HDP, Ankara’da CHP’yi destekleme kararı aldı…

  • GİRİŞ10.03.2024 08:57
  • GÜNCELLEME10.03.2024 08:57

Kent uzlaşısı Ankara’ya sıçradı. Bu uzlaşı CHP’nin kaybetme riski olan illere teker teker yayılıyor. Biz İstanbul Esenyurt’taki kent uzlaşısını tartışırken bu uzlaşı Ankara’ya uzandı. Cumhuriyeti kuran bu kadim şehrimizde, PKK’nın uzantısı DEM Parti CHP adaylarını destekleyecek.

Maksat Cumhur İttifakına kaybettirmek. 

Öyle ki önceki dönem MHP’li belediye başkanı Mürsel Yıldızkaya’yı bile destekleyecekler. Neden? Çünkü Yıldızkaya MHP’den istifa etti. Yeter ki MHP kaybetsin diyorlar. Yine öte yandan Ak Parti ve Cumhur İttifakı adayı Turgut Altınok’un da kaybetmesini istiyorlar.

Altınok son dönemde öne geçti. 

Projeleri tuttu. Onu gören DEM’ciler Ankara’da CHP’yi destekleme kararı aldılar. Mansur Yavaş’ın kazanmasını Turgut Altınok’un kaybetmesini istiyorlar. Önceki gün HDP-DEM Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Öztürk Türkdoğan, 3 ilçede CHP’yi destekleme kararı aldıklarını ilan etti.

Basın toplantısında yaptığı açıklamada, DEM Parti olarak Ankara’da 27 ilçenin 24’ünde eş genel başkan adayları gösterdiklerini ancak Ankara’nın Yenimahalle, Polatlı ve Bala’da eş başkan adayı göstermediklerini kaydetti.

Bir kere Öztürk Türkdoğan zoraki aday olmuş belli. Yav Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı oluyorsun ilçe sayısını bilmiyorsun. Ankara’da ilçe sayısı 25. Sana kim dedi 27 ilçe var. Üstünkörü aday olursan ilçeleri de bilmezsin. Ankara ve Ankaralıya en büyük hakaret budur. Başkente değer vermemek, usulen aday olmak bu kadim kente hakarettir.

Türkdoğan, “Bunun dışındaki diğer ilçelerde eş başkan adaylarımız var, Yenimahalle dahil ilçelerimizde belediye meclis üyelerimiz var. Bu üç ilçemizde kent uzlaşısı kapsamında aday göstermedik” dedi.

Türkdoğan, gazetecilerin, “Polatlı’da aday çıkarmadığınızı belirttiniz. Polatlı ve diğer iki ilçede CHP’nin adaylarına mı destek vereceksiniz? CHP’nin Polatlı adayı, eski MHP’li Mürsel Yıldızkaya. İki dönem belediye başkanlığı yaptı” sorusunu Türkdoğan, şu yanıtı verdi: “Bizim kent uzlaşısı kavramımız şu: Bizim kentin temel güçleri, dinamikleriyle yaptığımız bir uzlaşıdır bu. Tekil olarak bir siyasi parti ile yapılan bir uzlaşı değildir. Merkez komisyonumuz tek tek bütün illeri değerlendirmiştir” diyerek dolaylı olarak Mürsel Yıldızkaya’yı destekleyeceklerini açıklamış.

CHP, HDP desteği olmadan seçim kazanamaz. HDP ve DEM Parti ise Kandil’den habersiz destek vermez. Bu uzlaşının adı Kent Uzlaşısı değil Kandil Uzlaşısıdır. PKK terör örgütü destekçilerinin meclis üyesi olarak Ankara’ya sokmak çok vahim bir hatadır. Öte yandan Kürt kökenli kardeşlerimiz bu ülkenin baş tacıdır.

Teröre destek verenler ile Kürt kardeşlerimizi ayırmak gerekir. CHP Afyon Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal, DEM Partililer belediye kapısından içeri giremez demiş. Vay sen misin bu lafı söyleyen. Ekrem İmamoğlu, Burcu hanımı partiden kovmaya kalktı.

Özgür Özel partinin genel başkanı ama sözü geçmiyor. CHP karışmış durumda. DEM girdiği il ve ilçelere terör zehri bırakıyor. Bu zehre karşı uyanık olmalıyız. Şimdi de terör ve bölücülük zehrini Ankara’ya taşıyorlar. Ankaralı uyanık olmak zorunda.

Yorumlar1

  • Kaan 1 ay önce Şikayet Et
    Ellerinize sağlık
    Cevapla Toplam 1 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat