Seçimden sonra Gezi ayaklanması mı?

  • GİRİŞ17.03.2024 09:19
  • GÜNCELLEME17.03.2024 09:19

Seçimlere çok az bir süre kaldı. Heyecan dorukta. Bizim gibi ülkelerde seçim çok önemlidir. O nedenle başta ABD ve AB bu süreci yakından takip eder. 

Ülkemiz dünyanın merkez noktasında sayılır. Enerji merkezlerinin göbeğindeyiz. Dinler ve medeniyetlerin merkezindeyiz. 

O nedenle ülkemizdeki seçimler batı için ve hatta doğu için çok önemlidir.

Bu ülkenin seçimleri hem ABD hem Rusya’yı yakından ilgilendirir. Rusya ve Ukrayna savaşı bizi yakından ilgilendiriyor. 

Suriye ve Filistin’de yaşananlar hem ülkemizi hem dünyayı yakından ilgilendiriyor. O nedenle bizi başıboş bırakmazlar.

Tayyip Erdoğan döneminde ülkemiz daha bağımsız hale geldi. 

Milli savunma alanında büyük atılımlar yaptı. Silah sanayiinde Batıya bağımlı olmaktan çıkmak üzereyiz. Kendi İHA’sını, SİHA’sını, tankını yapan bir ülke var. Kendi uçağımızı ve gemimizi yapmak üzeriyiz. Batılı güçler ülkemizin bağımsız olmasını istemezler. Ne olmasını ne de ölmesini istemezler. Hep ellerinin altında kalsın isterler.

 

Bu gerçeği gören Erdoğan bağımsız bir Türkiye için gerekli adımları attı. 

Güçlü bir ülke hem ekonomik olarak hem de savunma sanayii olarak önde olmalıdır. O nedenle ülkemizi ekonomik olarak sürekli operasyonlara tabi tutuyorlar. Üreten bir ekonomi olmasını istemiyorlar. Hep bağımlı olsun sömürge olsun istiyorlar.

Bu gerçeği gören Erdoğan faiz ekonomisine dur dedi. Ancak sen misin faize karşı çıkan, ülkemize operasyon üstüne operasyon çekiyorlar. Bir faiz lobisi var. Küresel kapitalizmin uşakları ülkemizin milli bir ekonomiye kavuşmasını istemiyorlar.. O nedenle sürekli borsaya operasyon yapıyorlar. Yine dolar ve altın üzerinden spekülasyon yapıyorlar. Erdoğan bu duruma müsaade etmek istemiyor ama bir yerden sonra gücü yetmiyor. Ekonomi üzerinden bizi vuruyorlar. Biz de millet olarak sıkıntıya gelemiyoruz. Oysa dirensek daha zengin bir ülke olacağız.

Türkiye, faizleri çok düşürdüğü bir dönemde Gezi olaylarını başlattılar. Gezi olayları nedeniyle faizler arttı. Ülkemize turist gelmez oldu. Üretim durdu. Batılılar sokağı terörize ettiler. Ülkenin ayarını bozdular.

 

Yerel seçimlerden sonra yine büyük bir tezgâh var. Ak Partiye Ankara ve İstanbul başta olmak üzere seçim kaybettirmek istiyorlar. Ak Parti bu iki büyükşehiri kaybederse erken seçim diyecekler. 

Bir taraftan ekonomiyi çökertmeye çalışacaklar. Halkı sokağa dökmeye çalışacaklar. 

Güvenlik ve asayiş kalmayacak.

Batılılar zayıf lider ve hükümetler ister. Erdoğan gibi güçlü bir lideri istemiyorlar. 

O nedenle onu devirmek istiyorlar. 

Ancak milletimiz bu oyunu görüyor. 

 

Erdoğan’ın devrilmesi milletin devrilmesidir. Üreten ekonomiden sömürgeci ekonomiye geçmek demektir.

Seçim sonrası sokaklarda eylemler başlatmak istiyorlar. Amaçları hükümeti erken seçime zorlamak. Kaos çıkartmak. O nedenle milletimiz uyanık olmalıdır. Hayat pahalılığı var tamam. Emekli zorda tamam. Ancak bu sorunları yine Erdoğan çözer. Erdoğan kontrolündeki ekonomi yönetimi bu ülkeyi düze çıkaracaktır. Enflasyon dün de vardı. Erdoğan enflasyonu düşürdü gene düşürür. Biraz sabır önemlidir. Erdoğan ve Ak Partiye verilecek destek güven ve istikrara kapı açacaktır. Ülkemiz elbet sanayileşecektir. Üretecektir. Kendi savunma üretimini yapacak, bölgede ve dünyada söz sahibi olacaktır. O nedenle ülkemize ve Erdoğan’a sahip çıkalım. Sandıklara sahip çıkalım. AK Parti ve Erdoğan zayıf düşerse ülkemizde Gezi benzeri eylemler ve kaos süreci başlatılacaktır. 

Sinan Burhan / Yeni Akit Gazetesi

Yorumlar1

  • Kaan 1 ay önce Şikayet Et
    Çok doğru tespitler ellerinize sağlık
    Cevapla Toplam 12 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat