CHP’nin DEM’le imtihanı yakında başlayacak...

  • GİRİŞ04.04.2024 08:13
  • GÜNCELLEME04.04.2024 08:13

Yerel seçimler bitti. Kazanan adaylara hayırlı olsun. Sandık namustur. Bu seçimlerde sandığın namusunu koruyan tüm partilere teşekkür ederiz. Bu ülkede birçok işi iyi yapamamaktayız ama seçimleri çok güzel yapıyoruz. Tüm dünyaya örnek bir seçim sistemimiz var.

Bu seçimlerde en çok konuşulan kavram kent uzlaşısı oldu. DEM Parti Yöneticisi Murat Mıhçı ilk kez kent uzlaşısı kavramını kullandı. Ardından PKK Terör Örgütü yöneticisi Mustafa Karasu bu kavramı kullandı. DEM Parti ve Kandil ortaklaşa CHP’nin değirmenine su taşıdılar. Seçimlerde Ak Partiyi devirmek için çalıştılar. İlk olarak uzlaşıyı Esenyurt ilçesinde yaptılar. Ardından ülke geneline yayıldı.

Bu uzlaşı o kadar etkili oldu ki İstanbul’da ortalama yüzde 10 olan HDP-DEM Parti oyu yüzde 2’ye düştü. Biz her zaman DEM Parti, Ankara ve İstanbul’da tavşan aday çıkardı demiştik. DEM Parti Adayı Meral Daniş Beştaş ile Murat Çepni sahada neredeyse hiç yoktular. Ekrem İmamoğlu’na çalıştılar. Hani Kürt halkı kendi iradesine sahip çıkacaktı. Hani iktidara ders vereceklerdi.

Ekrem İmamoğlu’na kazandırmak için gerekeni yaptılar. Nitekim Meral Daniş Beştaş’ın utanmazlığını bir kenara not etmek gerekir. Seçimden önce “Kürt halkı iradesine sahip çıkacak” dedi. “Mührü ağaca vurun” dedi. Seçimden sonra çıktı, “Ekrem İmamoğlu kendi oyu ile seçimleri kazanmadı. Dem Partiye oy verenler sayesinde kazandı. Ekrem İmamoğlu oylar benim demesin” diyerek “zafer bizimdir ya da zaferin ortağı biziz” dedi. 

Kazanan DEM Partisi ve terör olmuş. İmamoğlu’nun zaferi yok bizim var diyor.

Selahattin Demirtaş eşi Başak Demirtaş’ı aday gösterdi. Başak Demirtaş Kürt vatandaşlarımızdan yüksek oy alacak bir adaydı. Ama Kandil ve PKK terör örgütü Demirtaş’ın eşini tehdit ettiler. Başak Demirtaş çekilmek zorunda kaldı. Zaten Başak Demirtaş çekilince DEM Parti’nin CHP ile anlaştığını anladım. Şimdi diyet istiyorlar. Terör artık İstanbul’a taşınmıştır. Yakında göreceğiz.

Gelelim kilit noktaya. Dananın kuyruğu yakında kopacak. Önümüzdeki günlerde sınır ötesi harekât yapılacak. Fırat Kalkanı operasyonu tamamlanacak. Suriye’nin doğusu ve batısı birleştirilecek. Kilit vurulacak. Bakalım o zaman DEM Partisi ve CHP arasındaki ilişkiler ne olacak. CHP ilk büyük sınavını yakında verecek. Türk devleti teröristanı temizlerken CHP ne diyecek? HDP, Mecliste Türkiye’nin harekâtına karşı çıkacak.

Bu karşı çıkış CHP ve DEM Parti arasını açacak. Ya da CHP ile Türk Milletinin arası açılacak. 1989 yılında CHP tüm büyükşehirleri aldı. Hizmet yapamadı. SHP sayesinde meclise giren PKK’lı vekiller mecliste bölücülük yaptılar. O nedenle Millet 1994 seçimlerinde SHP’yi terk etti. Bugün  yine CHP önemli bir sınavdan geçecek. DEM Parti ile yapılan uzlaşı bitmeyecek. DEM Parti Ekrem Bey’den kadro isteyecek. İş isteyecek. İhale isteyecek. En önemlisi de Kürt kimliğini siyasete ve belediyeye taşıyarak ayrılıkçılık yapacak. Bakalım Ekrem Bey ne yapacak. Bekleyip görelim. Bu yazıyı not edin. İlginç gelişmeler olacak.

Dışişleri Bakanımız Hakan Fidan, Milli Savunma Bakanımız Yaşar Güler ve MİT Müsteşarı İbrahim Kalın, Irak ve ABD arasında mekik dokuyor. Terör bitirilecek. Yakında PKK’yı bitirmek için büyük bir müdahale yapılacak. O zaman CHP’nin tavrı ortaya çıkacak. Milletimiz tüm tabloyu net görecek. 

Yeni Akit

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat