mart’ta askere dair en küçük bir eleştiriyi yaptığınız zaman zamanı belirsiz bir cezaevi sizi beklerdi. 12 Eylül’de de hiçbir şey yazmamıştır ya da Evren’e, askeri cuntaya karşı tek ses yükseltme ihtimali dahi olmamıştır. 28 Şubat’ta tüm karşı seslerin kapatılma emri verilmişken hangi kısıtlı duygudan bahsediyor sayın Taşgetiren.

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha yakın zamanda ODTÜ’lü gençleri yanına çağırmadı mı? Hani kendisi için o açtıkları iğrenç pankarta rağmen. Fazıl Say’ın davetine katılmadı mı? Ne kadar baskıcı bir lider ki, gezi olaylarında bu işin temsil noktasındaki heyeti 10 saat dinledi.

Son 6 yılda hangi liderin başına resmi gayrı resmi bu kadar olay gelmiştir? Ona rağmen ona bir adıma atana o üç adım atıyor. Yahu bu ülkenin yüzde 52 oyunu almış bir lidere darbe yapıldı ve tüm ailesiyle beraber yok edilmek istendi. O durumda bile itidali bırakmayan bir liderden bahsediyoruz.

Az biraz izan, az biraz vicdan. Taşgetiren Bugün gazetesinde yazarken misal teröristbaşına geçtim eleştiriyi ismiyle hitap etseydi başına neler gelirdi? Onu anlatsın bizlere. Devletin kırılmak noktalarında siyaseti ve toplumu doğru okuyamayanlar ve yanlış yerde duranlar tasfiye oldu. Bu da tarihin doğal sürecinde yaşandı. Olan biten aslında bu. Şimdi gidip akşama kadar istediğiniz eleştiriyi yapabilirsiniz kimsenin bu saatten sonra sizi ciddiye aldığı yok.

serkan.ustuner@haber7.com

twitter: sustuner
 

 

 

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat