Ahlak ve şuur ihtilali

  • GİRİŞ21.03.2014 09:05
  • GÜNCELLEME21.03.2014 09:05

Yeni sözler yok mu diyenler; siz önce Üstad'ın manasını hatmedin, sonra yenileri gelir..  Biz seneler evvel yazılanları 50 senedir anlayamamışız, çok biliyormuşuz gibi yeni sözler peşindeyiz..  Siz ki, Necip Fazıl'ı anlamadan anladığınızı zannedip, bu sözleri hatmetmeden yeni söz isteyebiliyorsun. İşte bu dava bu yüzden ilerlemiyor. Aynı ders defalarca tekrarlanırsa, yenilerine fırsat mı kalır? Önce beyninize kazıyın. Önce gönlünüze kazıyın.. Anlamadan, anladık derseniz bu dersten kalırsınız!

“Materyalizme göre , ahlakî sükutları doğuran, sadece iktisadî vakıalardır. Bize göre aksi .. “Evvela ahlak bozulur sonra da ona bağlı her şey ..” Fakat bir ilim ve hesap işi olan iktisadî vakıaların bozulmuş ahlak üzerinde ayrıca müessiriyeti inkar edilemez.

Ahlak yönünden korkunç bir ihtilal içindeyiz. Evde ihtilal, sokakta ihtilal, mektepte ihtilal, okuma kitabında ihtilal, kültürde ihtilal, bankalar furyasında ihtilal, kalitede ihtilal, ve nihayet her türlü takdir ölçüsünde, ruh ve şuurda ihtilal..

Sekreter bir kızı, bir de memur oğlu bulunan bir emekli evinin geçimi için, kızın fuhuştan, erkeğin de rüşvetten gayrı çaresi bulunmaz ve milletin filan parti adına seçtiği 10-11 milletvekilini (!) araklayarak hükümet olmaktan başka yol kalmazsa, var hesap et o cemiyetin ahlakta ve ahlakın hakim olması gereken her sahada ne hale gelmiş olduğunu !…

Emin bir ağızdan öğrendik:

Bir şoför kalabalık bir yerde, arabasının bagajından bir demir çıkarıp sol eline indiriyor, parmağını kırıyor ve avaz avaz haykırıyor:

-Sağ elimin Halk partisine verdiği reyi, işte sol elimi parçalayarak lanetliyorum!

Kimsenin tanımadığı bu şoför , ahlak ve şuur ihtilalinin ıstırabını, son ahlak, şuur bakiyesiyle millet çapında ifadelendiren bir vicdan örneğidir.

Sağlığı ne kadar bozulmuş olsa ve şuuru nice karartılmış olursa olsun bu milletten korkmamak lazımdır.

BIÇAK SOKSAN GÖLGEME,

SICACIK KANIM DAMLAR.

GİR DE BİR BAK ÜLKEME

BAŞSIZ BAŞSIZ ADAMLAR


AĞLAYIN, SU YÜKSELSİN,

BELKİ KURTULUR GEMİ.

ANNE, SECCADEN GELSİN,

BİZE DUA ET, EMİ..

seymakisakureksonmezocak@gmail.com

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat