Kasım yerine bahar seçimi

  • GİRİŞ05.08.2015 11:20
  • GÜNCELLEME06.08.2015 09:41

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan hükümeti kurma görevini aldıktan sonra CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na giden Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun koalisyon kurma konusundaki çabaları, CHP kanadında da samimi bulunmasına karşılık, iki parti arasındaki temel uyuşmazlık noktaları erken seçimi artık kaçınılmaz kılıyor.

 

Toplumsal kutuplaşmayı büyük ölçüde giderecek en geniş tabanlı hükümet formülü konusunda umutlar tükenmiş görünüyor.
CHP ile yürütülen koalisyon görüşmelerinin sonucunu tarif eden Başbakan Davutoğlu’na yakın bir kaynağın şu değerlendirmesi her şeyi özetliyor:
“İki parti arasında ontolojik olarak zaten var olan büyük farklar, görüşmeler çok iyi niyetli biçimde yürütülse de masada temel meseleler konusunda iyice belirginleşti. Bu noktada, Ak Parti - CHP koalisyonu bütün iyi niyetli çabalara rağmen çok zor görünüyor.”
Davutoğlu-Kılıçdaroğlu görüşmesi
Gelinen noktada, Başbakan Davutoğlu ile CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun nihai görüşme için bir araya gelmesi bekleniyor. Bu görüşmenin ne zaman yapılacağı konusunda çok sayıda spekülasyon var.
Bugün sona erecek Yüksek Askeri Şura toplantısının hemen ardından ya da Davutoğlu’nun Ak Parti’nin yetkili kurullarıyla bir araya gelmesinden sonra Kılıçdaroğlu’yla görüşeceği yönünde bilgiler var.
Kesin olan, bu nihai görüşmenin yapılacak olması.
Muhtemelen haftasonuna kadar görüşmenin gerçekleşmesine tanık olacağız.
Bu durumun tek istisnası, Davutoğlu’nun Ak Parti’nin yetkili organlarını haftabaşında toplaması ve görüşmenin önümüzdeki hafta salı gününe sarkması olabilir.
Edindiğimiz bilgiler, Davutoğlu’nun bu görüşmeden sonra, çabalara rağmen CHP ile koalisyon kurulamayacağının anlaşıldığını bir basın toplantısıyla kamuoyuna duyuracağı yönünde.
Davutoğlu’nun, bu açıklamadan sonra ise daralan takvime rağmen koalisyona değil, seçime sıcak baktığını her fırsatta dile getiren MHP’ye de gideceği belirtiliyor.

Yazının tamamı için tıklayınız...

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat