Hümanizm mi, Demokrasi mi, Faşizm mi?

  • GİRİŞ11.04.2014 11:18
  • GÜNCELLEME11.04.2014 11:18

Baş örtüsü , bir türlü varlığını kabul edemediğimiz, birilerinin sindiremediği en önemli husus.. Bu konuda da , ismini ağzıma bile almayacağım vatandaşın biri, Üstad'a yaftaladığı laflardan sentezler yapıp, yine aynı mevzuyu gündeme getirmeye çalışıyor. Kişiliği, karakteri olmayan, rüzgar nereden eserse yelkenini oraya çeviren bu adamı ciddiye dahi almıyorum. Ülkede yaratılmaya çalışılan algı operasyonunun bir kuklası olmuş bu zat, ismi lazım değil yazarların, dini değerlerle ilgili verdiği konuşmayı yayınlayarak algı operasyonuna katkı da bulunuyor … Zavallı adamcağız …  O da ekmeğinin peşinde herhalde …  

Biz ülke olarak, toplum olarak sosyal medya özgürlüğümüzü, dini inançların özgürce yaşanmalarını daha tartışırken, dünyanın bir yerinde insanlar toplu idama götürüyorlar. Zavallı çağın gençleri, Twitter'sız yaşadığı günlerin travmasından çıkamadığı için dünyanın herhangi bir yerinde yaşanan acıları göremiyorlar. New York'tan bahsetmiyorum tabi dünyanın başka memleketleri derken .. Myanmar mesela … Vahşetin kendisi bile böylesine şahit olmamıştır. Doğu Türkistan mesela .. Koca koca adamların çember yapıp, diz hizalarındaki minicik çocukları ortalarına alıp, kahkahalarla tekmelemeleri …  Mısır mesela … Toplu idamlar …  Suriye mesela .. Toplu katliamlar …  Elma kokusuna yenik düşen aç nefislerin topluca ölüme gidişleri .. Bunlar ne kadar önemli olabilir ki, bizim Twitter ve Youtube yasaklarımızın yanında ..  

Bu ülkede beni karamsarlığa düşüren en acı tablo, ülkemizdeki yaşanan kaoslar sırasında ölen çocuklarımız için yeri yerinden oynatan “duyarlı vatandaşlarımızın”, dünya basınının bile dikkatini çekebilme yetenekleri varken,  Suriye'ye, Mısır'a, Myanmar'a  sessiz kalışlarıdır. Oysa insanlık dediğimiz, bu acıların hepsini kapsar.  Nasıl bu ülkede yaşayan herkesten Berkin Elvan için duyarlılık bekliyorlarsa, ben de aynı duyarlılığı bu yaşananlar için bekliyorum.  

Ama benim beklentim demokratik değil onlar için.

Ama Pınar Kür'ün baş örtüsü için dedikleri demokrasi …

Mısır'da ölen insanlar için  yardım istemek hümanizm değil..

Ahmet Hakan'a susabilmek hümanizm !

Suriye'de savaş suçuna seyirci kalmayalım demek hümanizm değil.

Kemal Kılıçdaroğlu'na dayanabilmek en büyük hümanizm ..

Myanmar'da yaşanılanlar protesto edelim demek demokrasi değil..

Berkin Elvan ölünce yapılan protestolar demokrasi ..

Baş örtüsüyle yaşamak demokrasi değil..

Baş örtüsüne “gerici” diyebilmek demokrasi …

 Birilerinin sosyal medya mağdurluğuna çare aramak için yasal hakkını kullanması demokrasi değil..

Gençlerin yasaklanan twitter hakkında protestoları demokrasi ..

Sizce de bir tuhaflık yok mu? 

 

Yorumlar1

  • FATİH 10 yıl önce Şikayet Et
    farklı pencere. İşte onlar,ortaya çıkarttıkları bu ikiliklere farklı bakış açısı diyorlar.Oysa doğru tektir,biriciktir. Senin doğrun,benim doğrum diye bir şey yok aslında.Doğru olan ve kimsenin umurunda olmayan müslümanların her daim zulüm gördüğüdür.Olmak zorunda olan bir şey var ki; o da Müslümanın artık teknokratik cihada çıkması gerektiğidir.Dua şüphesiz en büyük silahtır,ama teknik anlamda gelişmişliğe ayak uydurmakta artık farz olmuştur.İki günü bir olan zarardadır .- hadis-i şerifi mucibince emperyalizme karşı terörle değil akılla mücadele edilmelidir.
    Cevapla Toplam 5 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat