Hocalar, masonlar, localar Erdoğan gitsin diyor...

  • GİRİŞ28.03.2024 08:18
  • GÜNCELLEME28.03.2024 08:18

Unutmak güzel bir duygu. Hatta nimet sayılır. Ancak bazı olayları unutmamak da gerekiyor. Yoksa sürekli tarihten ders çıkarmak zorunda kalıyoruz. 

Mehmet Akif Ersoy diyor ya tarihten ders alsaydık tekerrür etmezdi. Şiirin tamamını isteyen bulsun okusun.

Şimdilerde bakıyorum. Bazı hocalar, yazarlar, cemaatler, partiler, masonlar Erdoğan’ı eleştiriyor. İnanın bu eleştirilerin birçoğunda samimiyet yok. Herkes kendi menfaatinin peşine düşmüş. Kimi partiler Erdoğan giderse bana alan açılır diyor. Oysa avuçlarını yalarlar. Şu anda öyle bir kadro var ki Erdoğan’dan sonra dindarlara 50 yıl su vermezler.

Bu arkadaşlar realiteden kopuk oyunda oynaştalar. İkinci Abdülhamit’i diktatör diyerek tahttan indirenler bu ülkeye çok bedel ödettiler. Balkanlar elimizden çıktı, Çanakkale’de 250 bin şehit verdik. Yemen’den Afrika’ya kadar birçok toprak elimizden çıktı. Burnumuzun dibindeki adaları bile kaybettik.

“Abdülhamit gitsin” diyen Volkan Gazetesi Başyazarı Derviş Vahdeti, Mithat Paşa’ya sorar. “Abdülhamit tahttan indi. Bu saatten sonra ne yapacağız?”

Mithat Paşa’nın cevabı ibretlik: “Biz sadece onu indirmeyi düşündük, gerisini düşünmedik.” 

Dönemin önemli isimleri Mehmet Akif Ersoy, Said Nursi, Mustafa Sabri gibi hocalar da “Abdülhamit gitsin” dedi. 

Sonra hepsi de perişan oldu. 

Mehmet Akif ve Şeyhülislam Mustafa Sabri Mısır’a gitmek zorunda kaldılar. Dönemin ittihatçılarına güvendiler ortada kaldılar. Şimdi de benzer bazı hocalar, cemaatler aynı hatayı yapıyor. Erdoğan giderse onlar da nefes alamaz.

Tamam, şunu kabul edelim. Bu dönemde bazı noksanlar oldu. Yeteri kadar adalet ve ahlak üretemedik. Bu iki alan temel hastalık alanıdır. Ancak bu hataları görme ve yeniden ayağa kalkma potansiyelimiz var. Erdoğan çok samimi ve dirayetli bir lider. Ciddi anlamda bir devlet tecrübesi var. Parti ve bakanlıklarda bazı kişilerin nefsi hataları bu yürüyüşe zarar vermemelidir. Biz istikamete bakarız.

Bugün hacısı, hocası, masonu, locası, LGBT’si, batıcısı, puştu, “Erdoğan gitsin” diyor. Oysa Erdoğan şu an kriz içinde olan dünyada tecrübesi olan 3 liderden birisi. Bu coğrafyada güçlü lidere ihtiyaç var. Suriye paramparça, Irak paramparça, Rusya ve Ukrayna’da savaş var. 

Bu krizi ancak Erdoğan ile çözeriz.

Ekonomide sorun var mı; var? Ancak depremi yaşamadık mı? 11 ilimiz yerle bir olmadı mı? Pandeminin etkileri tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de olmadı mı? Eğri oturup doğru konuşalım. Şimdilerde bazı siyasi partiler çıkmış Erdoğan’ı Filistin’e sahip çıkmamakla suçluyor. Davos’ta one minute diyen Erdoğan değil mi? Hamas terör örgütü diyenlere karşı dimdik ayakta durup, “Hayır; Hamas Kurtuluş örgütüdür” diyen Erdoğan’dır.

Bu partilerin hiçbirisinde Erdoğan’ın onda biri kadar yürek ve basiret yok. Bu oyunu dün gördük, Abdülhamit’i devirdiler. Osmanlı parçalandı. Bugün Erdoğan’ı siyaseten devirirlerse, DEM Partisi CHP’ye eyalet teklifi ile gelecektir.

“Bizim belediye kazandığımız illerde federasyon istiyoruz” derler. Diyarbakır’ı başkent ilan etmeye kalkarlar. Erdoğan devlet ile millet arasındaki güveni sağlamıştır. Cumhuriyetin değerleri ile milletin değerlerini barıştırmıştır.

Bu uyum ülkemizi ayakta tutacaktır. Bu uyumu bozmak isteyenler, “Erdoğan gitsin” diyorlar. Ancak milletin derin feraseti var. Ülkemizi kaosa sokmak isteyenleri görüyor. Belçika’da kaç gündür olaylar oluyor. PKK’lı gruplar Türklere saldırıyor. Bu oyun yarın ülkemizde de oynanacak. Sokaklar hareketlenmek istenecek. İsyan başlatmak isteyenler olacak. Ülkemizde iç savaş isteyenler var. 

Bu konuda milletimiz uyanık olmalıdır.

Bu ekonomik sıkıntılar geçer. 

Biz kendi uçağımızı kendi tankımızı üretiyoruz. Milli savunma alanında dünyada öne geçtik. Bu yürüyüşü durdurmak isteyenler var. Son kez Erdoğan’a destek olmak gerekir. Ak Parti seçimlerden güçlü çıkmazsa erken seçim diyecekler. Bu ekonomi bir erken seçimi kaldırmaz. O nedenle istikrara oy vermek gerekir. Daha düne kadar Anadolu insanı ciddiye alınmıyordu. Siyasette ve bürokraside beyaz Türkler vardı. Erdoğan Anadolu insanının önünü açtı. Kalkın ayağa dedi. Milli üretim dedi. Milli sanayi dedi. Ümmet dedi. Millet dedi. 

Bazıları Erdoğan’a bu söylemleri nedeniyle ceza kesmeye çalışıyor. Milletimiz de uyanık olsun, onlara ceza kessin. 

Yeni Akit

Yorumlar6

  • Bayram sahn 4 hafta önce Şikayet Et
    İyilik yapan iyilik bulmaz hiç bir başarı cezasız kalmaz müslümanlar kendi içinde parçalanmış ve kendilerini asıl görüp diğer parçaları yok etmeye uğraşıyor durum vahim
    Cevapla
  • Kaan 1 ay önce Şikayet Et
    Çok doğru tespitler ellerinize sağlık
    Cevapla
  • soner 1 ay önce Şikayet Et
    Sizde doğru diyeceğim diye iki tanede yalan yanlış birşeyler serpiştirmeyin beyefendi. Nereden çıkarıyorsun said nursinin gitsin diye Abdulhamide söylediğini. Bazı konularda tenkit etmiştir. Tenkit ayrıdır tard etmek etmek ayrıdır. bu ikisini ayırt edecek bilgi edinin bence. Öyle perişan merişan olmadı elhamdulillah üstadın eserleri kıtalar dolaşıyor.
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • A.Cemal 1 ay önce Şikayet Et
    Allah razı olsun Sinan hocam.Yazının teması tamamen Abdulhamit han döneminin bir benzerini Erdoğan üzerinden tekrar bu Millete yaşatmak istiyorlar ama İnşaallah bunu başaramayacaklar.Buna karşı akl-ı selim,fikr-i selim ve kalb-i selim galib gelecek.Dahili ve harici bedhahlara bu fırsatı bu Millet vermeyecektir.
    Cevapla Toplam 14 beğeni
  • Semendire 1 ay önce Şikayet Et
    Ağzına diline kalemine sağlık olsun.
    Cevapla Toplam 12 beğeni
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat