Suriye PKK'nın terör laboratuvarı oldu

.

  • GİRİŞ23.09.2020 09:31
  • GÜNCELLEME24.09.2020 12:33

Küresel terör örgütü PKK, Suriye’yi adeta bir terör laboratuvarına dönüştürdü. Öyle ki PKK işgalindeki Suriye’nin kuzeyinde yetiştirilen teröristler ABD, Yunanistan, Ermenistan gibi ülkelere ihraç ediliyor. Suriye’deki terör çarkı bakın nasıl dönüyor.

 

 

Geçtiğimiz Mayıs ayında Suriye’nin kuzeyindeki PKK işgalindeki bölgelerde, terör örgütü bünyesinde bir Ermeni taburu kurulmuştu.
Ermeni PKK teröristlerinden oluşan bu terör grubu aylar süren silahlı eğitimlerini tamamladı. Şimdi o teröristlerin 250’si Ermenistan’ın Azerbaycan’a yönelik saldırılarında görevlendirilmek üzere Güney Kafkasya’ya gönderildi.

2016’da Suriye’nin Afrin kenti PKK işgalindeydi. Bölgeye Yunanistan üzerinden çok sayıda militan gönderildi. Yunanistan merkezli RUİS adı verilen global silahlı grup aynı zamanda MLPK terör örgütünün bünyesinde yer alıyordu. Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden gelip, Yunanistan’daki terör kamplarında RUİS ve MLPK bünyesinde toplanan o teröristler, Suriye’nin Afrin kentine gönderilmişlerdi. PKK çatısında silahlı eğitim alıp, faaliyetlerini sürdüren bu teröristler, duvarlarına Yunanca mesajların yazıldığı terör karargahları kurmuşlardı. 2018’deki Zeytin Dalı harekatıyla PKK’nın Yunan koluna Afrin’de darbe vuruldu, teröristler ise Fırat’ın doğusuna geçerek, faaliyetlerine devam ediyorlar.
2017’de Suriye’de PKK bünyesinde ABD’den getirilen yüzlerce militan, terör kamplarında eğitime alınmıştı. Antifa adlı küresel anarşist grup, Suriye’deki eğitimlerinin ardından ülkelerine geri döndü ve aylardır ABD sokaklarında terör estiriyorlar. ABD Başkanı Trump, George Floyd adlı siyahinin polisler tarafından öldürülmesinin ardından patlak veren şiddet olaylarında ön plana çıkan Antifa’nın terör örgütü olduğunu söylemişti.

 

 

Suriye’de PKK işgalindeki bölgelerde PKK-PYD-YPG ya da SDG çatısında çok uluslu bir terör yapılanması var.

ABD, Avustralya, Kanada, Avrupa’nın çeşitli ülkeleri ve Asya’dan gelen binlerce militan PKK çatısında farklı farklı isimler ve yapılar adı altında eğitilip, terörist olarak yetiştiriliyorlar.

Ermeniler, Yunanlılar ya da Amerikalılar, Suriye’de PKK’nın terör laboratuvarlarında terörist olarak yetiştirildikten sonra başka ülkelere ihraç ediliyorlar.

Suriye’de PKK bünyesindeki Ermenilerin bugün Azerbaycan’a gönderildikleri veya Suriye’deki Antifa teröristlerinin ABD’ye yollandıkları gibi.

PKK’nın Suriye kolu olan PYD, 2004 yılında ilk kez İsrail Mossad ajanları tarafından silahlı eğitime tabi tutulmuşlardı. Bu gerçeği o dönem gazeteci Seymour Hersh, New Yorker dergisindeki makalesinde en ince ayrıntılarıyla dile getirmişti.

2011 ayaklanma sürecinin ardından PYD’nin silahlı kolu YPG, ABD kontrolüne geçti. Pentagon’un özellikle 2012 sonrası yapılandırmasıyla PKK unsuru PYD-YPG terör örgütü uluslararası bir terör oluşumuna dönüştürüldü.

Önce ABD’den gelen asker ve istihbaratçılar, DAEŞ terör örgütüyle mücadele bahanesiyle Suriye’de PKK saflarında kendi terör gruplarını kurdu. Bunlar, Pentagon tarafından terör örgütüne verilen silahların kullanımını teröristlere öğretti, bu konuda eğitim verdi.

2014’le birlikte DAEŞ motivasyonuyla dünyanın dört bir yanından Suriye’ye getirilen terörist adayları ise PKK çatısında eğitilip, Suriye ve Irak’ta terör örgütünün saflarında saldırılara katıldılar.
Bunların bir kısmı bölgede kalırken bir kısmı da başka ülkelere ihraç ediliyorlar.

Yorumlar3

  • Pelin 3 yıl önce Şikayet Et
    Paranın sesi güzel ve Ortadoğu'da savaş bitmiyor.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Yerli ve Milli 3 yıl önce Şikayet Et
    eskiden lübnanın beka vadisi uyuşturucu ve terör kamplarıyla meşhurdu filistinli kardeşlerimiz ! orada bugün bile bazıları ülkemiz aleyhine faaliyet yürüten maalesef vatandaşlarımızdan oluşan birçok terör örgütlerini eğitip buraya göndererek polis ve askerlerimizi ŞEHİD ettiler şimdi ise iran ermenistan ırak suriye yunanistan yeni terör kamplarının bulunduğu ülkeler yani etrafımız ateş çemberi ya da akrep yılan çiyan sırtlan akbaba dolu ne derseniz deyin !..
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • 16SR 3 yıl önce Şikayet Et
    beka için bu terör yuvaları yok olması lazım ya biz ya onlar !..
    Toplam 2 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat