Erdoğan, ABD’den icazet mi aldı?

  • GİRİŞ12.03.2024 08:07
  • GÜNCELLEME12.03.2024 08:07

Muhafazakâr tabanda ve Milli Görüş camiasının bir kısmı içerisinde Erdoğan’ın ABD tarafından desteklendiği alttan alta konuşulurdu. Bu konuyla ilgili yazılmış onlarca yazı ve kitaplar vardır. Zaman zaman bazı ortamlarda bu konu dile getirilirdi. Bunun yalan olduğunu bu yazıda ortaya koyacağım. Erdoğan’ın dün de mücahit bugün de mücahit anlayışa sahip olduğunu gördüm. Elbette ABD ya da AB ile görüşmek, ilişki kurmak normaldir. Ancak birilerinin adamı demek yanlış ve iftiradır.

Bunu söyleyen ve yazanlar, Sn. Erdoğan’ın söylem ve eylemlerine bakmadıklarını anlıyoruz. Genelde bizim gibi ülkelerde ABD ne isterse yapar duygusu hakimdir. ABD, kimi isterse iktidara getirir duygusu vardır. Bu duygu aslında ezilmişlik ve çaresizlik barındırır. Bu cümleyi kabul etmek sömürgeci ruha teslim olmaktır.

Bu konuda ortaya çıkan yeni bir bilgiyi sizinle paylaşmak isterim. Çok önemli bir bilgi. Sn. Erdoğan öldükten sonra bile bu bilgi paylaşılacaktır. Erdoğan bu bilgiyi ilk kez açıkladı. Ben de çok sevindim. Acaba Erdoğan siyasi yasaklı iken ABD’ye selam gönderdi mi? İsrail ile görüştü mü soruları havada uçuşuyordu. Binlerce insanın kafasında bu sorular vardı. Zaman zaman dindar camiada zaman zaman da Erdoğan karşıtları bu soruyu sorarlar kara propaganda yaparlardı. 

Bu konu çok net bir biçimde açığa çıktı.

Sıkı durun. Erdoğan siyasi yasaklı iken bile Hamas’a terör örgütü dememiş. ABD ve İsrail’e zerre taviz vermemiş. İsterseniz maşalarınızı kullanarak beni siyasi yasaklı kalmaya devam ettirin, davamdan vazgeçmem demiş. İşte Erdoğan’ın İlim Yayma Vakfında yaptığı konuşma:

“Burada asıl üzerinde düşünülmesi gereken, bizi, hem de çok haksız bir şekilde eleştirenlerin Filistinli mücahitlere ‘terörist’ diyerek kara çalanların çıkarlarına bilerek veya bilmeyerek hizmet etmesidir” ifadesini kullanan Cumhurbaşkanımız Erdoğan, 21 yıl önce, göreve gelmeden ve başbakan değilken AK Parti Genel Başkanı olarak Amerika’ya yaptığı ilk seyahati anımsattı ve şu ifadeleri kullandı:

“Amerika’nın ileri gelenleriyle masaya oturduğumuzda, bana orada Hamas’ı sordular, ‘terör örgütü’ dediler. Ben onlara o zaman, ‘Hayır, Hamas bir terör örgütü değil, tam aksine bir direniş örgütüdür’ demiştim. O zaman başbakan değilim, seçimi kazanmış bir partinin lideri olarak Amerika seyahatini yaptım ve onlara da bu cevabı verdim. Şimdi haydi haydi kimse bize kalkıp da Hamas için terör örgütü ifadesini kullandırtamaz.” ABD ve İsrail, Erdoğan köşeye sıkıştı, siyasi yasağını kaldırmak için bize teslim olacak diye beklemişler. Ancak Erdoğan resti çekmiş. Allah razı olsun.

Bir kere bir Müslüman Allah’tan başka kimseden korkmaz. Neyse bu seçimlerde AK Parti, Filistin’e neden sahip çıkmıyor diye muhafazakâr tabanda bazı konuşmalar oluyor. Bu arkadaşlar her şeyi Erdoğan’dan bekliyorlar. Tamam  kendileri Filistin için ne yapıyor? Bedel ödemeyi göze alıyor mu? Sıcak yuvadan Filistin’i kurtarmak kolay. Bedel ödemeyi göze alıyor musun? Neden sokakta değilsin. Neden yardım kampanyasını bıraktın?

Erdoğan, Siyonizm’e meydan okuyunca dolar fırlayacak diye ağlıyorsun. Öyle mücahitlik olmaz kardeşim. Yani önce biz fert ve toplum olarak ümmet ve cihat şuurunu yitirmişiz. 

Erdoğan bizden yüz kat daha fazla Filistin diyor. Bizler masal anlatıyoruz.

Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın Türkiye’nin Filistin davası için verdiği samimi mücadelenin en yakın şahidi tüm gruplarıyla tüm fertleriyle Filistinlilerdir.

Gazze’deki katliamı unutturmayan ülkelerin en başında yine biz varız. Şunu çok net ifade etmek isterim; devletiyle milletiyle Filistin davasına en üst seviyede sahip çıkan ülke tartışmasız bir şekilde Türkiye’dir.

Devlet olarak en büyük desteği bizim verdiğimizi belirten Erdoğan; “Hal böyleyken her kim ‘Hiçbir şey yapmadılar’ diyerek hükümetimizi eleştiriyorsa açık söylüyorum bühtan ediyor, kul hakkına giriyor demektir. Tayyip Erdoğan 15 sene önce katillerin yüzlerine karşı ‘one minute’ diye haykırırken nerede duruyorsa bugün de aynı yerde dimdik durmaktadır. En fazla hassasiyet gösterdiğimiz ve bedel ödediğimiz bir konuda bize haksızlık edenleri, kendilerini sorgulamaya davet ediyorum” dedi.

Yeni Akit

Yorumlar1

  • Kaan 1 ay önce Şikayet Et
    Ellerinize sağlık
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat