HSYK seçiminde bir risk var!

  • GİRİŞ14.09.2014 10:29
  • GÜNCELLEME14.09.2014 10:39

Hava çok olumlu onu söylemeliyim. Yargıda Birlik Platformu'nun adayları büyük beğeniyle karşılanıyor. Birçok hakim ve savcıyı ziyaret ettim ve hemen hemen hepsinin ortak kanaati bu listenin mutlak sürettle kazanması yönünde.

Bir noktada sadece kafa karışıklığı var o da asil ve yedek ayrımında sorun yaşanma ihtimali. Biliyorsunuz HSYK seçiminde oylanacak listelerin 4'ü yedek, 7'si asil olmak üzere 11 kişiden oluşuyor.

Seçimde oy kullanacak her üye bunu düşünüp oy kullanırsa istenmeyen bir durumla karşılaşılabilir. Şöyle ki; Mesela X üye asil olarak Y adayı muhakkak görmek isterse, o zaman o listeden bir kişiye oy vermeme tercihini yapmak zorundadır.

Bu kötü niyetli bir yaklaşım değil ama iyi niyet barındırsa da platformun listesinde delik açar. Her üye kendi asilini ya da asillerini yani o 7 kişiyi seçmek durumunda kalacağı için öyle ya da böyle 4 kişi devre dışı bırakılacaktır. Önceki gün bu sorun nasıl aşılırı tartıştık hep beraber.

Güzel olan şu ki; kimse bu listede delik açılmasını istemiyor. Platform listesine destek olanların hepsi idari yargı adayları da dahil tüm adaylara oy verilmesini temenni ediyor.

Yazının devamı için tıklayın...

 

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat